Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33
Wyświetlenie odpowiedzi
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysioz210 Wyświetlenie odpowiedziA czy mozna kupic w jakims sklepie we Lwowku? I czy ktos wie czy teraz bedzie juz w ciaglej sprzedazy?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walec Wyświetlenie odpowiedziMógłbyś powiedzieć gdzie to można dostać w tej cenie?? Bardzo mi ona odpowiada!!
Co do samego browaru, to powoli dostaje nową elewację w kolorach żółto-białym. I dreptając dziś w okolicy zauważyłem na placu duże palety z czymś, co przypominało butelki. Zatem jeśli ktoś się niecierpliwi, to najlepiej wybrać się teraz na urlop. A po powrocie w sierpniu znajdzie zapewne lwóweckie w swoim "spożywczaku"
W ten weekend we Lwówku odbyła się kolejna edycja Lata Agatowego; w temacie piwnym - oprócz Tyskiego w osobnym namiocie polewano lwóweckie i z moich obserwacji stwierdziłem, że sprzedawało się bardzo dobrze (w czym miałem czynny udział ). Pomimo, że wokoło otwarte były spożywczaki i wiele osób spacerowało z puszkami Harnasia, czy też butelkami Tyskiego. Dlatego myślę, że nowe Książęce spotka się z pozytywnym odzewem ze strony mas pracujących oraz inteligenckich
Jedna rzecz mnie ciągle irytuje. Rozumiem obecną sytuację browaru, intencje i cele właściciela browaru, ale jak czytam, że w Warszawie butelkowy Lwówek można kupić za ~3zł, a w samym Lwówku muszę dymać do restauracji hotelowej i bulić 5zł za butelkę, to trochę mną targa...Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziNa razie tylko tutaj.
W jeleniogórskiem jeszcze nie jest dostępne. Nie chcę paplać jęzorem, ale już niedługo. Powiedzmy, że sprawy "formalno-prawne" trochę zajmują czasu (hurtownie).
Jedna rzecz mnie ciągle irytuje. Rozumiem obecną sytuację browaru, intencje i cele właściciela browaru, ale jak czytam, że w Warszawie butelkowy Lwówek można kupić za ~3zł, a w samym Lwówku muszę dymać do restauracji hotelowej i bulić 5zł za butelkę, to trochę mną targa...
Comment
-
-
Dzieki chemmobile - tam juz bylem i jakie bylo zaskoczenie kiedy dwa razy wzialem po skrzyneczce, ale przeciez nie moge ciagle kupowac piwa z rodzinnej miejscowosci po 5 zl , kiedy w Warszawce jest taniej. do Lwowka wracam ok 20 sierpnia i mam nadzieje ze bede mogl wypic juz po normalnej cenie. Lato Agatowe omijam raczej szerokim lukiem.
pozdro.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysioz210 Wyświetlenie odpowiedziDzieki chemmobile - tam juz bylem i jakie bylo zaskoczenie kiedy dwa razy wzialem po skrzyneczce, ale przeciez nie moge ciagle kupowac piwa z rodzinnej miejscowosci po 5 zl , kiedy w Warszawce jest taniej. do Lwowka wracam ok 20 sierpnia i mam nadzieje ze bede mogl wypic juz po normalnej cenie. Lato Agatowe omijam raczej szerokim lukiem.
pozdro.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bordoni Wyświetlenie odpowiedziJutro Książęce powinno być w sklepach Lwówka sprzedajemy do hurtu w jednakowych cenach .Finalnie w sklepie nie powinno przekroczyć 3 zł .Ale To prawo sklepów ustalać końcową cenę.
Proszę napiszcie czy jest i na jakiej ulicy lub nawę sklepu ,bo wybieram się w tamtą stronę i w planach mam zakup większej ilości,a w hotelu to trochę wygórowana cena. SPRAGNIONYwww.BROWARLWOWEK.pl NAJLEPSZY BROWAR W POLSCE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lolek08 Wyświetlenie odpowiedziWitam! Sądząc po tym wpisie to Książęce powinno być już w sklepach we Lwówku.
Proszę napiszcie czy jest i na jakiej ulicy lub nawę sklepu ,bo wybieram się w tamtą stronę i w planach mam zakup większej ilości,a w hotelu to trochę wygórowana cena. SPRAGNIONY
Comment
-
-
Kolega Krzysio widzę w Warszawie od niedawna Miasto st. Warszawa zajmuje oba brzegi Wisły. Praga stanowi jedynie część tego po prawej stronie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziKolega Krzysio widzę w Warszawie od niedawna Miasto st. Warszawa zajmuje oba brzegi Wisły. Praga stanowi jedynie część tego po prawej stronie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysioz210 Wyświetlenie odpowiedziOczywiscie mialem na mysli miasto stoleczne Warszawa , chyba ze te sklepy to na prawym brzegu wtedy Praga.
A tak przy okazji to jak takie lokalne informacje jak miejsce ,gdzie we Lwowku mozna kupic Lwoweckie piwo docieraja do stolycy?Last edited by Pankracy; 2010-07-21, 16:42.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysioz210 Wyświetlenie odpowiedziA tak przy okazji to jak takie lokalne informacje jak miejsce, gdzie we Lwówku można kupić Lwóweckie piwo docierają do stolicy?
Comment
-
-
Dziekuje slicznie za oswiecenie. Zdarzalo sie ze pomieszkiwalem na Zaciszu (ponoc tez Warszawa) choc juz pod Bialymstokiem. Prage wole raczej Czeska i dlatego tez w wolnych chwilach pomieszkuje w okolicy Lwowka. W Warszawie nie bywam ( nawet z lotniska korzystam w Dreznie ) ale to raczej dla wygody.
Ciesze sie jednak niezmiernie ze i w Warszawie i na Pradze i reszcie calego prawobrzeza znajduje przyjaciol lwoweckiego browaru a raczej jego wyrobu ,z ktorego znow moge byc dumny. Bez wzgledu na opinie malkontentow. ja sprobowalem i swoje wiem.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za odswiezenie aktualnosci krajoiznawczych o stolicy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bordoni Wyświetlenie odpowiedziHurtownia SAM Lwówek Śląski tel: 75 782 30 97Last edited by lolek08; 2010-07-21, 22:01.www.BROWARLWOWEK.pl NAJLEPSZY BROWAR W POLSCE
Comment
-
Comment