Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Prusak
    replied
    Administracyjnie jest to wieś Łomnica koło Głuszycy.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    W Restauracji "Złota Woda" w Głuszycy (woj. Dolnośląskie) powstał browar. Pod koniec ubiegłego roku oferowali m.in. piwo pszeniczne.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pegie23

Na ich stronie w zakładce Browar jest informacja że własne piwo zaczną warzyć wkrótce więc prawdopodobnie uruchomiony jeszcze nie jest
    Strona nie zawsze jest aktualna.
    Ale to fakt, że nie produkują jeszcze własnego piwa. W sezonie wakacyjnym 2020 w lokalu było piwo z Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Info o browarze w Brzegu przekazałem ja, więc skoro jest problem to wracam. Informacja którą przekazałem, a której pewnie nikomu nie udało się zweryfikować wynikała z faktu, że ów podmiot sprzedawał od jakiegoś czasu piwo nowofalowe i to w ilości nie jednego gatunku. Więc klientela była, by rozszerzyć działalność. GUM wymiarował im tanki, więc fizycznie ktoś je widział.
    Sądzę, że przed wprowadzeniem informacji o browarze kontraktowali (sensum stricte zamawiali piwo). I stąd zrodził się pomysł browaru. Może przeliczyli się z zapotrzebowaniem i dalej kontraktowali. Skoro może Piwne Podziemie bez chwalenia się tym to czemu nie oni. W obecnych czasach na bank nie działa, bo dla kogo?
    Jeśli masz na myśli Brieger, to na pewno w obecnych czasach nie działa. Ale czy nie działa już na amen, oto jest pytanie,

Leave a comment:

• pegie23
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Od jakiegoś pół roku w Radomsku stoi sobie minibrowar. Czy został uruchomiony i czy ma/miał już własne piwa trudno mi w tej chwili powiedzieć.
    W lokalu jest zamontwana ukraińska mikroinstalacja Schulz z dwunaczyniową warzelnią w okrywie miedzianej.

Metalurgia - restauracja & browar.
    ul. Metalurgii 7, 97-500 Radomsko

https://metalurgia-restauracja.com/
    Na ich stronie w zakładce Browar jest informacja że własne piwo zaczną warzyć wkrótce więc prawdopodobnie uruchomiony jeszcze nie jest

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Daj mu szansę Czasy są trudne. Poczekać trzeba z kilka miesięcy na rozwój sytuacji. Zobaczy się wtedy jakie plany ma właściciel. Traktowałbym "Browar Brzeg Hotel & Restauracja" jako planwany. Jest tam jednak prawdziwy sprzęt, a nie atrapa.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Z nowym rokiem, nowy browar. Browar Brzeg mieści się w hotelu Brzeg.
    Niestety okazuje się, że browar w Brzegu to jedynie wydmuszka. Przepraszam za zamieszanie.

Leave a comment:

• abernacka
    commented on 's reply
    Niestety okazuje się, że browar w Brzegu to jedynie wydmuszka. Przepraszam za zamieszanie.

• Pankracy
    replied
    Od jakiegoś pół roku w Radomsku stoi sobie minibrowar. Czy został uruchomiony i czy ma/miał już własne piwa trudno mi w tej chwili powiedzieć.
    W lokalu jest zamontwana ukraińska mikroinstalacja Schulz z dwunaczyniową warzelnią w okrywie miedzianej.

Metalurgia - restauracja & browar.
    ul. Metalurgii 7, 97-500 Radomsko

Posmakuj znakomitych dań w klimatycznym wnętrzu Otwarta kuchnia ugości was różnorodnością smaków od soczystych golonek i żeberek aż po owoce morza, sałatki oraz desery. Zapraszamy także do skosztowania orzeźwiającego piwa warzonego w naszym lokalu.Nasza restauracja jest idealnym miejscem na spotkania rodzinne, towarzyskie, biznesowe oraz w gronie  przyjaciół. Odkryj nasze menu Menu zawiera nie tylko szeroką…
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2021-01-05, 00:28.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Info o browarze w Brzegu przekazałem ja, więc skoro jest problem to wracam. Informacja którą przekazałem, a której pewnie nikomu nie udało się zweryfikować wynikała z faktu, że ów podmiot sprzedawał od jakiegoś czasu piwo nowofalowe i to w ilości nie jednego gatunku. Więc klientela była, by rozszerzyć działalność. GUM wymiarował im tanki, więc fizycznie ktoś je widział.
    Sądzę, że przed wprowadzeniem informacji o browarze kontraktowali (sensum stricte zamawiali piwo). I stąd zrodził się pomysł browaru. Może przeliczyli się z zapotrzebowaniem i dalej kontraktowali. Skoro może Piwne Podziemie bez chwalenia się tym to czemu nie oni. W obecnych czasach na bank nie działa, bo dla kogo?

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Jak dla mnie nigdy nie było w tej knajpie browaru.
    Ps. Nie spodziewaj się proszę niesztapowej oferty. Wielce rad byłbym, gdy jasny lager byłby po prostu przyjemnie pijalnym piwem.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Szkoda, że nie piszą, jakimi piwami dysponują. Swoją drogą, czy ktoś wie, co dzieje się z tym drugim "szemranym" browarem z Brzegu. Skonał już, czy symuluje produkcję własnego piwa?

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Z nowym rokiem, nowy browar. Browar Brzeg mieści się w hotelu Brzeg.

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Joh. Albrecht pochwalił się na swojej stronie, że buduje browar restauracyjny dla Król Plaza Apartamenty.

Adres:
    ul. Bałtycka
    76-107 Jarosławiec

Warzelnia - 5 hl, tanki - 10 hl.
    a teraz szukaja piwowara
    Apartamenty Król Plaza w Jarosławcu (woj. Zachodniopomorskie) w związku z budową browaru restauracyjnego poszukuje kandydatów na stanowisko

Piwowara

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Z tym Bałtowem, tak jak z kilkoma innymi browarami, to jakaś niekończąca się historia. Ile to już lat? Ze cztery chyba,,,
    Podobnie jest z Elblągiem, miał już jednak ostatecznie wystartować w tym sezonie i nic, cisza.

Leave a comment: