Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • efdisk
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.07
    • 55

Mój post był zbyt emocjonalny, więc go po namyśle skasowałem.
    Kwintesencja jego była taka, że to samo piwo z tą samą etykietą na Festiwalu Smaków Regionalnych w Lwówku Śląskim było sprzedawane jako ekskluzywne i limitowane po 7zł, a teraz można je kupić po 2,50 w łódzkim Zofmarze. Czuję się baaaardzo oszukany...
    Ostatnia zmiana dokonana przez efdisk; 2010-07-21, 22:58.
    Vulgare amici nomen, sed rara est fides

Comment

• Stasiek
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2007.02
      • 609

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
      a ktoś wie gdzie w Wawie można dostać?
      Np tutaj. Z Bemowa w sumie całkiem niedaleko...

Comment

• chemmobile
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.03
        • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika efdisk
        Mój post był zbyt emocjonalny, więc go po namyśle skasowałem.
        efdisk, a ja właśnie komentowałem wpis, który zmieniłeś. Rzeczywiście był bardzo... ostry
        Nie jestem kolekcjonerem etykiet i dlatego mnie to zbytnio nie rusza, choć jestem zdziwiony,
        że na kolejnych (?) warkach są etykiety "limitowane" (moje butelki mają datę na połowę sierpnia i nadal są "limitowane"). Uznałem po prostu, że wykorzystują sztuki pozostałe z pierwszego druku.

Co do samego browaru i jego zwiedzania. W ubiegły weekend (Lato Agatowe we Lwówku) była możliwość zorganizowanego zwiedzania browaru, a przyjemność ta kosztowała 15 zł od głowy. Fajna rzecz, tylko że podobno w ramach "biletu wstępu" nie było żadnego bonusu/gratisu, np. butelki piwa na drogę . Ponadto zauważyłem u jednego z gości trójpak lwóweckiego, taki sam jaki można było nabyć podczas Festiwalu Piwa w czerwcu.
        Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2010-07-21, 23:22.
        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Candlekeep
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.11
          • 367

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33
          Wczoraj zakupiłem 5 butelek. Piwo wspaniałe, smaczne, aromatyczne i bardzo orzeżwiające. Zupełnie inne od Ciechana Wybornego, ma swój charakter. Z przyjemnością do niego będę wracał. Cena 3.20zł.
          A ja jednakowoż tonowałbym nieco emocje, a zwłaszcza oczekiwania. Może źle trafiłem, ale moje Książece to duże rozczarowanie (przyznaję, dałem się zwieść euforycznym wpisom petrusa): piany zero, wysycenie dużo poniżej oczekiwań,aromat również. Ogólnie piwo sprawia wrażenie, jakby miało nieszczelny kapsel. Druga butelka potwierdziła te odczucia.
          Albo więc to ja mam pecha, albo też o tym piwie nie należy mówić "wspaniałe"...

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep
            piany zero, wysycenie dużo poniżej oczekiwań,aromat również. Ogólnie piwo sprawia wrażenie, jakby miało nieszczelny kapsel.
            No proszę. Miałem wrażenie, że może niedokładnie szklankę umyłem, a jednak jest coś na rzeczy, bo odnotowałem podobne objawy.

Smakowo obiecująco, ale trochę brak treści, poczekam z oceną na następne warki.

Comment

• darekd
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12757

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
              Smakowo obiecująco, ale trochę brak treści, poczekam z oceną na następne warki.
              A co ma być mniej odfermentowane? Treść zjada alkohol...

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Ja z oceną też poczekam. Na razie moje piwo było zupełnie bez gazu, takie "młode" przydałoby się leżakowanie, no i mamy kolejne piwo bez goryczki - dla mnie wielka szkoda.
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• petrus33
                  Gość
                  • 2008.01
                  • 888

Nie wiem, gdzie kupiliście swoje piwa, ja nabyłem je na Rudnickiego (10 skrzynek tam było)
                  Z moimi wszystko było w najlepszym porządku i wrażenia nie są euforyczne, tylko zwyczajne, opisujące faktyczny stan rzeczy. Piwo było bardzo dobre.

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Najlepiej podawajcie daty rozlewu, gdyż tu mogą występować różnice - a z tego, co czytam, są znaczne.
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• chemmobile
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.03
                      • 2168

Na pewno partie z lipcowymi terminami "przydatności" były słabo nagazowane. Jutro skonsumujemy terminy sierpniowe i będzie możliwość porównania
                      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Na moim nie ma żadnych nacięć przy datach. Jest tylko stempelek, że to pierwsza warka.

Comment

• Candlekeep
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2007.11
                          • 367

U mnie są nacięcia (data przydatności określona na 10 sierpnia 2010 r), jest "stempelek", że seria limitowana i pierwsza warka.
                          Piwo zakupione na Rudnickiego.
                          Być może dziś jeszcze kupię Książęce w łomiankowskim sklepie Joker, będzie okazja porównać.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Candlekeep; 2010-07-22, 15:00.

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13961

U mnie w lodówce i w piwnicy Lwówek ma datę 15.09. 2 miesięczne piwo niepasteryzowane, hmmm... Dziś wieczorem otworzę.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-07-22, 15:04.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Micho441
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2008.04
                              • 812

A u mnie dalej i w lodówce i w piwnicy pusto. Kolejna wielka ściema na stronie internetowej browaru,typu "zarejestruj się i korzystaj do woli ze sklepu internetowego browaru w Lwówku Śląskim".Dalej przekierowuje na sklep Ciechana. Czyli wszystko normalnie, po Polsku.

Comment

• chemmobile
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.03
                                • 2168

Micho, bo to jest szmelc na rozpadających się kółkach. Nieudolność, infantylność i niekompetencja osoby, która prowadzi stronę o browarze (nie rozumiem dlaczego browar/jego właściciel firmuje taką tandetę) jest porażająca.
                                Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2010-07-22, 15:46.

Comment