Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • efdisk
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.07
    • 55

Mój post był zbyt emocjonalny, więc go po namyśle skasowałem.
    Kwintesencja jego była taka, że to samo piwo z tą samą etykietą na Festiwalu Smaków Regionalnych w Lwówku Śląskim było sprzedawane jako ekskluzywne i limitowane po 7zł, a teraz można je kupić po 2,50 w łódzkim Zofmarze. Czuję się baaaardzo oszukany...
    Last edited by efdisk; 2010-07-21, 22:58.
    Vulgare amici nomen, sed rara est fides

Comment

• Stasiek
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2007.02
      • 609

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
      a ktoś wie gdzie w Wawie można dostać?
      Np tutaj. Z Bemowa w sumie całkiem niedaleko...

Comment

• chemmobile
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.03
        • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika efdisk Wyświetlenie odpowiedzi
        Mój post był zbyt emocjonalny, więc go po namyśle skasowałem.
        efdisk, a ja właśnie komentowałem wpis, który zmieniłeś. Rzeczywiście był bardzo... ostry
        Nie jestem kolekcjonerem etykiet i dlatego mnie to zbytnio nie rusza, choć jestem zdziwiony,
        że na kolejnych (?) warkach są etykiety "limitowane" (moje butelki mają datę na połowę sierpnia i nadal są "limitowane"). Uznałem po prostu, że wykorzystują sztuki pozostałe z pierwszego druku.

Co do samego browaru i jego zwiedzania. W ubiegły weekend (Lato Agatowe we Lwówku) była możliwość zorganizowanego zwiedzania browaru, a przyjemność ta kosztowała 15 zł od głowy. Fajna rzecz, tylko że podobno w ramach "biletu wstępu" nie było żadnego bonusu/gratisu, np. butelki piwa na drogę . Ponadto zauważyłem u jednego z gości trójpak lwóweckiego, taki sam jaki można było nabyć podczas Festiwalu Piwa w czerwcu.
        Last edited by chemmobile; 2010-07-21, 23:22.
        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Candlekeep
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.11
          • 367

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
          Wczoraj zakupiłem 5 butelek. Piwo wspaniałe, smaczne, aromatyczne i bardzo orzeżwiające. Zupełnie inne od Ciechana Wybornego, ma swój charakter. Z przyjemnością do niego będę wracał. Cena 3.20zł.
          A ja jednakowoż tonowałbym nieco emocje, a zwłaszcza oczekiwania. Może źle trafiłem, ale moje Książece to duże rozczarowanie (przyznaję, dałem się zwieść euforycznym wpisom petrusa): piany zero, wysycenie dużo poniżej oczekiwań,aromat również. Ogólnie piwo sprawia wrażenie, jakby miało nieszczelny kapsel. Druga butelka potwierdziła te odczucia.
          Albo więc to ja mam pecha, albo też o tym piwie nie należy mówić "wspaniałe"...

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep Wyświetlenie odpowiedzi
            piany zero, wysycenie dużo poniżej oczekiwań,aromat również. Ogólnie piwo sprawia wrażenie, jakby miało nieszczelny kapsel.
            No proszę. Miałem wrażenie, że może niedokładnie szklankę umyłem, a jednak jest coś na rzeczy, bo odnotowałem podobne objawy.

Smakowo obiecująco, ale trochę brak treści, poczekam z oceną na następne warki.

Comment

• darekd
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12565

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
              Smakowo obiecująco, ale trochę brak treści, poczekam z oceną na następne warki.
              A co ma być mniej odfermentowane? Treść zjada alkohol...

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Ja z oceną też poczekam. Na razie moje piwo było zupełnie bez gazu, takie "młode" przydałoby się leżakowanie, no i mamy kolejne piwo bez goryczki - dla mnie wielka szkoda.
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• petrus33
                  Gość
                  • 2008.01
                  • 888

Nie wiem, gdzie kupiliście swoje piwa, ja nabyłem je na Rudnickiego (10 skrzynek tam było)
                  Z moimi wszystko było w najlepszym porządku i wrażenia nie są euforyczne, tylko zwyczajne, opisujące faktyczny stan rzeczy. Piwo było bardzo dobre.

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Najlepiej podawajcie daty rozlewu, gdyż tu mogą występować różnice - a z tego, co czytam, są znaczne.
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• chemmobile
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.03
                      • 2168

Na pewno partie z lipcowymi terminami "przydatności" były słabo nagazowane. Jutro skonsumujemy terminy sierpniowe i będzie możliwość porównania
                      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Na moim nie ma żadnych nacięć przy datach. Jest tylko stempelek, że to pierwsza warka.

Comment

• Candlekeep
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2007.11
                          • 367

U mnie są nacięcia (data przydatności określona na 10 sierpnia 2010 r), jest "stempelek", że seria limitowana i pierwsza warka.
                          Piwo zakupione na Rudnickiego.
                          Być może dziś jeszcze kupię Książęce w łomiankowskim sklepie Joker, będzie okazja porównać.
                          Last edited by Candlekeep; 2010-07-22, 15:00.

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

U mnie w lodówce i w piwnicy Lwówek ma datę 15.09. 2 miesięczne piwo niepasteryzowane, hmmm... Dziś wieczorem otworzę.
                            Last edited by Pendragon; 2010-07-22, 15:04.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Micho441
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2008.04
                              • 812

A u mnie dalej i w lodówce i w piwnicy pusto. Kolejna wielka ściema na stronie internetowej browaru,typu "zarejestruj się i korzystaj do woli ze sklepu internetowego browaru w Lwówku Śląskim".Dalej przekierowuje na sklep Ciechana. Czyli wszystko normalnie, po Polsku.

Comment

• chemmobile
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.03
                                • 2168

Micho, bo to jest szmelc na rozpadających się kółkach. Nieudolność, infantylność i niekompetencja osoby, która prowadzi stronę o browarze (nie rozumiem dlaczego browar/jego właściciel firmuje taką tandetę) jest porażająca.
                                Last edited by chemmobile; 2010-07-22, 15:46.

Comment

Przetwarzanie...
                                X