Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2801

    Na rynku w Kielcach nie będzie niestety minibrowaru.
    Będzie tam "Tyskie z tanka".

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10862

      W Rzeszowie rusza instalowanie naczyń warzelnych.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • pationkin
        Gość
        • 2003.01
        • 74

        browar Reden z chorzowa swoim piwem typu PILS dostał pierwsze miejsce na festiwalu birofiliia 2013 w Żywcu GRATULUJE

        Comment

        • Raciborz
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2004.06
          • 594

          Podobno coś powstaje w Zarzeczu obok Żywca,ktoś coś słyszał?

          Comment

          • docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedzi
            Podobno coś powstaje w Zarzeczu obok Żywca,ktoś coś słyszał?
            Wyszukiwarka Ci nie działa?
            Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe

            Jest opóźnienie choć sprzęt już dotarł na miejsce.
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

            Comment

            • Balesss
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2012.09
              • 54

              Za namonciaku.pl (http://namonciaku.pl/3miasto/1,11304...otworzyla.html)

              "Brasserie D`Or serwuje tradycyjne, francuskie potrawy. W menu małże św. Jakuba, ratatouille czy francuski chłodnik vichyssoise. Do tego warzone na miejscu belgijskie piwo ze skórką curacao."

              "Każde warzenie to tak naprawdę inne piwo. Jako pierwsze uwarzyliśmy klasyczne jasne pełne, teraz mamy American India Pale Ale, czyli piwo mocno chmielowe. Następnym piwem jakie stworzymy będzie Belgijskie Summer Ale, ze skórką z gorzkiej pomarańczy curacao. Średnio, co dwa tygodnie mamy nowe piwo, to naprawdę kameralna produkcja, bo warzymy raptem 20 litrów. Na razie piwo dajemy w prezencie naszym gościom, ale zapraszamy do spróbowania na miejscu - mówi Andrzej Weiss. Kufel 0,5 litra piwa ma kosztować średnio 15 zł."

              Brasserie D`Or, Villa Antonina, ul. Obrońców Westerplatte 36A (tuż obok Hali 100-lecia), Sopot

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                Już to widzę, jak legalizują tę produkcję

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • Mastermind1
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2013.02
                  • 248

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  Już to widzę, jak legalizują tę produkcję
                  Nie nazywajmy tej działalności produkcją. Na dostępnych na podlinkowanej stronie internetowej fotkach widać jedynie wnętrza sal jadalnych restauracji. Brasserie d' Or nie pochwaliło się posiadaniem profesjonalnej instalacji. Zapewne warzą piwo metodami i przy pomocy wyposażenia właściwego dla piwowarstwa domowego, stąd wielkość 20 litrów warki.

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    Czyli potwierdzasz, czy zaprzeczasz?

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Balesss Wyświetlenie odpowiedzi
                      (...)"Każde warzenie to tak naprawdę inne piwo. Jako pierwsze uwarzyliśmy klasyczne jasne pełne, teraz mamy American India Pale Ale, czyli piwo mocno chmielowe. Następnym piwem jakie stworzymy będzie Belgijskie Summer Ale, ze skórką z gorzkiej pomarańczy curacao. Średnio, co dwa tygodnie mamy nowe piwo, to naprawdę kameralna produkcja, bo warzymy raptem 20 litrów. Na razie piwo dajemy w prezencie naszym gościom, ale zapraszamy do spróbowania na miejscu - mówi Andrzej Weiss. Kufel 0,5 litra piwa ma kosztować średnio 15 zł."

                      (...)
                      Ja już czekam żeby tylko zalegalizować i wystawić rachunek teściowi i szwagrowi

                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

                        Ą, ę - zrobiliśmy domowe piwo. Koszt uwarzenia jednej butelki wyniósł nas 1.50, ale sprzedawać będziemy za złotych 15. Średnio...
                        Last edited by Pendragon; 2013-06-25, 09:56.

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • pizmak666
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.12
                          • 1905

                          A brałeś pod uwagę amortyzację wiader?
                          „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

                          "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

                          Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

                          Comment

                          • Mastermind1
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2013.02
                            • 248

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            Czyli potwierdzasz, czy zaprzeczasz?
                            Z uwagi na domniemany brak w lokalu profesjonalnej instalacji do warzenia piwa Brasserie d'Or nie spełnia kryteriów browaru restauracyjnego, podobnie jak płocka Willa Adriana (temat: Browar nr 3 w Płocku).

                            Comment

                            • Pankracy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.10
                              • 2801

                              Chyba jeszcze nikt nie odnotował?
                              Browar Lubrow ruszył z produkcją kilka dni temu.
                              Głównym piwowarem jest Zenon Niderla (to chyba ten z Wyszkowa?).
                              Last edited by Pankracy; 2013-06-26, 17:45.

                              Comment

                              • Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
                                Chyba jeszcze nikt nie odnotował?
                                Browar Lubrow ruszył z produkcją kilka dni temu.
                                Jak nie, jak tak?

                                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X