Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedzi
    Wczoraj miałem okazję porozmawiać ze znajomymi sprzedającymi to piwo, zakręconymi pozytywnie na punkcie piwa. Oznajmili mi że od hurtowników dowiedzieli się że Lwówek ma być piwem nastawionym na masowego klienta, czyli wiadomo o co chodzi - masówka, ilość nie jakość. Także "pij Lwówka póki jeszcze ma smak i się starają bo lada chwila to Ciechan będzie piwem nastawionym na jakość a Lwówek na cenę i obecność na półce sklepowej w każdym monopolu". Nie wiem ile w tym prawdy, ale coś musi w tym być skoro to nie była odosobniona opinia.
    To już są bzdury. To są takie opinie, co to Heniek z Zenkiem wygłaszają: o stary Tyskie się popsuło... No jak te etykiety zmienili... Tylko Żubr mówię, Ci.
    blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Bezedura na kółkach Fajnie się czyta takie kretyństwa, tylko, niestety , potem plotka idzie dalej i żyje własnym życiem
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• lolek08
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.07
        • 57

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
        Lolek, od etykiet jest dział kolekcjonerski. Proszę nie wstawiać ich tutaj, i do tego takich rozmazanych.
        OK. Postaram się poprawić
        www.BROWARLWOWEK.pl NAJLEPSZY BROWAR W POLSCE

Comment

• babalumek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1207

Mnie za to nie bijcie, powtórzyłem tylko to co słyszałem od ludzi którzy z branżą piwną mają w pewien sposób do czynienia na co dzień.
          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• lolek08
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2010.07
            • 57

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lolek08 Wyświetlenie odpowiedzi
            Witam! mam pytanie do Pana Marka J. czy można w jakiś sposób zareklamować piwo z Lwówka np.reklama na samochodzie lub inny sposób.
            Ponawiam pytanie związane z reklamą browaru.Czy można zareklamować (WSPOMÓC) w promocji piwo Lwóweckie np.reklama na samochodzie lub w inny sposób.POZDRAWIAM
            Last edited by lolek08; 2010-08-22, 14:25.

Comment

• lolek08
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2010.07
              • 57

Czy na pewno nipasteryzowane?

Wczoraj będąc na zakupach zauważyłem,że piwo niby niepasteryzowane K.......N ma ważność do grudnia czy oby na pewno niepasteryzowane A piwko ze Lwówka jak zwykle wspaniałe w smaku i oczywiście świeże z miesięcznym terminem

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

Lolek, proszę zapoznaj się z forum - każdy wątek dotyczy czegoś, ten jest o Lwówku, a nie o wszystkim z Kasztelanem włącznie.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• marekj
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.03
                  • 508

Trzy informacje jedna z Katowic druga z Karpacza trzecia z Lwówka wszystkie z ubiegłego piątku .

1.Info telefoniczne podobno warzycie w Ciechowie a lejecie w Lwówku,
                  2.rozmowa z właścicielem sklepu w Karpaczu (nie wie z kim rozmawia)
                  Przyjechał przedstawiciel Lecha i powiedział ,że Jakubiak ma rodzinę w Jeleniej, która sprzedaje tylko znajomym jak Pan nie dostał to już Pan nie dostanie.
                  3. Rozmowa Gajowego z warzelanym browaru Lwówek
                  Gajowy g...o prawda ,że gotujecie tu piwo gotujecie w Ciechanowie
                  Warzelany k... a przecież to ja gotuję
                  Gajowy kazali Ci tak mówić to mówisz.
                  Panie Prezesie i co miałem zrobić w łeb go walnąć .Panie Witoldzie nie wygra Pan tu tylko lekarz może pomóc.

Uwaga nawet urzędnicy opowiadają takie pierdoły i było to tematem poważnej konsultacji.

Mam nadzieję ,że środowisko browar.biz nie będzie po stronie idiotyzmu i istnienia za wszelką cenę .

Wczoraj miałem okazję porozmawiać ze znajomymi sprzedającymi to piwo, zakręconymi pozytywnie na punkcie piwa. Oznajmili mi że od hurtowników dowiedzieli się że Lwówek ma być piwem nastawionym na masowego klienta, czyli wiadomo o co chodzi - masówka, ilość nie jakość. Także "pij Lwówka póki jeszcze ma smak i się starają bo lada chwila to Ciechan będzie piwem nastawionym na jakość a Lwówek na cenę i obecność na półce sklepowej w każdym monopolu". Nie wiem ile w tym prawdy, ale coś musi w tym być skoro to nie była odosobniona opinia.

Comment

• jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

Znaczy jest dobrze. Widzą zagrożenie
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi
                      3. Rozmowa Gajowego z warzelanym browaru Lwówek
                      Gajowy g...o prawda ,że gotujecie tu piwo gotujecie w Ciechanowie
                      Warzelany k... a przecież to ja gotuję
                      Gajowy kazali Ci tak mówić to mówisz.
                      Padłam pod komputer ze śmiechu Bycza żółć wysiada przy tym
                      Last edited by Marusia; 2010-08-22, 20:02.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Maremali
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1955

A czy u tych hurtowników jest znacząca różnica w cenie miedzy wybornym ciechanem a lwówkiem? Bo jeśli to miala by być masówka to i cena powinna być znacznie niższa.
                        W stolicy cena tych dwóch piw jest taka sama.
                        http://maremali.web-album.org/

Comment

• Ropri
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2006.10
                          • 22

Witam!
                          Tych , którym lwóweckie piwo smakuje zachęcam do głosowania. Trwa plebiscyt na najlepszy produkt regionalny. Nominowane jest także nasze piwo. Zgłoszenia z imieniem , nazwiskiem i telefonem i wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych należy przesyłać do 27 sierpnia na adres wroclawje@wroclaw.agora.pl Są przewidziane nagrody, ale najważniejsza jest promocja naszego miasta i doskonałego produktu.

Comment

• babalumek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.02
                            • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali Wyświetlenie odpowiedzi
                            A czy u tych hurtowników jest znacząca różnica w cenie miedzy wybornym ciechanem a lwówkiem? Bo jeśli to miala by być masówka to i cena powinna być znacznie niższa.
                            W stolicy cena tych dwóch piw jest taka sama.
                            Jest póki co bo jak usłyszałem - "na razie się starają dopóki się nie rozkręcą". Dobra, chciałem sprawdzić te ploty na forum i zweryfikować oraz naświetlić to co niektórzy wygadują. Widzę że właściciel ma na pęczki tego typu historyjek które są typowe dla naszej ogólnokrajowej społeczności więc nie ma co rozstrząsać tematu.
                            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• marekj
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.03
                              • 508

Jest póki co bo jak usłyszałem - "na razie się starają dopóki się nie rozkręcą". Dobra, chciałem sprawdzić te ploty na forum i zweryfikować oraz naświetlić to co niektórzy wygadują. Widzę że właściciel ma na pęczki tego typu historyjek które są typowe dla naszej ogólnokrajowej społeczności więc nie ma co rozstrząsać tematu.

Comment

• Gonzo1
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2008.12
                                • 65

Piliśmy ostatnio Lwówek do obiadu. Stwierdził: "Ale oranżadka !". Oczywiście in plus.

Comment

Przetwarzanie...
                                X