Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Właściciel już przeprowadził rozmowę z lwowkiemslaskim, co ewidentnie widać po poście nr 1235

Fajnie by jednak było, jakby te byki jednak poprawił
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12561

A ja mam drobną uwagę do tow. redaktora dotyczącą materiału o rozlewie.

Fachowo w browarze takie rozlewanie nazywa się "obciągiem" (ale uwaga nie obciąganie, tak samo jak jest rozlew a nie rozlewanie jak w tytule) I można by dodać ile to działanie sprawia radości pracownikom. Tylko ostrożnie ze słowami

Comment

• becik
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

O jakie duperele Wy się czepiacie - wykrzyknik, 3 kropki, przecinek, jego brak

Aż sam się boję postawić teraz 3 kropki bo zjebki dostanę, czuję się jakbym czytał forum stetryczałych tetryków, kórzy z powodu złości po utracie sztucznej szczęki okładają laską kogo popadnie na lewo i prawo.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Dawno mówiłem, żeby nie oglądać TV, zwłaszcza wiadomości, zwłaszcza z Warszawy
          Bo się udziela...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• darekd
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12561

na tej stronie:

edytowanej 6. sierpnia napisane jest:

"Browar Lwówek sprzedaje na razie jeden rodzaj piwa o nazwie Lwówek Książęcy z zawartością alkoholu 6, 2% i ekstrakcie 12,1"
            Podobne te informacje nie są prawdziwe, czy jednak jest możliwość dowiedzenia się czegoś więcej o parametrach tego produktu rozlewanego w tempie 7 500 na godzinę

Jak się najedzie myszką na piersi tej pani z kufelkiem i kliknie to pojawia się... fatal error

Pewnie tego czepialstwa by nie było, gdyby odpowiedzialna osoba nie wdawała się w utarczki słowne, tylko rzetelnie wprowadziła najważniejsze informacje na stronę internetową.
            A tak tetrycy mają używanie... a propos czy nie znalazł ktoś mojej szczęki, chyba zostawiłem ją w browarze... browarze.biz

Comment

• delvish
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.11
              • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
              a propos czy nie znalazł ktoś mojej szczęki, chyba zostawiłem ją w browarze... browarze.biz
              A w którym wątku ci "cenka" opadła?
              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
              (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• marekj
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.03
                • 508

Panie i Panowie
                Lwowekslaski nie jest rzecznikiem browaru i nigdy nie był.

A poziom czepialstwa jest na najwyższym poziomie. Macie do tego prawo. Ale uważajcie na tępo rozbudzania emocji negatywnych bo już piszą o porażaniu
                Darek słusznie zauważył ,że wina leży po stronie zaczepiającego

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                  O jakie duperele Wy się czepiacie - wykrzyknik, 3 kropki, przecinek, jego brak
                  Przecinek w wymienionym przeze mnie miejscu zmienia kompletnie sens zdania - to wg Ciebie nieistotny szczegół? Ciekawe. Niepoprawne i infantylne pisanie tekstów na teoretycznie profesjonalnej stronie to też normalka? To proszę bardzo - będę tetrykiem

P.S. Byki niby poprawione, ale nie do końca.
                  Last edited by Marusia; 2010-08-19, 10:34.
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

O jakie duperele Wy się czepiacie - wykrzyknik, 3 kropki, przecinek, jego brak ...
                    Za takie "duperele" w moich czasach licealnych nie zdawało się matury z polskiego.

Comment

• becik
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

To dodam coś jeszcze, dzień w dzień widzę na różnych portalach jakieś błędy, mniejsze, większe, stylistyczne, gramatyczne, interpunkcyjne etc. Sądzę więc, że inni też je zauważają, pytanie czy też się do nich odnoszą.
                      Rozumiem, czepianie się poważnych błędów ale wykrzyknika, przecinka (ja tego przecinka nawet nie widziałem). Artykulik przeczytałem i nie znalazłem nic co by mnie raziło. Chcecie mieć fachową, bezbłędną, piękną, cudowną retorykę to zatrudnijcie PR-owca z 20 letnim stażem, który będzie pisał wtedy super profesjonalne teksty jak na stronach KP czy CP.
                      Dla mnie Lwówek jest "ludzkim" browarem dla zwykłych ludzi. I wolę czytać na jego temat taki zwykły tekst okraszony emocjami piszącego niż PR-owy bełkot.
                      Ja tetrykiem nie jestem i czepiać się przecinka nie będę.

Ciekawe ile ja teraz w powyższym byków zrobiłem?
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                        Za takie "duperele" w moich czasach licealnych nie zdawało się matury z polskiego.
                        Za moich czasów maturalnych (lata 80-te) nie zdawało się za 3 błędy gramatyczne, 3 błędy interpunkcyjne były uważane za jeden błąd gramatyczny. Maturę z polskiego zdałem, pisemną i ustną.

Ale błędy robiłem i robię. A tych nie robi jedynie ten kto nic nie robi.

Comment

• Twilight_Alehouse
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.06
                          • 6310

Beciku, czym innym jest pisanie przez zwykłego Kowalskiego, a czym innym przez osobę, która rości sobie prawa do miana dziennikarza.

Comment

• chemmobile
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.03
                            • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi
                            Panie i Panowie
                            Lwowekslaski nie jest rzecznikiem browaru i nigdy nie był.
                            Prosiłbym zatem o uściślenie kilku informacji.
                            Czy strona internetowa www.browarlwowek.pl jest oficjalną (a nie prywatną jakiegoś Kowalskiego) stroną browaru lwóweckiego?
                            Jeśli tak, to
                            czy p. Kaszuba, znany na tym forum jako "lwowekslaski", jest administratorem/redaktorem tejże strony?
                            Jeśli odpowiedzią na oba pytania jest TAK, to ww osoba z entuzjazmem świadczy niedźwiedzią przysługę.

becik
                            zauważ, że nie chodzi tylko o błędy interpunkcyjne. I nie trzeba być PR-owcem z 20-letnim stażem, aby pisać poprawnie gramatycznie, stylistycznie i merytorycznie. Na studiach z powodzeniem prowadziłem stronę koła naukowego, a humanista i językowiec ze mnie taki, jak z moich sąsiadów święte Mikołaje.
                            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• kopyr
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2004.06
                              • 9475

Za moich czasów maturalnych (lata 80-te) nie zdawało się za 3 błędy gramatyczne, 3 błędy interpunkcyjne były uważane za jeden błąd gramatyczny. Maturę z polskiego zdałem, pisemną i ustną.
                              A nie aby ortograficzne?
                              blog.kopyra.com

Comment

• becik
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                                A nie aby ortograficzne?
                                ooo, własnie, kolejnego babola strzeliłem

Comment

Przetwarzanie...
                                X