Projekt budowy browaru przy ulicy Studziennej jest (był ?!) całkowicie odrębny od omawianego na forum, który jest realizowany "w jednej z piwniczek kamienic przy bulwarze Zygmunta Augusta". Tenże zagrożony nie jest i niebawem doczekamy się na pierwsze piwo z tego browaru.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
-
-
Projekt budowy browaru przy ulicy Studziennej jest (był ?!) całkowicie odrębny od omawianego na forum, który jest realizowany "w jednej z piwniczek kamienic przy bulwarze Zygmunta Augusta". Tenże zagrożony nie jest i niebawem doczekamy się na pierwsze piwo z tego browaru.Comment
-
Pod tym adresem najpewniej będzie minibrowar. Pod takim adresem jest zarejestrowana restauracja chińska (więc zaplecze jest) oraz pod takim (tyle, że w Białej nie ma takiej ulicy, ale plac) adresem zarejestrowany w KRS jest Browar Podlaski Sp. z o.o.Mała korekta. Pod nr 2 nie widać znaczących prac, ale cała kamienica nr 4 wygląda na przygotowana pod duży obiekt. Od zaplecza były czyszczone piwnice, więc to pewnie tutaj.Browar w Białej Podlaskiej będzie miał montaż instalacji najwcześniej w listopadzie tego roku.
Pub Sport Agora przy ul. Janowskiej (o 100 m od Placu Wolności) będący własnością D. Osiaka, właściciela hotelu Osjan i knajpy pod tą samą nazwą oraz hostelu Agora aktualnie jest w remoncie. Wg. informacji od innych knajpiarzy maja tam serwować własne piwo.Comment
-
Comment
-
Sugerujesz, że znowu zawiódł klienta polski przedstawiciel KS? Może jednak nie tym razem?
Warzelnia przyjechała do Polski już ładnych parę miesięcy temu. Była prezentowana na targach w Warszawie.
Forum browar.biz obserwuje piwowar minibrowaru z Kościerzyny. Może wypowie się na temat terminu otwarcia.Comment
-
Już otwarty. Rozmawiałem. Jadę we wtorek. Trzy bazowe piwa na stanie. Cena noclegu kosmiczna. Więcej za tydzień napiszę. 43. Na mojej liście. Chyba trzeba też ruszyć do Kościerzyny.Comment
-
Comment
-
Comment
-
W Browarze Sulewski miałem okazję być przed tygodniem. Wówczas restauracja nie była jeszcze czynna, ale kuchnia obsługiwała częściowe menu z dostawą do lokalu piwnego Wrażenia bardzo pozytywne, z piw najciekawszy i wart spróbowania jest przede wszystkim Dunkel (wbrew nazwie może zaskoczyć - to nie jest typowo czarny sikacz), a jeśli chodzi o jasne i pszeniczne to jednak Browar Zamość bardziej mi smakuje (testowałem ostatnio kilkukrotnie) - tu jednak właściciel, którego poznałem, wspominał o tym, że sam nie jest w pełni zadowolony i następny wypust ma smakować inaczej - obecnie na pierwszym planie jest chmielowa goryczka, a docelowo ma być bardziej słodowy atak, co mi osobiście niezwykle by odpowiadało - ale ponownie spróbuję dopiero przyszłą wiosną... Kuchnia bardzo dobra, propozycje smaczne, eleganckie i bardzo syte za swoją cenę - w dużym mieście kosztowałyby 2x tyle... Ciekawe jak długo poziom się utrzyma. Bardzo porządna zastawa stołowa (ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich), ładne firmowe szkło (tylko te kufle do jasnego mi nie leżą, nie lubię takich) - ale szklanka do pszenicy zgrabna, nabyłem za 15 zł. Obsługa niezwykle życzliwa, pomocna i, co najważniejsze, skuteczna!
M.Last edited by beaviso; 2013-09-18, 02:43.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Comment