A ktoś wie co się dzieje z Łukowem, według początkowych informacji na stronie KS miał być otwarty w 2012, a teraz widnieje tekst więcej informacji wkrótce.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Odwiedziłem WSZYSTKIE browary restauracyjne w Polsce
Uprzejmie donoszę, że w czwartek zakończyłem półtoraroczną wędrówkę i ... Odwiedziłem WSZYSTKIE browary restauracyjne w Polsce. Ruszam w drugi obrót i będę odwiedzał na bieżąco otwierane lokale. Warto było. Wyraźnie widać, że towarzystwo się segmentuję czyli mamy kilka typów od typowo niemal domowych do całkiem poważnych (gotowych na sukces) kombinatów piwowarskich. Jeśli planujecie wyjazdy to z czystym sumieniem polecam: Tumski-Płock, Widawa-Chrzastawa, Rynek-Rybnik, Słociak-Opole, Wrzos-Ustroń, Krajcar-Żywiec, Brovarnia-Gdańsk.
Źle nie piszemy No może po 2-3 wizycie. Żeby nie było jak z Piwną-Gdańsk, którą skreśliłem a teraz weszła do pierwszej "10" a z pszenicą nawet znacznie wyżej.Last edited by Arco; 2013-07-13, 12:19.Comment
-
Czyli plan otwarć na najbliższe tygodnie wygląda następująco:
2013.07.20 - Gdańsk, Lubrow
2013.08.xx - Hrubieszów, Sulewski
2013.08.xx - Rzeszów, Hotel Bristol
2013.08.31 - Kościerzyna, Stary Browar
Coś jeszcze?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Racibórz ale komentarz dot. Rybnika
Tak. W moich wstępnych rekomendacjach chodzi o Racibórz! Niestety Rybnik występuje z innej lidze. Nazwijmy ją umownie trzecią. Mały browar, bardzo mały. Nie gotowy na sukces. Tylko w lipcu posiłkował się dostawami zza południowej granicy. Dwa razy. Pilsa zdecydowanie za wcześniej wrzucają do sprzedaży. No i te wynosy w butelkach typu pet
Warto obserwować poczynania pana Zbyszka "dwadzieścia lat w gastronomii".Comment
-
A więc Lubrow faktycznie w tę sobotę. W następny weekend sprawdzę. Nie ufam im - już raz potwierdzili, żeby przybywać i pocałowałem klamkę. W Gdańsku to nie problem bo i Piwna i Brovarnia w dobrej formie. Zdecydowanie w mojej pierwszej lidze.
Hrubieszów, Sulewski. Pisałem. Zapewniają. Pierwsze dni września.
Rzeszów, Hotel Bristol. Tu nie ufam. Zapraszali mnie na ... majówkę. Poczekam jak ktoś lokalny stamtąd wróci.
Kościerzyna, Stary Browar. Marketingowo z dużym zadęciem. Licznik daty startu mają na stronie.
Jest jeszcze Elbląg. Pisałem z producentem instalacji. Dziwnie się od nich odciął "myśmy już swoje zrobili i nie wiemy co oni tam dalej ...". Tu jak będziecie mieli sygnały to poproszę.
Z tego tygodnia. Dramat w Koszalinie. Czynne do 20. w poniedziałki. Wpadam 20.45. Nie chcą podawać. Na sali 30 osób. Nikt nie może być obsłużony "bo nam się nie opłaca". Nic z tego nie rozumiem. Musiałem się nacieszyć wynosami. Trzymały poziom. Zwłaszcza ciemne.
No i jako że w kraju w tej kategorii (restauracyjne) mam wszystko odwiedzone wracam do Niemiec. Tym razem Heringsdorf (8 km od Świnoujścia). Zacny browar. Zdecydowanie pierwsza liga. Żadnych słabych piw. Naturalne wyjątkowe. Wrócę tam we wrześniu. Dobra obsługa a za barem ... piłkarz, który grał w Polsce w I. lidze. Bardzo miła rozmowa.
Coś jeszcze?Comment
-
(...)
Hrubieszów, Sulewski. Pisałem. Zapewniają. Pierwsze dni września.
(...)
Jest jeszcze Elbląg. Pisałem z producentem instalacji. Dziwnie się od nich odciął "myśmy już swoje zrobili i nie wiemy co oni tam dalej ...". Tu jak będziecie mieli sygnały to poproszę.
(...)
W dniu wczorajszym rozmawiałem z Hrubieszowem. Piwo już leżakuje. Planują otwarcie w 3/4 weekend sierpnia.
Co do Elbląga. Otwarcie jest planowane na koniec roku.Comment
-
Comment
-
Chyba Czechowice-Dziedzice. Przynajmniej jeżeli chodzi o gotowanie.Comment
-
Wiadomo coś w temacie drugiego browaru w Szczyrzycu?„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Comment
Comment