Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika longmen
Wyświetlenie odpowiedzi
Pijmy piwa z Lwówka Śląskiego.
Collapse
X
-
www.BROWARLWOWEK.pl NAJLEPSZY BROWAR W POLSCE
-
-
Była jeszcze pogłoska, że Bauer miał popsuty pasteryzator.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ja myślę, że on miał po prostu niepasteryzator
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJa myślę, że on miał po prostu niepasteryzatorMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziNiskopasteryzator, jak Czarnków.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Przeciez Lwowek to nie tylko czasy Bauera. Pamietam doskonale ksiazece z polowy lat osiemdziesiatych - to ktore wygrywalo Chmielaki bodajze w 85 i 87 roku. Ja rozumiem ze smaki mlodosci ulegaja idealizacji , i dlatego za nimi tesknimy. Jednak terazniejsze piwko nieco sie rozni. Ja tez mysle ,ze warto poszukac "tamtego" smaku. Skoro wszystko to samo pozostal tylko czynnik ludzki. Podejrzewam ,ze dozowanie wszystkiego w tamtych czasach bylo bardzo "reczne"
Wtedy nawet nie myslano jeszcze o pasteryzacji.
Jest jeszcze jedna rzecz , ktora nie wiem czy mnie cieszy , czy tez martwi , no ale to juz strategia wlasciciela.
Osobiscie mysle , ze wolabym ze dwie, trzy solidne marki niz cala roznorodnosc (obawiam sie jakiegos niewypalu- choc z tego co czytam wszystko jest dobrze) , ale rozumiem ze takie sa trendy i tych dwoch/trzech marek nie da sie sprzedac wiecej niz jakas okreslona ilosc.
No coz najwazniejsze ze piwka sa dobre i jako Ziomal nie mam sie czego wstydzic a jest nawet czym pochwalic.
Comment
-
-
Osobiscie mysle , ze wolabym ze dwie, trzy solidne marki niz cala roznorodnosc
Co rozumiesz jako solidne marki? Jasne pełne, jasne mocne i malinowe? Przecież właśnie ta różnorodność to to, co w zamyśle ma odróżniać browary małe i średnie od tych koncernowych. Solidna marka to jest Lech Premium, Lech mocny i pils...To co robi ostatnio Lwówek to jest właśnie idea piwowarstwa, wypuszcczanie różnych piw, które nie są do siebie podobne. Lekki pils, jasny lager, ciemny lager, polotmave, aromatyzowane, belgijskie ale - każde idzie swoją własną drogą, szuka nieco innego klienta o innym podniebieniu. Jak zrobisz 3 marki i nimi będziesz chciał zagospodarować tą samą przestrzeń to wyjdą 3 zunifikowane piwa które będą musiały zasmakować absolutnie wszystkim. CZyli drugi Okocim/Warka...Last edited by pioterb4; 2012-06-08, 07:40.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziCo rozumiesz jako solidne marki? Jasne pełne, jasne mocne i malinowe?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziBelg, Wiedeński i Wrocławski
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziBelg, Wiedeński i Wrocławski
Jak osoby narzekające na "smak podobny do Ciechana" spróbują TYCH piw i wygłoszą takie stwierdzenie, to znaczy, że znikąd już pomocy dla nich nie ma
Comment
-
-
Nie twierdze ,ze moj sposob myslenia jest jedynie slusznym. Ot tak tylko luzne przemyslenia. Obawaiam sie tylko , zeby nie wyszlo jak z lapaniem srok za ogon.
Wiedenskiego nie mialem jeszcze okazji probowac. Mam nadzieje ,ze nie zabraknie jak Belga po pierwszej warce.
Juz za tydzien bede u zrodel.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysioz210 Wyświetlenie odpowiedziMam nadzieje ,ze nie zabraknie jak Belga po pierwszej warce.
Comment
-
Comment