Jak podaje poniższy link, na festiwalu będzie 40 gatunków piw. Brzmi to wręcz sensacyjnie. Może chodziło raczej o 40 rodzajów piw? Czy do soboty organizator podzieli się informacją o piwach, które pojawią się na imprezie czy ma to być niespodzianka, dla tych którzy zdecydują się przyjść?
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedziJak podaje poniższy link, na festiwalu będzie 40 gatunków piw. Brzmi to wręcz sensacyjnie. Może chodziło raczej o 40 rodzajów piw? Czy do soboty organizator podzieli się informacją o piwach, które pojawią się na imprezie czy ma to być niespodzianka, dla tych którzy zdecydują się przyjść?
Ale za taki stan rzeczy to chyba odpowiada miasto a nie browar
Comment
-
-
Najwyraźniej ktoś zaspał z informacją o imprezie,mnie też zdziwił news na trzy dni przedwww.BROWARLWOWEK.pl NAJLEPSZY BROWAR W POLSCE
Comment
-
-
W tym roku imprezą zajęło się miasto.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
-
Lato Agatowe tylko z regionalnym piwem
Pierwszy raz w historii Lwóweckiego Lata Agatowego na lwóweckim rynku nie będzie namiotów dużych koncernów piwowarskich, które sprzedają w nich swoje piwa. Zastąpią je namioty lwóweckiego browaru.
To właśnie regionalny browar z Lwówka Śląskiego będzie miał wyłączność w czasie największej giełdy mineralogicznej w Polsce, na sprzedaż swojego piwa. Każdy, kto przyjedzie na Lwóweckie Lato Agatowe będzie mógł w samym centrum miasta kupić każdy rodzaj piwa, które warzone jest w lwóweckim browarze.
- Dodatkowo będą dostępne piwa z innych browarów regionalnych. Na pewno wystawimy wszystkie produkty z naszego drugiego browaru, którym jest browar Ciechan, a może i trzeciego browaru, którego być może staniemy się właścicielami– mówi Marek Jakubiak, właściciel browaru.
Browar w Lwówku Śląskim chce wykupić cały plac (część rynku) w czasie lata z agatami. To koszt kilkudziesięciu tysięcy złotych. Plac na ogół kupowały duże koncerny piwowarskie. Pieniądze zawsze wędrują na imprezę, która jest rozsławiona nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Lato Agatowe przyciąga do Lwówka ponad 50 tysięcy ludzi, którzy przez trzy dni bawią się na lwóweckim rynku.
- Trzeba zaznaczyć, że zawsze mamy zabezpieczone pieniądze w budżecie na lato agatowe, które najpierw musimy wydać, a później do nas wracają właśnie od sponsorów, reklamodawców i osób, które wykupują plac i stragany. Lato Agatowe nie kosztuje nas nawet złotówki. Impreza sama się finansuje – mówi Ludwik Kaziów, burmistrz Lwówka Śląskiego.
W tym tygodniu ma dojść do podpisania umowy z lwóweckim browarem na sprzedaż piwa w czasie największej giełdy mineralogicznej w Polsce.
- Jak będziemy mieli już podpisaną umowę wtedy będziemy mogli oficjalnie o tym powiedzieć. Na razie czekamy, aż umowa do nas wróci – mówi Ireneusz Maciejczyk, z-ca burmistrza Lwówka Śląskiego.Last edited by chemmobile; 2012-04-18, 10:15.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Dobra, luz chłopaki (żąleną i Krzysiu). Wylecieliśmy do PrzeChmielin
Powtórzę tylko link do programu imprezy, bo to przede wszystkim jest giełda minerałów. Z piwnego punktu widzenia najistotniejsza jest zapowiedź wyłączności lwóweckiego browaru na sprzedaż lanego piwa na terenie imprezy. W czasach Bauera, gdy LLA dopiero raczkowało, pojawił się podobny pomysł, ale właściciel nie dogadał się z miastem co do warunków finansowych i od tamtej pory piwny "patronat" obejmowały koncerny.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Mam nadzieję,że pojawi się informacja na stronie browaru jak już będzie wszystko wiadomo,bo jak na razie to konsumenci bardzo słabo są informowani o zmianach czy produkcji nowego piwa.
Cytat jednego z forumowiczów na stronie browaru
"Czy ktoś panuje nad stroną Browaru?? Mam wrażenie że nie. Pojawiają się nowe piwa (oczywiście we Lwówku niedostępne) a na stronie "cisza jak po śmierci organisty". Czy Browar warzy piwo w tajemnicy?? "www.BROWARLWOWEK.pl NAJLEPSZY BROWAR W POLSCE
Comment
-
-
www.BROWARLWOWEK.pl NAJLEPSZY BROWAR W POLSCE
Comment
-
-
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum, które z dużym zainteresowaniem podczytuję od dawna. Choć miłośnikiem piwa jestem od lat, to niuansami technologii jego produkcji zainteresowałem się dopiero niedawno. Mam w związku z tym pytania do marekj. Na filmiku przedstawiającym browar pokazuje Pan otwarte kadzie fermentacyjne. Z początku myślałem, że w ten sposób fermentować może tylko brzeczka z drożdżami górnej fermentacji ale doczytałem, że nie tylko - dolna fermentacja też może się odbywać w sposób otwarty. Czy na powierzchni takiej brzeczki z dolną fermentacją też się tworzy zatem jakaś naturalna warstwa ochronna (a może takowa nie jest potrzebna)? Czy powietrze w pomieszczeniu z kadziami wymaga dla dolnej fermentacji specjalnego przygotowania, w sensie np. filtrowania dla ochrony przed insektami (muszki owocowe itp.), czy też wystarcza samo obniżenie jego temperatury?"Pijcie piwo, jedzcie śledzie, wyglądajcie jak niedźwiedzie" - napis w korytarzu Działu Zbytu Browaru Piastowskiego
Comment
-
Comment