Pogoniarz wymienił ich 14 - czyli połowę. Ale Regina, Vifling i Żnin są nieczynne, Głubczyce trudno zaliczyć do małych browarów, z produkcją pół miliona hektolitrów rocznie, a Stary Broewar to tylko marka, nie browar.
Które małe browary warzą wspaniałe piwa.
Collapse
X
-
Aktualnie jadąc na Przemyśl od Krakowa do Tarnowa jest na maksa rozkopana droga i dlatego znośny jest objazd przez Nowy Sącz i Grybów własnie, znajomy robiąc tą trase przywiózł mi kilka piw z Grybowa i naprawde są niezłe - zwłaszcza ten Grybów Premium, ale i Bercik(smakuje jak czeskie dziesiątki) wiec do listy dopisuje Grybów.
Comment
-
-
W pierwszej trójce moich ulubionych browarów (nie tylko małych) od zawsze znajdują się :
1-Boss - za mojego ukochanego Portera , za Mocnego Bossa lanego z beczki i wspaniałe wspomnienia związane z wakacyjnymi wypadami w gronie przyjaciół nad Lubuskie jeziora
2 -Czarnków - za Noteckie i Kolejorza
3- Fortuna - za Złotego smoka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalDla mnie to będzie: Gościszewo, Krajan, Kormoran, Czarnków, Fortuna, STARY KRAKÓW, Gab, Bartek. Ale i reszta też potrafi zaskakiwać i robić dobra piwa.
A konkretnie moja pierwsza trójka ex aequo to Czarnków (Noteckie), Ciechanów (Ciechan Wyborny i Mocny) oraz Gościszewo (Rycerz). Z tym że ten ostatni bywa nierówny, nie wszystkie warki im wychodzą.Last edited by lzkamil; 2007-02-07, 02:29.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrusakCiechanów.
A Janów Lub. jest przereklamowanym piwem. Nic poza "niszowością" do zaproponowania, zero goryczki.
Moim zdaniem nie samą goryczką żyje piwo.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonA gdzie te reklamy widziałeś ?
Moim zdaniem nie samą goryczką żyje piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrusakW sensie "niszowej" propagandy. Ileż to osób się zachwyca. Oczywiście, nie samą goryczką, ale brak jakiegolwiek jej posmaku, to lekka przesada.MM961
4:-)
Comment
-
-
Ja Ciechanowa wybrałam, bo WSZYSTKIE ich piwa mi bardzo smakują. Z pozostałych browarów każdy ma niektóre piwa dobre, niektóre takie sobie, a czasem niektóre niedobre.
Moim ulubionym obecnie ciemniakiem jest Heban z Juranda, Boner ciemny jest rewelacyjny, ale jako CAŁOŚĆ to bezapelacyjnie Ciechanów
Comment
-
-
Mam problem, żeby wybrać jakis jeden browar. Jako miłośnik piw ciemnych i porterów cenię te browary, które je warzą, czyli np. Ciechanów, Krajan. Z drugiej strony świeże Noteckie to coś pięknego, zatem nie można zapomnieć o Czarnkowie.
W powyższych postach przewija się pewna ilość takich samych browarów. Jest chyba tak, jak pisze Marusia, każdy z nich ma piwa lepsze i gorsze, odpowiadające innym gustom.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
Comment