Na razie poznałem zwiazek dużych browarów: Magyar Sörgyártók Szövetsége
Pod koniec tego tygodnia mam mieć namiar na związek mikrusów.
I co tym namiarem?
Ja dla odmiany znalazłem ciekawe zdanie na http://www.osterbrau.hu/data.htm
Brzmi:
We have realised 104 breweries in Hungary and over 60 in 11 other countries, among them in Germany, Mongolia, China.
I co tym namiarem?
Ja dla odmiany znalazłem ciekawe zdanie na http://www.osterbrau.hu/data.htm
Brzmi:
We have realised 104 breweries in Hungary and over 60 in 11 other countries, among them in Germany, Mongolia, China.
Producent mógł sprzedać/ zainstalować ale ile z nich jeszcze istnieje to chyba nikt nie wie ?
80 a może 180 ? Ktoś tam był na giełdzie w Martinie i miał się popytać, i co ?
Na ten temat rozmawiałem ze Słowakiem, przy okazji Giełdy w Tychach, dane ( aktualne ) mam otrzymać na Giełdzie w Żywcu.
Te z przodu są mi znane, ten trzeci nie bardzo. Zgłaszałem też tam inne, sobie znane, ale nie chcieli tego przyjąć do wiadomości, podobnie jak w przypadku uzupełnienia minipivovarów po czeskiej stronie !
Tiszafüred - Jager Sörház Megszünt!
5350 Tiszafüred, Eper u. 8.
62/255-523
Jak sobie pomyślę, że w zeszłym roku byłem z rowerem w Kiskore, nad jeziorem Cisy (Tisza To), kilkadziesiąt kilometrów od Tiszafured i nie wybrałem się do browaru to . No ale na forum jeszcze nic na ten temat nie było.
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Jak sobie pomyślę, że w zeszłym roku byłem z rowerem w Kiskore, nad jeziorem Cisy (Tisza To), kilkadziesiąt kilometrów od Tiszafured i nie wybrałem się do browaru to . No ale na forum jeszcze nic na ten temat nie było.
Tak ale słowo - megszunt obok adresu oznacza żeby go wykasować .
Czyli już w 2004 roku był nieczynny, ale zaglądnąć można było, a nuż wznowili produkcje....
Pozostało by mi więc zmolestować kumpli coby samochodzem podjechać do Debreczyna (rowerem w dwie strony trzeba by 2 dni pedałować). Tam są 2 (bo jak rozumiem ten jeden jest out). Poza tym jak bym miał tę listę, to trasę bym odpowiednio zaplanował. Znałem tylko Słowackie minibrowary, i był odpoczynek w Rożnawie, oczywiście przy wybornym .
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Tak ale słowo - megszunt obok adresu oznacza żeby go wykasować .
Czyli już w 2004 roku był nieczynny, ale zaglądnąć można było, a nuż wznowili produkcje....
Na www.sorlap.hu tamtejszą listę " hazi sorfozdek " przełożyli do archiwum.
Najlepiej jeśli ktoś będąc na Węgrzech, jeszcze w tym roku, spyta o " hazi sorfozdek ".
Ja nie przewiduje w tym roku wyjazdu tam ale w przyszłym z przyjemnością, nawet na dwa tygodnie, głównie oczywiście na beseny, gulasz i wino, a przy okazji może coś do tamtego czasu już się wyklaruje ?
Pozostało by mi więc zmolestować kumpli coby samochodzem podjechać do Debreczyna (rowerem w dwie strony trzeba by 2 dni pedałować). Tam są 2 (bo jak rozumiem ten jeden jest out). Poza tym jak bym miał tę listę, to trasę bym odpowiednio zaplanował(...)
13km od Debreczyna znajduje się miejscowość Hajdusamson a tam browar "Obsitos Sörfőzde". Tak więc masz kolejny browar do odwiedzenia. Za miesiąc planujemy m.in. odwiedzić kilkanaście browarów węgierskich (ok.10). We wszystkich mamy już potwierdzone wizyty Już się nie mogę doczekać
Comment