Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2795

    Dawno się w tym temacie nie odzywałem to może "wrzucę coś na ruszt"
    Planowany jest minibrowar restauracyjny na terenie kampusu AGH w Krakowie (w budynku klubu studenckiego Studio). Projekt ma zostać zrealizowany gdzieś na przełomie 2015/2016.

    Comment

    • Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9043

      Nie wiem na ile można wierzyć plotce krążącej po Sopocie, że w Łazienkach Południowych, a dokładniej w hotelu Zhong Hua (czy jakoś tak) 200m od mola i praktycznie na plaży ma powstać browar restauracyjny. Na sprzęt mają podobno zagospodarować bardzo obszerny i mało wykorzystywany hol przy recepcji.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      • Tomi45
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.07
        • 165

        Ustoń - byłem, pytałem - pierwsze piwko najwcześniej pod koniec marca.

        Comment

        • muzealnik
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.09
          • 141

          Po długich perturbacjach ze służbami konserwatorskimi ruszyła - i to pełną parą - budowa browaru w Olsztynie.
          Każdego dnia od rana do moich zamkowych okien dochodzą odgłosy trwajacej budowy.
          Termin otwarcia - "możliwie najszybszy" [słowa inwestora].
          Czekam
          coś z piwem zrobić... próbuję

          Comment

          • solfernus
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.08
            • 1025

            Wczoraj byłem w Wojkówce w ZZ Browarze.
            Wrażenia ogólnie dobre, gości baardzo dożo, ciężko było dopchać się do baru
            Miejmy nadzieję, że tak zostanie. Choć różnie z tym bywa.

            Piwo. Dostępne było 4 rodzaje. Odpuściłem sobie podwójnie chmielone.
            W związku z tym, że katuję się już od dłuższego czasu praktycznie tylko ciemnymi najbardziej smakował mi Dunkel. Był bardzo delikatny w smaku i trochę chyba zawaliłem, że piłem go na końcu. Wcześniej był Pils w smaku nijakim typowym dla amerykańskich.
            I Amber o niebo lepszy od Pilsa choć trochę za mało wyrazisty.
            Moim zdaniem najlepszy jest Dunkel troszkę mu brak do tego co najbardziej lubię ale był OK.

            Można było zakupić piwo na wynos w 5l. puszkach oraz ok. 1l. butelki zamykane na kabłąk z porcelanką bez nadruku. Naklejano etykiety ogólne z dopiskiem odręcznym jakie piwo i ile ma zawartości extr+alk.

            Na dzień dzisiejszy można kupić kufle z logo browaru piaskowanym na szkle. 0,5l już mam

            Podstawki na których najbardziej mi zależy będą pewnie w marcu.

            Mam jeszcze dwie etykiety na wymianę za podstawki

            Ma być bus z Krosna kurujący do browaru

            Więcej dowiecie się ze strony browaru.

            Pozdrawiam właścicieli ZZ Browaru niech im się wiedzie, wasze zdrowie
            Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19258

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              Pod tym adresem najpewniej będzie minibrowar. Pod takim adresem jest zarejestrowana restauracja chińska (więc zaplecze jest) oraz pod takim (tyle, że w Białej nie ma takiej ulicy, ale plac) adresem zarejestrowany w KRS jest Browar Podlaski Sp. z o.o.
              Mała korekta. Pod nr 2 nie widać znaczących prac, ale cała kamienica nr 4 wygląda na przygotowana pod duży obiekt. Od zaplecza były czyszczone piwnice, więc to pewnie tutaj.
              Attached Files

              Comment

              • Michal28
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2008.06
                • 58

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika luklaz
                Niestety oficjalnie nic nie wiadomo bo do momentu załatwienia spraw celno akcyzowych nie możemy uwarzyć nawet 1 grama piwa, dlatego nie nagłaśniamy wielkiego otwarcia. Lokal będzie otwarty, można będzie zobaczyć nas w akcji, mamy zamiar warzyć codziennie przez pierwsze dwa tygodnie. Ogłosimy otwarcie gdy piwo będzie gotowe. Nie mam zamiaru lać jakiegoś Litovela, Bernarda czy Raciborskiego, może na początku wstawimy jakieś ciekawe butelki z górnych fermentacji, było by to jakieś uzupełnienie, gdyż technologicznie jesteśmy nastawieni w pierwszej fazie tylko na dolną fermentacje, dopiero w kolejnych etapach może wprowadzimy górną. Tych którzy są ciekawi procesu warzenia zapraszam od pierwszych dni pozostałych poproszę o cierpliwość i mam nadzieję że ją wynagrodzę w marcu.
                Juz coś więcej wiadomo na temat otwarcia?

                Comment

                • fidoangel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 3489

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks
                  Piwowarem będzie tam MWA.
                  Gratulacje!
                  A kolega @luklaz?
                  "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                  Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                  Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                  Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                  Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                  Comment

                  • Pankracy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2007.10
                    • 2795

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
                    A kolega @luklaz?
                    W Chorzowie będą dwa minibrowary restauracyjne. Jeden przy pl. Sobieskiego (Reden), a drugi przy Stadionie Śląskim (Przystań).

                    Comment

                    • fidoangel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.07
                      • 3489

                      No i wiem, że tam na piwo warto będzie się wybrać.
                      Moim zdaniem "najsłabszym ogniwem" w większości browarów jest piwowar o niskim stopniu "świadomości piwnej" a piwowarzy domowi na tych miejscach zawsze pokazują klasę.
                      I chyba pora na wątek "Nasi warzą"
                      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                      Comment

                      • TomX
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.09
                        • 1035

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
                        Dawno się w tym temacie nie odzywałem to może "wrzucę coś na ruszt"
                        Planowany jest minibrowar restauracyjny na terenie kampusu AGH w Krakowie (w budynku klubu studenckiego Studio). Projekt ma zostać zrealizowany gdzieś na przełomie 2015/2016.
                        Wierzyć się nie chce... Co jak co, ale browaru w Studiu nie jestem sobie w stanie wyobrazić... A nawet gdyby, to nie oczekiwał bym niczego specjalnego - wszak to lokal ewidentnie nastawiony na imprezy studenckie i koncerty, czyli piwo jest tam po prostu najtańszym sposobem dostarczenia alkoholu do organizmu...

                        Comment

                        • Cez
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 1789

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX
                          Wierzyć się nie chce... Co jak co, ale browaru w Studiu nie jestem sobie w stanie wyobrazić... A nawet gdyby, to nie oczekiwał bym niczego specjalnego - wszak to lokal ewidentnie nastawiony na imprezy studenckie i koncerty, czyli piwo jest tam po prostu najtańszym sposobem dostarczenia alkoholu do organizmu...
                          Ten lokal ma być rozbudowany.
                          Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

                          Comment

                          • TomX
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.09
                            • 1035

                            Nie mówię o wielkości lokalu, on już jest bardzo duży i cały browar spokojnie by się tam zmieścił. Chodzi mi o charakter tego miejsca. Obecnie najbliżej mu klimatem do Katowickiego Spiża - po prostu imprezownia, nastawiona w tym wypadku głównie na koncerty. Jane, że można tam zamontować browar, pytanie po co? Oby inwestor widział w tym więcej sensu niż ja

                            Comment

                            • crocco
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2010.12
                              • 590

                              Sensem jest stała widownia i stały zbyt.

                              Comment

                              • kruger_nr1
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                🍼
                                • 2005.11
                                • 801

                                Przechodząc dzisiaj przez Raciborski rynek zauważyłem, że zniknęły płyty zabezpieczajace okna i drzwi a instalacja minibrowaru jest już wewnatrz Czyli coś się ruszyło chyba...
                                Kolekcja puszek piwnych:
                                http://puszkikrugera.web-album.org/

                                Comment

                                Przetwarzanie...