O proszę, jakie to sprzeczne informacje krążą wśród osób uznających się za "poinformowane".
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
-
Comment
-
Przeczytałem właśnie, że 1 stycznia 2013 roku ma wejść w życie nowelizacja ustawy o podatku VAT, która zakłada opodatkowanie wszystkich: dotacji, subwencji, funduszy unijnych i innych dopłat z UE.
Biorąc pod uwagę, że większość polskich browarów restauracyjnych jest budowana "za unijne" to może nas czekać spowolnienie w rozwoju tego typu inwestycji w najbliższych latach.Last edited by Pankracy; 2012-08-09, 15:29.Comment
-
Comment
-
Witam
... wszystkie kufle i pokale będą dostępne u nas w minibrowarze na miejscu otwarcie zaplanowane jest na początek września zapraszam do odwiedzin naszego lokalu i próbowania piwa a będzie co próbować : ) do wyboru pilzner koźlak piwo specjalne marcowe Weiss oraz najprawdopodobniej ( bo jeszcze przesądzone nie jest) moje ulubione piwo miodowe dla znajomych na facebook-u rozlosujemy specjalne nagrody promocyjne w postaci kufli koszulek i otwieraczy do piwa : ))) sygnowanych naszym logiem : )
jeszcze raz zapraszam i pozdrawiamComment
-
W Muzeum Narodowym w Szreniawie (pod Poznaniem) browar najprawdopodobniej będzie produkował piwo komercyjnie od przyszłego roku.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HotelBrowar Słociaknajprawdopodobniej ( bo jeszcze przesądzone nie jest) moje ulubione piwo miodoweLast edited by Pankracy; 2012-08-11, 15:13.Comment
-
Właściciele hotelu w Sławicach powinni chyba byli zrobić wokół swojego hotelu łąkę pełną kwiatów, postawić rząd uli i otworzyć miodosytnię zamiast browaru. No ale niestety piwo jest teraz trendy a nie miód pitny. I jeszcze wchodzi w grę czas produkcji, wysokość akcyzy itp. i itd.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
-
Wytwórnia piw rzemieślnicznych w Bieszczadach.
To już oficjalna informacja . W Bieszczadach, a konkretnie Uhercach Mineralnych buduję Centrum Ursa Maior, którego integralną częścią będzie wytwórnia piwa rzemieślniczego. Nepotyzmu nie będzie, zatrudnię tam siebie.
Co do szczegółów piwowarskich - na początek planowana jest taka liczba tankofermentorów, która pozwoli na produkcję 6000 hl piwa rocznie. Uroczyste rozbicie butelki piwa o warzelnię planujemy na początek maja 2013 r. Matki chrzestnej jeszcze nie wybraliśmy. Proszę o zgłaszanie odpowiednich kandydatek.
To duża inwestycja, finansowana z pieniędzy własnych, zapożyczonych z banku oraz wkładu akcjonariuszy, którym tutaj dziękuję za bezgraniczne zaufanie i wsparcie.
Każdy będzie mieć możliwość dorzucenia swojej cegiełki (lub pustaka) do tego wspaniałego przedsięwzięcia, tj. zainwestowania w niedaleką przyszłość dobrego piwa rzemieślniczego. O szczegółach poinformuję Was w najbliższych tygodniach.
Potraktujcie ten wpis jako informację. Z racji nawału pracy i spraw nie będę mogła poświęcić Wam zbyt dużo czasu odpowiadając na pytania na obu forach piwowarskich. Na tym etapie nie planuję także konta na Facebooku. Postępy prac i relacje z budowy możecie śledzić na naszym blogu pt. „Budujemy Centrum Ursa Maior” tutaj. Tam też jest możliwość komentowania i zadawania pytań.
Na stronie ursamaior.pl jest także informacja kto się kryje za projektem, dlaczego nazywamy się Ursa Maior, jakie znaczenie ma nasze logo, jakie inne rzeczy robimy, itd.
Trzymajcie kciuki i wznieście toast dobrym piwem!
Pozdrawiam, Agnieszka ŁopataComment
-
Ten "gotowiec" jest naszym projektem autorskim, nad którym pracowaliśmy rok! W oryginale był domem weselnym . Tak naprawdę wszystko się zmieniło wewnątrz i na zewnątrz.
Gdyby nie Ty, nie zorientowalibyśmy się, że został on bezprawnie przejęty. Mamy na to wszystkie dowody. No cóż, jak trzeba będzie, sprawa się skończy w sądzie. Firma została właśnie poinformowana o tym, że podejmujemy kroki prawne. Dzięki za info. O wszystkich szczegółach będę informować na bieżąco na stronie ursamaior.pl.Comment
Comment