Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Mamy już połowę kwietnia i....
    Czy chociaż już pierwsza warka została ugotowana?
    Jeszcze nie została ugotowana, wszystko powinno się rozegrać w najbliższych tygodniach, jeśli dobrze pójdzie. Nic dokładniej nie wiem. Jak będzie gotowana pierwsza warka Marek zapewne nie omieszka nas poinformować.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10867

Kurcze liczyłem na zlot w okolicach Lwówka a tak będzie trzeba po raz kolejny obejść się smakiem.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Maggyk
        Szara Adminiscjencja
        🍼
        • 2004.05
        • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Kurcze liczyłem na zlot w okolicach Lwówka a tak będzie trzeba po raz kolejny obejść się smakiem.
        Dlaczego tak myślisz - do zlotu jeszcze trochę czasu jednak jest, ja tam wierzę, że się uda. Chyba, ze piszesz o czymś innym.
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10867

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
          Dlaczego tak myślisz - do zlotu jeszcze trochę czasu jednak jest, ja tam wierzę, że się uda. (...)
          Raptem cztery miesiące pozostało do zlotu. Tamtejsze okolice idealnie pasowały mi na weekendowy przystanek w podróży do Bawarii.
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• andszcz
            Porucznik Browarny Tester
            • 2008.07
            • 310

Obiło mi się o uszy (oczywiście nie potwierdzone nigdzie oficjalnie), że ponoć lada moment ma być efekt finalny, początkowo tylko "z kija"
            "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• Piwoteka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.04
              • 1210

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andszcz
              Obiło mi się o uszy (oczywiście nie potwierdzone nigdzie oficjalnie), że ponoć lada moment ma być efekt finalny, początkowo tylko "z kija"
              A do mnie ostatnio doleciała plotka, że szybciej ruszy Racibórz (ponoć są na to duże szanse), niż zobaczymy piwo z Lwówka... Nie wiem ile w tym prawdy, ale wieści od osoby "dobrze poinformowanej" (nie mam możliwości zweryfikowania).
              Piwoteka
              Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
              www.piwoteka.pl
              Sklep Piwoteki na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na G+
              Дед Мороз (Dziadek Mróz)
              Browar Piwoteka

Comment

• chemmobile
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.03
                • 2168

Przy okazji pobytu we Lwówku Śląskim zrobiłem kilka zdjęć browaru z zewnątrz.

Galeria

Generalnie od roku niewiele się zmieniło... ale domyślam się, że największe postępy dokonano wewnątrz budynków. Pytanie jest takie, czy obecne i przyszłe prace pozwolą na uruchomienie produkcji, czy też trzeba czekać do ich zakończenia. Jeśli to drugie, to szanse na pierwszą warkę w pierwszej połowie czerwca (Festiwal Piwa) są zerowe. Jeśli myślimy o Zlocie browar.biz we wrześniu we Lwówku Śląskim, to rosną szanse na to, że jedną z głównych atrakcji będzie zwiedzanie remontowanego browaru (ależ ja jestem wredny uuuhhh...)
                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
                  Przy okazji pobytu we Lwówku Śląskim zrobiłem kilka zdjęć browaru z zewnątrz.

Galeria

Generalnie od roku niewiele się zmieniło... ale domyślam się, że największe postępy dokonano wewnątrz budynków. Pytanie jest takie, czy obecne i przyszłe prace pozwolą na uruchomienie produkcji, czy też trzeba czekać do ich zakończenia. Jeśli to drugie, to szanse na pierwszą warkę w pierwszej połowie czerwca (Festiwal Piwa) są zerowe. Jeśli myślimy o Zlocie browar.biz we wrześniu we Lwówku Śląskim, to rosną szanse na to, że jedną z głównych atrakcji będzie zwiedzanie remontowanego browaru (ależ ja jestem wredny uuuhhh...)
                  Tak źle chyba nie będzie. Wszystko rozbiło się o przyłącze gazowe, ale ten problem chyba będzie można obejść. Na dniach spodziewałbym się informacji, że warzą. No chyba, że są jeszcze jakieś inne problemy, o których nie wiem.
                  blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Generalnie od roku niewiele się zmieniło... ale domyślam się, że największe postępy dokonano wewnątrz budynków.
                    Ano tak właśnie Zapewniam Cię, że w środku zmiany są bardzo duże - widziałam na własne oczy
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• chemmobile
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.03
                      • 2168

No tak, to akurat wiem od Was
                      Ale wiesz, jak w piątek zobaczyłem, że dobudowują "coś" do browaru, to zacząłem się zastanawiać, czy to ma związek z technologią, czy to tylko jakiś "office" powstaje. Przez chwilę widziałem przy bramie panią Galicką i chciałem zapytać co to za rozbudowa, ale szybko zniknęła za stalowymi wrotami (znaczy się nie zdążyłem podbiec i zapytać )...
                      Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2010-05-02, 13:16. Powód: dwuznaczność :)
                      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

O ile dobrze pamiętam to nowa kotłownia ma być.
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

Ha, czyli jednak technologia (w sumie to wydaje się logiczne, obok stoi komin). Jeśli zatem nie mają źródła ciepła, to nie mogą gotować => nie będzie piwa lwóweckiego na czerwcowym festiwalu => zaczną gotować najwcześniej, jak ta kotłownia powstanie i uzyska zgodę na użytkowanie. Ech..... idę na piwo do Czeskiego...

Comment

• marekj
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.03
                            • 508

No tak, to akurat wiem od Was
                            Ale wiesz, jak w piątek zobaczyłem, że dobudowują "coś" do browaru, to zacząłem się zastanawiać, czy to ma związek z technologią, czy to tylko jakiś "office" powstaje. Przez chwilę widziałem przy bramie panią Galicką i chciałem zapytać co to za rozbudowa, ale szybko zniknęła za stalowymi wrotami (znaczy się nie zdążyłem podbiec i zapytać )...
                            Jakieś kuriozum ! Od małej grupy Lwówczan ciągle słyszę zapewnienia że nie zdążę ,że nie dam rady, zbankrutuję . Jak byście czekali na to. Miałem ostatnio naradę z załogą Browaru jak i załogami wykonawców - Pytałem czy możemy szybciej ? Odpowiedź -NIE .
                            W czerwcu zapewne duża grupa (mam wielką nadzieję) z Was będzie oglądała Browar. Wraz z Panią Prezes Ireną Galicką będziemy oprowadzać wycieczki i wiem, że budujemy najładniejszy browar w Polsce , którego charakteryzować będzie nie tylko urok, historia ale i dobre piwo. Powiem , że szanowny Pan Bauer był przyjemnie zdumiony i zaskoczony tym co zobaczył.

Comment

• marekj
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.03
                              • 508

Ha, czyli jednak technologia (w sumie to wydaje się logiczne, obok stoi komin). Jeśli zatem nie mają źródła ciepła, to nie mogą gotować => nie będzie piwa lwóweckiego na czerwcowym festiwalu => zaczną gotować najwcześniej, jak ta kotłownia powstanie i uzyska zgodę na użytkowanie. Ech..... idę na piwo do Czeskiego...
                              No to Pa

Będę u Agnieszki na warsztatach więc będę oczywiście odpowiadał na pytania .
                              Ale zakonczcie tą dyskusje - to nie pomaga wręcz przeciwnie

Comment

• chemmobile
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.03
                                • 2168

Kurna chata, udało się wywołać wilka z lasu
                                1) Pamiętam jak w ubiegłym roku mówił Pan, że do festiwalu w 2010 roku lwóweckie piwo będzie na rynku. Po prostu martwię się, bo termin tuż tuż.
                                2) Tą grupką, która życzy Panu bankructwa nie ma sensu się przejmować. Z Bauerem było to samo, ale on dodatkowo w ostatnich latach zraził do siebie lokalnych m.in. poprzez politykę kadrową. No i dodatkowo w grę wchodzi zazdrość i zawiść, że ktoś coś robi i odnosi sukces...
                                3)
                                W czerwcu zapewne duża grupa (mam wielką nadzieję) z Was będzie oglądała Browar. Wraz z Panią Prezes Ireną Galicką będziemy oprowadzać wycieczki i wiem, że budujemy najładniejszy browar w Polsce , którego charakteryzować będzie nie tylko urok, historia ale i dobre piwo. Powiem , że szanowny Pan Bauer był przyjemnie zdumiony i zaskoczony tym co zobaczył.
                                Co tu dużo mówić, jestem pod wrażeniem Jeśli ta wizja się urzeczywistni, to będę chodził dumny jak paw; i to nie jest "wazelina"
                                Ciekawe, czy p. Bauer pojawi się z okazji otwarcia/reaktywacji browaru. Obawiam się, że przez miejscowych mógłby zostać wygwizdany, zwłaszcza gdy przyjedzie swoim "oldskulowym" czerwonym Lamborgini

Comment