Nie sądzę żeby Carlsberg chciał zamknąć Kasztelana. W końcu jeszcze niedawno było głośno o tym, że firma chce przejąć Łomże. Oba browary mają podobne moce produkcyjne, a lokalizacja bardziej przemawia za tym pierwszym browarem.
Regina żegna piwoszy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyNie zapominaj, że koncerny przejmują browary dla marki, a nie mocy produkcyjnych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekNie będą mieli gdzie produkować Kasztelana, bo zabraknie mocy."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MakaronNo to rozbuduja jeden zaklad produkcyjny, bo to i tak zawsze tansze i bardziej wydajne niz posiadanie dwoch osobnych.
Comment
-
-
No to nie spróbuję ich pszeniczniaka
W tym roku wybrałem się na weekend do Mikołajek i miałem nadzieją że mi się uda. Niestety w Mikołajkach znalazłem tylko jeden sklep który miał Regine, ale pszeniczniak akurat chwilowo nie było.
Pozostaje tylko własna produkcja pszeniczniaków.
Comment
-
-
To co mnie jeszcze zabolało to to że miejscowi nie lubili Reginy. W samym Giżycku była uważana za ścierwo- tak mówił znajomy mojego ziomka mieszkający w tym jakże pięknym miasteczku. Byłem tym strasznie zaskoczony ale powaliło mnie jego ździwienie że my w Warszawie to pijemy i jeszcze nam smakuje.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Wielka szkoda( Dopiero w zeszłe wakacje po raz pierwszy udało mi się wypić kilka piw z Reginy , ale niestety nie był to pszeniczniak.
Comment
-
-
Będąc dzisiaj na zakupach w sklepie "Jola" na Koszykowej w Warszawie dowiedziałem się ,że zaraz po nowym roku ma dojechać pszenica z reginy coś koło 20 skrzynek.
Co do innych piw z Reginy to niestety brak info.
Za parę dni się wyjaśni.Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
https://picasaweb.google.com/115486805717439828103
Comment
-
-
Dowiedziałem się ostatnio że Regina ma się połączyć z Browarem Kormoran i ta informcja też została niby otrzymana z samego browaru. Pewności co prawda nie mam bo póki co nie mogłem się do nich dodzwonić żeby mi ktoś to potwierdził.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkATo co mnie jeszcze zabolało to to że miejscowi nie lubili Reginy. W samym Giżycku była uważana za ścierwo- tak mówił znajomy mojego ziomka mieszkający w tym jakże pięknym miasteczku. Byłem tym strasznie zaskoczony ale powaliło mnie jego ździwienie że my w Warszawie to pijemy i jeszcze nam smakuje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AkrenDowiedziałem się ostatnio że Regina ma się połączyć z Browarem Kormoran i ta informcja też została niby otrzymana z samego browaru. Pewności co prawda nie mam bo póki co nie mogłem się do nich dodzwonić żeby mi ktoś to potwierdził.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyTo przecież norma. W Suwałkach reagowali tak samo, a i Amber w Trójmieście nie ma najlepszej opinii, zresztą w dużej mierze zasłużenie.
Czesc moich znajomych reagowali mniej wiecej w ten sposob po sprobowaniu produktow z Ambera. "Specjal to to nie jest ,ale moze byc", co w niektorych ustach moze brzemiec nawet jako komplement"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika khamTylko co to może oznaczać dla warzonych tam piw? Będą te same i poprawią marketing czy "ulepszą" piwa?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AkrenPewnie jeśli okaże się to prawdą to dowiemy się wszystkiego w praniu, chociaż z tego co słyszałem piwa mają pozostać te seme.
Comment
-
Comment