Prośba o info
Witajcie koleżanki i koledzy,
Potrzebuję namiar do producenta instalacji do browaru restauracyjnego, pomóżcie.
A i z innej beczki, czy mogę płatki dębowe po sparzeniu wrzątkiem dodać bezpośrednio do butelek w czasie rozlewania, nie bedzie przez to jeszcze bardziej gorzkie?
I czy mogę jeszcze rożcieńczyć młode piwo schłodzoną przegotowaną wodą przy rozlewaniu, bo chyba za dużo mi się wygotwało w czasie gotowania brzeczki?
kolejne: czy produkcja słodu polega na odpowiednim paleniu ziaren jęczmienia?
Pozdrawiam nowy adept piwowarstwa


Potrzebuję namiar do producenta instalacji do browaru restauracyjnego, pomóżcie.
A i z innej beczki, czy mogę płatki dębowe po sparzeniu wrzątkiem dodać bezpośrednio do butelek w czasie rozlewania, nie bedzie przez to jeszcze bardziej gorzkie?
I czy mogę jeszcze rożcieńczyć młode piwo schłodzoną przegotowaną wodą przy rozlewaniu, bo chyba za dużo mi się wygotwało w czasie gotowania brzeczki?
kolejne: czy produkcja słodu polega na odpowiednim paleniu ziaren jęczmienia?
Pozdrawiam nowy adept piwowarstwa
Comment