Pogoniarz wymienił ich 14 - czyli połowę. Ale Regina, Vifling i Żnin są nieczynne, Głubczyce trudno zaliczyć do małych browarów, z produkcją pół miliona hektolitrów rocznie, a Stary Broewar to tylko marka, nie browar.
Które małe browary warzą wspaniałe piwa.
Collapse
X
-
Aktualnie jadąc na Przemyśl od Krakowa do Tarnowa jest na maksa rozkopana droga i dlatego znośny jest objazd przez Nowy Sącz i Grybów własnie, znajomy robiąc tą trase przywiózł mi kilka piw z Grybowa i naprawde są niezłe - zwłaszcza ten Grybów Premium, ale i Bercik(smakuje jak czeskie dziesiątki) wiec do listy dopisuje Grybów.Comment
-
W pierwszej trójce moich ulubionych browarów (nie tylko małych) od zawsze znajdują się :
1-Boss - za mojego ukochanego Portera , za Mocnego Bossa lanego z beczki i wspaniałe wspomnienia związane z wakacyjnymi wypadami w gronie przyjaciół nad Lubuskie jeziora
2 -Czarnków - za Noteckie i Kolejorza
3- Fortuna - za Złotego smokaComment
-
Podpisuję się pod tą listą, dodając do niej Ciechanów za ich oba niepasteryzowane, witnickiego Bossa za Portera, no i Ambera z Bielkówka.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalDla mnie to będzie: Gościszewo, Krajan, Kormoran, Czarnków, Fortuna, STARY KRAKÓW, Gab, Bartek. Ale i reszta też potrafi zaskakiwać i robić dobra piwa.
A konkretnie moja pierwsza trójka ex aequo to Czarnków (Noteckie), Ciechanów (Ciechan Wyborny i Mocny) oraz Gościszewo (Rycerz). Z tym że ten ostatni bywa nierówny, nie wszystkie warki im wychodzą.Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2007-02-07, 02:29.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
A gdzie te reklamy widziałeś ?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrusakCiechanów.
A Janów Lub. jest przereklamowanym piwem. Nic poza "niszowością" do zaproponowania, zero goryczki.
Moim zdaniem nie samą goryczką żyje piwo.MM961
4:-)Comment
-
W sensie "niszowej" propagandy. Ileż to osób się zachwyca. Oczywiście, nie samą goryczką, ale brak jakiegolwiek jej posmaku, to lekka przesada.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonA gdzie te reklamy widziałeś ?
Moim zdaniem nie samą goryczką żyje piwo.Comment
-
Podobno o gustach się nie dyskutuje. Świeży beczkowy Janów to dla mnie piwo w pierwszej trójce mocnych piw polskich (może nawet nr 1).Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrusakW sensie "niszowej" propagandy. Ileż to osób się zachwyca. Oczywiście, nie samą goryczką, ale brak jakiegolwiek jej posmaku, to lekka przesada.MM961
4:-)Comment
-
Ja Ciechanowa wybrałam, bo WSZYSTKIE ich piwa mi bardzo smakują. Z pozostałych browarów każdy ma niektóre piwa dobre, niektóre takie sobie, a czasem niektóre niedobre.
Moim ulubionym obecnie ciemniakiem jest Heban z Juranda, Boner ciemny jest rewelacyjny, ale jako CAŁOŚĆ to bezapelacyjnie Ciechanów
Comment
-
Mam problem, żeby wybrać jakis jeden browar. Jako miłośnik piw ciemnych i porterów cenię te browary, które je warzą, czyli np. Ciechanów, Krajan. Z drugiej strony świeże Noteckie to coś pięknego, zatem nie można zapomnieć o Czarnkowie.
W powyższych postach przewija się pewna ilość takich samych browarów. Jest chyba tak, jak pisze Marusia, każdy z nich ma piwa lepsze i gorsze, odpowiadające innym gustom.BIRRARE HUMANUM ESTComment