Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • walec
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.02
    • 193

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andszcz Wyświetlenie odpowiedzi
    Dowiedziałem się dzisiaj, że browar podpisał umowę z Carrefour na dystrybucję piwa na Dolny Śląsk. Zadzwoniłem przed chwilą do browaru i potwierdzili, że to prawda Zapomniałem tylko zapytać, czy i w inne regiony pojadą skrzynki
    Świetna wiadomość jak dla mnie, bo ciężko w okolicy z dostępnością (nie licząc wypadu do Lwówka).
    Byle z ceną ich nie poniosło, bo ostatnio obserwuję różne absurdalne ruchy hipermarketów w tej kwestii (vide Łomża niepaster 0,33 za 3,99, tudzież lubuskie za 3,79)...

Comment

• andszcz
      Porucznik Browarny Tester
      • 2008.07
      • 310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walec Wyświetlenie odpowiedzi
      Świetna wiadomość jak dla mnie, bo ciężko w okolicy z dostępnością (nie licząc wypadu do Lwówka).
      Byle z ceną ich nie poniosło, bo ostatnio obserwuję różne absurdalne ruchy hipermarketów w tej kwestii (vide Łomża niepaster 0,33 za 3,99, tudzież lubuskie za 3,79)...
      Słuchaj, w hurtowni SAM w Radoszycach Wielkich (75 782 30 97) jest dostępne - dziś dzwoniłem i do sklepów puszczają za 2,33. A w browarze powiedziano mi, że na naszym terenie piwo jest dostępne też w hurtowniach Wrocławia i właśnie Jeleniej Góry! Musisz zadzwonić do browaru i zapytać o szczegóły.
      Niestety z mojego matecznika nikt na razie nie zainteresował się piwem

A swoją drogą, to Lubuskie w PiP stoi 2,19 a Łomża chyba 2,9
      Last edited by andszcz; 2010-07-28, 14:21.
      "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• lwowekslaski
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.08
        • 88

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andszcz Wyświetlenie odpowiedzi
        Słuchaj, w hurtowni SAM w Radoszycach Wielkich (75 782 30 97) jest dostępne - dziś dzwoniłem i do sklepów puszczają za 2,33. A w browarze powiedziano mi, że na naszym terenie piwo jest dostępne też w hurtowniach Wrocławia i właśnie Jeleniej Góry! Musisz zadzwonić do browaru i zapytać o szczegóły.
        Niestety z mojego matecznika nikt na razie nie zainteresował się piwem

A swoją drogą, to Lubuskie w PiP stoi 2,19 a Łomża chyba 2,9
        Od piątku hurtownia DUKO z Jeleniej Góry będzie miała piwo z Lwówka Śląskiego
        Last edited by lwowekslaski; 2010-07-28, 14:41.

Comment

• andszcz
          Porucznik Browarny Tester
          • 2008.07
          • 310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lwowekslaski Wyświetlenie odpowiedzi
          Od piątku hurtownia DUKO z Jeleniej Góry będzie miała piwo z Lwówka Śląskiego
          A Legnica? Dzwoniłem po kilku i powiedzieli, że nikt ofertą się do nich nie zgłosił
          "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• darekd
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12568

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maciass Wyświetlenie odpowiedzi
            Darekd, wyczuwam sarkazm w Twoim poście(jeżeli błędnie - przepraszam)
            Sarkazm i owszem, ale bardziej wobec strony i prezentacji fotograficznej.
            dla mnie skutecznie odstraszenie, żeby wydać 15 zł. Wstęp płacimy pełny, choć eksponaty są zbierane? czyli cena będzie rosła wraz z liczbą eksponatów? to ja jednak polecam odwiedziny browaru i muzeum w dość nieodległym browarze w Broumovie

Ale zapewne zaraz wypowie się koleżka, który powinien zakupić premium użytkownika, bo o ile wiem odpowiada za tę stronkę, a angażuje się tutaj propagandowo /w starym gomułkowskim stylu/ i wyśle mnie może do Biedronki...

Skoro muzeum jest ciekawe, to skasujcie te foty, to samobój!
            Nie ma się co chwalić, że wejście jest biletowane, też mi coś... Może zamiast biletu wydrukujcie dedykowany wafelek, albo kartkę np. z historycznym zdjęciem... to są proste pomysły, ale nie olewactwo.

Do Krzysia - osoba, która na tym portalu napisała historię browaru, ma delikatnie mówiąc dość kiepską opinię w środowisku historyków lokalnych... pewnie o tym fakcie słyszałeś

Comment

• jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie ma się co chwalić, że wejście jest biletowane, też mi coś...
              A dlaczego nie? Jak jadę do muzeum to chcę wiedzieć wcześniej czy płaci się za wstęp i ile oraz w jakich godzinach jest czynny. Na każdej stronie jakiegokolwiek muzeum te dane sa zamieszczone.
              Taki standard.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

Comment

• darekd
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12568

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                A dlaczego nie? Jak jadę do muzeum to chcę wiedzieć wcześniej czy płaci się za wstęp i ile oraz w jakich godzinach jest czynny. Na każdej stronie jakiegokolwiek muzeum te dane sa zamieszczone.
                Taki standard.
                no właśnie dlatego, że standard to nie ma się czym chwalić
                a zamiast biletu, może być jakiś drobny suwenir, o którym wspomniałem

Comment

• jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

Nie ma się co chwalić, że wstęp jest płatny?
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

... osoba, która na tym portalu napisała historię browaru...
                    "Napisała" to niewłaściwe słowo. "Skompilowała", tak jest lepiej, z błędami zresztą. Po raz kolejny podkreślę, że dziwię się, że właściciel toleruje taką kichę. Przecież to wszystko idzie na jego konto.

...ma delikatnie mówiąc dość kiepską opinię w środowisku historyków lokalnych... pewnie o tym fakcie słyszałeś
                    Nie słyszałem, ale nietrudno się tego domyślić. Tzw. lokalni historycy mają kiepską opinię o wszystkich, którzy wydają im się konkurencją. Zbyt wiele widziałem takich sytuacji, by tego nie uogólnić.

Mam takie podchwytliwe pytanie - w jaki dzień tygodnia wstęp do muzeum jest bezpłatny?
                    Last edited by Krzysiu; 2010-07-28, 20:38.

Comment

• darekd
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12568

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie ma się co chwalić, że wstęp jest płatny?
                      Jacer, nie ma się co chwalić, że jeśli wstęp płatny to są bilety.
                      Odnosiłem się do strony browaru i tych "zachęcających" zdjęć i opisu,
                      A to, że jest informacja na temat ceny wstępu to akurat dobrze.
                      Rozumiemy się?

Comment

• marekj
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2010.03
                        • 508

Do Krzysia - osoba, która na tym portalu napisała historię browaru, ma delikatnie mówiąc dość kiepską opinię w środowisku historyków lokalnych... pewnie o tym fakcie słyszałeś
                        Panie Dariuszu przechodzi Pan siebie co to za pierdoły .NIe może Pan nikogo pomawiać człowieka znam osobiście - i nie ma Pan absolutnie racji Proszę mi to wyjaśnić jak nie tu to na PW

Comment

• darekd
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12568

Krzysiu - tak

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi
                          NIe może Pan nikogo pomawiać człowieka znam osobiście - i nie ma Pan absolutnie racji Proszę mi to wyjaśnić jak nie tu to na PW
                          służę uprzejmie i pozdrawiam

Comment

• marekj
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.03
                            • 508

Co do mini muzeum .Panowie którzy mieli to robić odwrócili się plecami tak więc jesteśmy sami i damy radę .Dziś mamy 140 m2 powierzchni wystawienniczej wydartej z zasypanych do połowy piwnic.Wystawiamy w nich ponad 300 eksponatów najstarszy z 1705 roku .Eksponaty pochodzą z ponad 40 browarów z dolnego śląska .Oczywiście przeważają eksponaty z Lwówka .Część pamiątek jest jeszcze w magazynie i sporo przybywa.Mamy przygotowane następne pomysły ,które będziemy realizowali zgodnie z naszym planem.
                            Teraz najważniejsze jest piwo i tyle .Dzisiaj pracowaliśmy od 7 rano a ostatni pracownik poszedł do domu o 21 i to byłem Ja .

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Panie Marku, niech pan nie żartuje. Widział pan gdzieś uchwałę sejmiku województwa dolnośląskiego o utworzeniu muzeum piwa we Lwówku? Ja nie widziałem.

Warto zapoznać się z ustawą o muzeach. Łatwiej byłoby rozmawiać o konkretach. Tam w art. 1, p. 1 jest następująca definicja: "Muzeum jest jednostką organizacyjną, nie nastawioną na osiąganie zysku...". A art. 9 brzmi następująco: "Muzeum może prowadzić, jako dodatkową, działalność gospodarczą w celu finansowania działalności określonej w art. 2.". Chciałby pan, żeby browar był działalnością uboczną przy muzeum samorządowym? Cały zysk musiałby być z mocy prawa przeznaczony na utrzymanie muzeum.
                              Last edited by Krzysiu; 2010-07-28, 22:57.

Comment

• marekj
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.03
                                • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                                Panie Marku, niech pan nie żartuje. Widział pan gdzieś uchwałę sejmiku województwa dolnośląskiego o utworzeniu muzeum piwa we Lwówku? Ja nie widziałem.

Warto zapoznać się z ustawą o muzeach. Łatwiej byłoby rozmawiać o konkretach. Tam w art. 1, p. 1 jest następująca definicja: "Muzeum jest jednostką organizacyjną, nie nastawioną na osiąganie zysku...". A art. 9 brzmi następująco: "Muzeum może prowadzić, jako dodatkową, działalność gospodarczą w celu finansowania działalności określonej w art. 2.". Chciałby pan, żeby browar był działalnością uboczną przy muzeum samorządowym? Cały zysk musiałby być z mocy prawa przeznaczony na utrzymanie muzeum.
                                Panie Krzysztofie

Uchwała została przyjęta.
                                Jak będę w Ciechanowie to całą dokumentację przywiozę do Lwówka .
                                Będzie do wglądu.Co do konstrukcj tego zamierzenia to zapraszam na PW lub telefonicznie .

Comment

Przetwarzanie...
                                X