Plagiat? Relakspol - Svijany

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Plagiat? Relakspol - Svijany

Poddaje pod osąd browarowiczów - czy tu już plagiat, czy jeszcze nie? Chodzi o logo firmowe:

Navštivte oficiální stránky svijanského pivovaru a zjistěte více o pivu Svijany!
    Last edited by Pendragon; 2007-01-14, 00:39.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Że też chcialo Ci sie takie śledztwo prowadzić.
    Być może ktoś od kogoś zaczerpnął wenę twórczą jednak zakładając iż chodzi tu jedynie o samą literę (fakt że identyczna) a nie np o cale logo Relakspolu tzn litera na tarczy to w sumie może też być to zbieg okoliczności. Obecnie w internecie są miliony różnych znaków , grafik i może się zdażyć iż 2 osoby (w tym przypadku projektanci z różnych browarów) mogą znaleść i wykorzystać to samo - zwłaszcza jeśli jest to zwykła litera. No gdyby było to jakieś bardziej orginalne logo to wtedy prawdopodobieństwo plagiatu było by wg mnie większe. Ogólnie takich przypadków podrobek graficznych m.in całych etykiet a nie tylko log jest pełno - setki a raczej tysiące.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Nie chciało mi się - samo wyszło. Przeglądam strony czeskich browarów i mi się napatoczyło na oczy. Od razu skojarzyłem, gdzie widziałem niemal identyczne, bo zachodziłem w głowę czemu firma na litere R ma w swoim znaku S. Ot i cale sledztwo

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

relakspol ma to logo od bodaj 1992 roku i o internecie to nikt u Siudków wtedy nawet nie marzył. o samym podobiestwie loga było uż na forum w kontekście innego polskiego browaru.
        Last edited by e-prezes; 2007-01-14, 10:10.

Comment

• Shlangbaum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2005.03
          • 5828

Jeden i drugi browar wykorzystał po prostu tę samą czcionkę. 'S' w logo Relakspola pochodzi od nazwiska Siudek.
          Last edited by Shlangbaum; 2007-01-15, 00:42.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Wujcio_Shaggy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
            Jeden i drugi browar wykorzystał po prostu tę samą czcionkę. 'S' w logo Relakspola pochodzi od nazwiska Siudek.
            To nawet nie jest ta sama czcionka...
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Sokół83
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1598

Browar Staropolski również ma takie "S" w swoim logo

podejrzewam, że jest to po prostu znak wzięty z jakiejś ozdobnej czcionki
              Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

Przetwarzanie...
              X