Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
Wyświetlenie odpowiedzi
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziI to jest wypowiedź zwięzła i logiczna zapraszam na piwo.( a ja je już próbowałem)Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziJest piwo - fakt ,jest linia - fakt, są butelki - fakt,są prowadzone próby rozruchowe - fakt, i po co te złosliwości niektórych .(Jacera wypowiedź rozumiem)
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziPrezes, a dobre chociaż ?
Comment
-
-
nie ma się co łudzić, że bedzie to piwo oryginalne - będzie to kopia ciechana. to jest biznes to ma się sprzedawać niech smakuje jak zupka chińska ale ma się sprzedać żeby portfele były pełne. jeszcze się rozdmucha po gazetkach i telewizjach i jest reklama darmowa. chociaż czekam z niecierpliwościa aż piwo pojawi się na półce. najgorzej bedzie jeśli ktoś kupuje browar i myśli że jest panem świata, mam nadzieję że nie bedzie jak z bauerem który był dobrym wujkiem na początku. życzę sukcesów.
co ze świętem piwa? to też dobra reklama darmowa trzeba sciągnać CNN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziI to jest wypowiedź zwięzła i logiczna zapraszam na piwo.( a ja je już próbowałem)
Comment
-
-
Samson, skąd masz takie informacje? Pochwal się jeśli możesz, bo tu ciężko zdobyć jakiekolwiek wiadomości ze źródła. Aha, i spróbuj wymienić klawiaturę, bo Shift / Caps Lock przestał ci działaćLast edited by chemmobile; 2010-06-05, 09:08.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziJak sądzę Panu smakować nie będzie.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika samson71 Wyświetlenie odpowiedzia to jakieś względy że pan próbował?
Comment
-
-
Spokojnie, to jakiś sfrustowany mieszkaniec Lwówka. Lepiej z sfrustatami nie dyskutować.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Taki piękny dzień mamy... zluzujcie chłopy, dajcie się człowiekowi wypowiedzieć. A jak się myli, to wyciągnijcie z manowców i wprowadźcie na ścieżkę prawdyLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika samson71 Wyświetlenie odpowiedzinie ma się co łudzić, że bedzie to piwo oryginalne - będzie to kopia ciechana. to jest biznes to ma się sprzedawać niech smakuje jak zupka chińska ale ma się sprzedać żeby portfele były pełne. jeszcze się rozdmucha po gazetkach i telewizjach i jest reklama darmowa. chociaż czekam z niecierpliwościa aż piwo pojawi się na półce. najgorzej bedzie jeśli ktoś kupuje browar i myśli że jest panem świata, mam nadzieję że nie bedzie jak z bauerem który był dobrym wujkiem na początku. życzę sukcesów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika samson71 Wyświetlenie odpowiedzinie ma się co łudzić, że bedzie to piwo oryginalne - będzie to kopia ciechana. to jest biznes to ma się sprzedawać niech smakuje jak zupka chińska ale ma się sprzedać żeby portfele były pełne. jeszcze się rozdmucha po gazetkach i telewizjach i jest reklama darmowa. chociaż czekam z niecierpliwościa aż piwo pojawi się na półce. najgorzej będzie jeśli ktoś kupuje browar i myśli że jest panem świata, mam nadzieję że nie bedzie jak z bauerem który był dobrym wujkiem na początku. życzę sukcesów.
Z Browarbizowiczami z którymi po wielu latach znajomości łączy nas zażyłość i zdarza się że pijemy piwo (coraz częściej ich piwo) Zatem zwróć uwagę bacznie co piszą bo to oni dają siłę w trudnych chwilach nie tylko Ciechanowi czy Lwówkowi ale wszystkim kruszynkom piwowarskim .Które dzięki przyjaznej presji Browarbizowiczów dążą do jakości i smakowitości piwa. Zwróć uwagę Samson - Cieplyjasiu czy jak ci tam ,jak to społeczeństwo walczy o istnienie tych małych często zaniedbanych browarów. To ,że Lwówek ruszy w dużej części jest ich zasługą ( wystarczy przeczytać w całości ten watek założony przez Kopyra), A teraz Samsonie skup się Pan do Ciebie przemówi Zwierzyniec też ruszy ,to kwestia czasu i nie masz na to wpływu.
Myślę ,że nikt bez złych intencji nie będzie się specjalnie logował po to ,żeby tonem złośliwca mnie prowokować .To może być tylko interes mojej konkurencji ,której mówię nie tędy droga .Śmieszne stają się przypadki kiedy z samochodu opisanego Namysłowem wyskakuje dwóch facetów i robi zdjęcia podskakując przy płocie.
Zamiast zadzwonić i zobaczyć
Reasumując o Lwówek jestem spokojny - tylko ta pogoda ...... nic schnąć nie chce , i elewacji położyć nie można - a takie będą ładne (secesyjne).
Pozdrawiam idę do pracy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysioz210 Wyświetlenie odpowiedziBardzo kibicuje lwoweckiemu browarowi , mam jednak nadzieje ze nie bedzie to Ciechan Bis - o czym zapewnil mnie kiedys przedmowca we Lwowku na rynku.
Powodzenia!
Browar w Lwówku Śląskim przeszedł niesamowitą odnową, nie zarządzają nim tępaki tylko ludzie doświadczeni. Priorytety Wolfganga poszły do lamusa, który na wejsciu chciał tyle produkować, aby zaspokajać potrzeby wszystkich. Obecnie działania są przemyślane. "Za czasów Niemca" nie wymieniono chyba ani jednej rury, grzejnika a maszyny do rozlewu piwa zostały jedynie pomalowane zieloną farbą. Teraz przyjęto inną koncepcję: najpierw solidny remont i doprowadzenie obiektu do europejskiej normalności później produkcja, warzenie itp.
Fakt terminów uruchomienie browaru było wiele np ubiegłoroczne Lato Agatowe, ale czy to jest złośliwość???. To co mi się podoba u obecnego właściciela to solidność jest sporo pomysłów, które realizuje i doprowadził browar do normalności. Ten browar ma zarabiać na siebie i będzie zarabiał. Poprzednik miał tez sporo pmysłów od produkcji wody mineralnej, whisky i cygar po hotel i produkowanie zdrowej żywości żadnego pomysłu nie zrealizował. Teraz przychodzi do browaru i patrzy rozdziabiony łapiąc się za serducho.
Dla niedowiarków będzie możliwość zobaczenia zmian już w czasie II Festiwalu Piwa. Browar bedzie otwarty dla wszystkich, a wstęp nie będzie biletowany! Jeśli ktoś nie ma czasu może przyjechac w każdy dzień wystarczy pójść i zapytać o możliwość zwiedzenia browaru. Daję rękę uciąć i wiem, ze nikt nie został z niego wyrzucony (a tak bywało za czasów poprzednika!) wystarczy tylko pójść i zapytać tam naprawdę drzwi są otwarte dla każdego i to jest najlepszy marketing. Mimo ciągłych remontów i jednej wielkiej zadymy remontowej, która jest już na ukończeniu każdy znajdzie czas dla każdego. Osobiście cieszę się, że jest też praca dla lokalnej społeczności, już nikt nie trzęsie się na widok wlaściciela, który w tym przypadku zawsze podejdzie poda rękę, zażartuje i praca jest inna jak pracownicy są zadowoleni - takie przynajmniej mam odczucie. Sytuacja w browarze od 2007 roku zmieniła się o 180 stopni
Comment
-
Comment