Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
Co do samego browaru, to powoli dostaje nową elewację w kolorach żółto-białym. I dreptając dziś w okolicy zauważyłem na placu duże palety z czymś, co przypominało butelki. Zatem jeśli ktoś się niecierpliwi, to najlepiej wybrać się teraz na urlop. A po powrocie w sierpniu znajdzie zapewne lwóweckie w swoim "spożywczaku"
W ten weekend we Lwówku odbyła się kolejna edycja Lata Agatowego; w temacie piwnym - oprócz Tyskiego w osobnym namiocie polewano lwóweckie i z moich obserwacji stwierdziłem, że sprzedawało się bardzo dobrze (w czym miałem czynny udział). Pomimo, że wokoło otwarte były spożywczaki i wiele osób spacerowało z puszkami Harnasia, czy też butelkami Tyskiego. Dlatego myślę, że nowe Książęce spotka się z pozytywnym odzewem ze strony mas pracujących oraz inteligenckich
Jedna rzecz mnie ciągle irytuje. Rozumiem obecną sytuację browaru, intencje i cele właściciela browaru, ale jak czytam, że w Warszawie butelkowy Lwówek można kupić za ~3zł, a w samym Lwówku muszę dymać do restauracji hotelowej i bulić 5zł za butelkę, to trochę mną targa...Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Na razie tylko tutaj.
W jeleniogórskiem jeszcze nie jest dostępne. Nie chcę paplać jęzorem, ale już niedługo. Powiedzmy, że sprawy "formalno-prawne" trochę zajmują czasu (hurtownie).
Jedna rzecz mnie ciągle irytuje. Rozumiem obecną sytuację browaru, intencje i cele właściciela browaru, ale jak czytam, że w Warszawie butelkowy Lwówek można kupić za ~3zł, a w samym Lwówku muszę dymać do restauracji hotelowej i bulić 5zł za butelkę, to trochę mną targa...Comment
-
Dzieki chemmobile - tam juz bylem i jakie bylo zaskoczenie kiedy dwa razy wzialem po skrzyneczce, ale przeciez nie moge ciagle kupowac piwa z rodzinnej miejscowosci po 5 zl , kiedy w Warszawce jest taniej. do Lwowka wracam ok 20 sierpnia i mam nadzieje ze bede mogl wypic juz po normalnej cenie. Lato Agatowe omijam raczej szerokim lukiem.
pozdro.Comment
-
Dzieki chemmobile - tam juz bylem i jakie bylo zaskoczenie kiedy dwa razy wzialem po skrzyneczce, ale przeciez nie moge ciagle kupowac piwa z rodzinnej miejscowosci po 5 zl , kiedy w Warszawce jest taniej. do Lwowka wracam ok 20 sierpnia i mam nadzieje ze bede mogl wypic juz po normalnej cenie. Lato Agatowe omijam raczej szerokim lukiem.
pozdro.Comment
-
Proszę napiszcie czy jest i na jakiej ulicy lub nawę sklepu ,bo wybieram się w tamtą stronę i w planach mam zakup większej ilości,a w hotelu to trochę wygórowana cena. SPRAGNIONYwww.BROWARLWOWEK.pl NAJLEPSZY BROWAR W POLSCEComment
-
Witam! Sądząc po tym wpisie to Książęce powinno być już w sklepach we Lwówku.
Proszę napiszcie czy jest i na jakiej ulicy lub nawę sklepu ,bo wybieram się w tamtą stronę i w planach mam zakup większej ilości,a w hotelu to trochę wygórowana cena. SPRAGNIONYComment
-
Oczywiscie mialem na mysli miasto stoleczne Warszawa , chyba ze te sklepy to na prawym brzegu wtedy Praga.
A tak przy okazji to jak takie lokalne informacje jak miejsce ,gdzie we Lwowku mozna kupic Lwoweckie piwo docieraja do stolycy?Comment
-
Kolega Krzysio widzę w Warszawie od niedawnaMiasto st. Warszawa zajmuje oba brzegi Wisły. Praga stanowi jedynie część tego po prawej stronie.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Dla nietubylca krzysioz210 natomiast informacja, że Praga jest w granicach administracyjnych Warszawy od końca XVIII wieku.Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2010-07-21, 16:42.Comment
-
Comment
-
Dziekuje slicznie za oswiecenie. Zdarzalo sie ze pomieszkiwalem na Zaciszu (ponoc tez Warszawa) choc juz pod Bialymstokiem. Prage wole raczej Czeska i dlatego tez w wolnych chwilach pomieszkuje w okolicy Lwowka. W Warszawie nie bywam ( nawet z lotniska korzystam w Dreznie ) ale to raczej dla wygody.
Ciesze sie jednak niezmiernie ze i w Warszawie i na Pradze i reszcie calego prawobrzeza znajduje przyjaciol lwoweckiego browaru a raczej jego wyrobu ,z ktorego znow moge byc dumny. Bez wzgledu na opinie malkontentow. ja sprobowalem i swoje wiem.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za odswiezenie aktualnosci krajoiznawczych o stolicy.Comment
-
Wielkie Dzięki !!! "bordoni" byłem i kupiłem w hurtowni "SAM" mają po 2.40zl za butelkę 0,5l, oczywiście zaopatrzyłem się w większą ilość.Dzisiaj widziałem,że rozwozili po sklepikach z wspomnianej hurtowni,cena sklepowa ma być między 2.70zl a 2.90zl Właśnie siedzę i popijam*LWÓWEK KSIĄŻĘCY* jest SUPER!!!Ostatnia zmiana dokonana przez lolek08; 2010-07-21, 22:01.www.BROWARLWOWEK.pl NAJLEPSZY BROWAR W POLSCEComment