Krotoszyna do teraz nie moge przebolec , pocichu podczas przetargu pracowalem nad inwestorem z Kanady , bardzo dobry brewmaster byly wlasciciel brewpubu z Toronto krory szukal miejsca na odnowienie produckji jego piw , a cena browaru byla smiesznie niska ... Niestety nic z tego nie wyszlo.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
-
Z Rybnikiem byłbym ostrożny. Były takie zapowiedzi, powtórzone ostatnio w tekście Fałata o browarach restauracyjnych wydrukowanym bodajże w Newsweeku, ale nie bardzo wierzę w ten cud.
Choćby dlatego, że w powstałym na miejscu browaru rybnickiego Fucus Center (tam miał być restauracyjny) nie ma już miejsca na taką działalność.
Z inwestycji, o których słyszałem zapomniałem jeszcze o Kołobrzegu.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Comment
-
Coś mi się obiło, że jakiś browar restauracyjny ma powstać w Toruniu - podobno są w fazie montowania instalacji. Wie może ktoś coś o tym? Bo ja dowiedziałem się, że jeden z moich znajomych bierze udział w powstawaniu tego dzieła, jak tylko wróci do Warszawy i go spotkam, to postaram się go wypytać co nieco (mam nadzieję że kumple nie zrobili mi żartu z okazji 1.IV ).Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Coś mi się obiło, że jakiś browar restauracyjny ma powstać w Toruniu - podobno są w fazie montowania instalacji. Wie może ktoś coś o tym? Bo ja dowiedziałem się, że jeden z moich znajomych bierze udział w powstawaniu tego dzieła, jak tylko wróci do Warszawy i go spotkam, to postaram się go wypytać co nieco (mam nadzieję że kumple nie zrobili mi żartu z okazji 1.IV ).Comment
-
Browar restauracyjny ma powstać w piwnicach kompleksu hotelowo-konferencyjnego budowanego przy ul. Browarnej. Inwestorem jest firma Polskie Pierze i Puch.Comment
-
Comment
-
czyli mąż pani senator Arciszewskiej-Mielewczyk (PiS) będzie inwestorem?
No ciekawie się robiComment
-
Udało mi się dziś chwilę porozmawiać z kolegą - rzeczywiście inwestorem jest Pierze i Puch, hotel ma chyba nazywać się Solaris (choć tu mogłem źle usłyszeć). Wykonawcą instalacji jest firma mikrobrowary.pl. Ukończenie budowy planują około września/października, póki ci podobno robią wylewki w leżakowni Udało mi się nawet zerknąć na projekt leżakowni, ale żadnych dokładnych parametrów niestety nie znam.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Tak, właścicielem "puchowej" firmy jest mąż senator Arciszewskiej. Tylko jakie to ma znaczenie?
O browarze restauracyjnym w Toruniu usłyszeć można było już nieco wcześniej - a jego twórcą miał być Browar Fortuna. Ale na czym stanęło, nie wiem.Comment
-
W przyszłym roku w Legnicy ma ruszyć budowa obiektu mieszkalno-biurowego w miejscu wyburzonego XIX- wiecznego browaru.
Istnieje koncepcja, że jedna kondygnacja tego apartamentowca będzie wykorzystana na browar restauracyjny. Inwestorem jest spółka EF Rank Progress.Last edited by Pankracy; 2008-04-05, 21:59.Comment
-
Comment