Poddaje pod osąd browarowiczów - czy tu już plagiat, czy jeszcze nie? Chodzi o logo firmowe:
Plagiat? Relakspol - Svijany
Collapse
X
-
Plagiat? Relakspol - Svijany
Last edited by Pendragon; 2007-01-14, 00:39.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Że też chcialo Ci sie takie śledztwo prowadzić.
Być może ktoś od kogoś zaczerpnął wenę twórczą jednak zakładając iż chodzi tu jedynie o samą literę (fakt że identyczna) a nie np o cale logo Relakspolu tzn litera na tarczy to w sumie może też być to zbieg okoliczności. Obecnie w internecie są miliony różnych znaków , grafik i może się zdażyć iż 2 osoby (w tym przypadku projektanci z różnych browarów) mogą znaleść i wykorzystać to samo - zwłaszcza jeśli jest to zwykła litera. No gdyby było to jakieś bardziej orginalne logo to wtedy prawdopodobieństwo plagiatu było by wg mnie większe. Ogólnie takich przypadków podrobek graficznych m.in całych etykiet a nie tylko log jest pełno - setki a raczej tysiące.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Nie chciało mi się - samo wyszło. Przeglądam strony czeskich browarów i mi się napatoczyło na oczy. Od razu skojarzyłem, gdzie widziałem niemal identyczne, bo zachodziłem w głowę czemu firma na litere R ma w swoim znaku S. Ot i cale sledztwo
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
-
Jeden i drugi browar wykorzystał po prostu tę samą czcionkę. 'S' w logo Relakspola pochodzi od nazwiska Siudek.Last edited by Shlangbaum; 2007-01-15, 00:42.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumJeden i drugi browar wykorzystał po prostu tę samą czcionkę. 'S' w logo Relakspola pochodzi od nazwiska Siudek.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Browar Staropolski również ma takie "S" w swoim logo
podejrzewam, że jest to po prostu znak wzięty z jakiejś ozdobnej czcionki
Comment
-
Comment