Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wyświetlenie odpowiedzi
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Kurcze liczyłem na zlot w okolicach Lwówka a tak będzie trzeba po raz kolejny obejść się smakiem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziKurcze liczyłem na zlot w okolicach Lwówka a tak będzie trzeba po raz kolejny obejść się smakiem.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziDlaczego tak myślisz - do zlotu jeszcze trochę czasu jednak jest, ja tam wierzę, że się uda. (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andszcz Wyświetlenie odpowiedziObiło mi się o uszy (oczywiście nie potwierdzone nigdzie oficjalnie), że ponoć lada moment ma być efekt finalny, początkowo tylko "z kija"Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Przy okazji pobytu we Lwówku Śląskim zrobiłem kilka zdjęć browaru z zewnątrz.
Galeria
Generalnie od roku niewiele się zmieniło... ale domyślam się, że największe postępy dokonano wewnątrz budynków. Pytanie jest takie, czy obecne i przyszłe prace pozwolą na uruchomienie produkcji, czy też trzeba czekać do ich zakończenia. Jeśli to drugie, to szanse na pierwszą warkę w pierwszej połowie czerwca (Festiwal Piwa) są zerowe. Jeśli myślimy o Zlocie browar.biz we wrześniu we Lwówku Śląskim, to rosną szanse na to, że jedną z głównych atrakcji będzie zwiedzanie remontowanego browaru (ależ ja jestem wredny uuuhhh...)Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziPrzy okazji pobytu we Lwówku Śląskim zrobiłem kilka zdjęć browaru z zewnątrz.
Galeria
Generalnie od roku niewiele się zmieniło... ale domyślam się, że największe postępy dokonano wewnątrz budynków. Pytanie jest takie, czy obecne i przyszłe prace pozwolą na uruchomienie produkcji, czy też trzeba czekać do ich zakończenia. Jeśli to drugie, to szanse na pierwszą warkę w pierwszej połowie czerwca (Festiwal Piwa) są zerowe. Jeśli myślimy o Zlocie browar.biz we wrześniu we Lwówku Śląskim, to rosną szanse na to, że jedną z głównych atrakcji będzie zwiedzanie remontowanego browaru (ależ ja jestem wredny uuuhhh...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziGeneralnie od roku niewiele się zmieniło... ale domyślam się, że największe postępy dokonano wewnątrz budynków.
Comment
-
-
No tak, to akurat wiem od Was
Ale wiesz, jak w piątek zobaczyłem, że dobudowują "coś" do browaru, to zacząłem się zastanawiać, czy to ma związek z technologią, czy to tylko jakiś "office" powstaje. Przez chwilę widziałem przy bramie panią Galicką i chciałem zapytać co to za rozbudowa, ale szybko zniknęła za stalowymi wrotami (znaczy się nie zdążyłem podbiec i zapytać )...Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
O ile dobrze pamiętam to nowa kotłownia ma być.
Comment
-
-
Ha, czyli jednak technologia (w sumie to wydaje się logiczne, obok stoi komin). Jeśli zatem nie mają źródła ciepła, to nie mogą gotować => nie będzie piwa lwóweckiego na czerwcowym festiwalu => zaczną gotować najwcześniej, jak ta kotłownia powstanie i uzyska zgodę na użytkowanie. Ech..... idę na piwo do Czeskiego...Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziNo tak, to akurat wiem od Was
Ale wiesz, jak w piątek zobaczyłem, że dobudowują "coś" do browaru, to zacząłem się zastanawiać, czy to ma związek z technologią, czy to tylko jakiś "office" powstaje. Przez chwilę widziałem przy bramie panią Galicką i chciałem zapytać co to za rozbudowa, ale szybko zniknęła za stalowymi wrotami (znaczy się nie zdążyłem podbiec i zapytać )...
W czerwcu zapewne duża grupa (mam wielką nadzieję) z Was będzie oglądała Browar. Wraz z Panią Prezes Ireną Galicką będziemy oprowadzać wycieczki i wiem, że budujemy najładniejszy browar w Polsce , którego charakteryzować będzie nie tylko urok, historia ale i dobre piwo. Powiem , że szanowny Pan Bauer był przyjemnie zdumiony i zaskoczony tym co zobaczył.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziHa, czyli jednak technologia (w sumie to wydaje się logiczne, obok stoi komin). Jeśli zatem nie mają źródła ciepła, to nie mogą gotować => nie będzie piwa lwóweckiego na czerwcowym festiwalu => zaczną gotować najwcześniej, jak ta kotłownia powstanie i uzyska zgodę na użytkowanie. Ech..... idę na piwo do Czeskiego...
Będę u Agnieszki na warsztatach więc będę oczywiście odpowiadał na pytania .
Ale zakonczcie tą dyskusje - to nie pomaga wręcz przeciwnie
Comment
-
-
Kurna chata, udało się wywołać wilka z lasu
1) Pamiętam jak w ubiegłym roku mówił Pan, że do festiwalu w 2010 roku lwóweckie piwo będzie na rynku. Po prostu martwię się, bo termin tuż tuż.
2) Tą grupką, która życzy Panu bankructwa nie ma sensu się przejmować. Z Bauerem było to samo, ale on dodatkowo w ostatnich latach zraził do siebie lokalnych m.in. poprzez politykę kadrową. No i dodatkowo w grę wchodzi zazdrość i zawiść, że ktoś coś robi i odnosi sukces...
3)
W czerwcu zapewne duża grupa (mam wielką nadzieję) z Was będzie oglądała Browar. Wraz z Panią Prezes Ireną Galicką będziemy oprowadzać wycieczki i wiem, że budujemy najładniejszy browar w Polsce , którego charakteryzować będzie nie tylko urok, historia ale i dobre piwo. Powiem , że szanowny Pan Bauer był przyjemnie zdumiony i zaskoczony tym co zobaczył.
Ciekawe, czy p. Bauer pojawi się z okazji otwarcia/reaktywacji browaru. Obawiam się, że przez miejscowych mógłby zostać wygwizdany, zwłaszcza gdy przyjedzie swoim "oldskulowym" czerwonym LamborginiLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
Comment