Ok 200 zł. to jest kosmos jak na polskie zarobki i nie wiem skąd to zdziwienie?
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzino tak, ale prawie 2 stówy jak na Hrubieszów to sporo. W Krasnymstawie podczas Chmielaków mniej chcieli za dwójkę, a jednak to byłgorący okres dla tego miasta.
Comment
-
-
Nad racją bytu to i ja się zastanawiam - nie tylko hotelu, również restauracji i samego browaru. Takiego zaj.... hotelu jak Koronny w Zamościu jeszcze nie widziałem, a co nieco widziałem. Forsa władowana w detale zupełnie jakby ktoś chciał tę forsę na siłę wydać. Teraz ta inwestycja w Hrubieszowie - szczerze mówiąc, kompletnej pipidówie, w dodatku ludzie tam piją Ukrainę z PETów za 3 zł/litr... Nie mi wnikać w intencje inwestorów.
A w takim Hrubieszowie nocleg jest przecież dla turystów. Więc cena musi być pod turystów, a nie pod możliwości mieszkańców regionu. Jedym starcza agroturystyka z białymi drzwiami pomalowanymi olejną, inni chcą ciut lepiej
M.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziKościerzyna też nie otworzy się 31 sierpnia... z przyczyn technicznych.
Piszą co prawda o niecałkowitym otwarciu, cokolwiek to znaczy. Pewnie o obiekt jako całość.
A może akurat browar otworzą?
Comment
-
-
Tak. Rozmawiałem wczoraj ale pani była tak niepewna w głosie, że stawiam na grudzień. Ciekawe co zrobili z piwem. Festyny? Wesela?
Za to dzisiejszy Hrubieszów bardzo dobrze wypadł. Pan Tomasz klasa. Gość z pasją!
A.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziOtwarcie browaru przesunięto, w okolice drugiego weekendu października.
Comment
-
-
Ktoś gdzieś rzucił hasło, że kilka wesel skorzystało.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Comment
-
-
229 wyszło ostatecznie
pierwsza propozycja była 300 (dotyczyła pokoju na 3 os.)
cena jest bardzo ok za oferowany standard
bardzo przyzwoity hotel
pozdrowienia dla rodziny Sulewskich
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi200 zł w Polsce to suma bardzo zbliżona do limitu noclegowego obowiązującego w wielu firmach. Tędy szukałbym wytłumaczenia.
Comment
-
-
Watra Zakopane otwiera się dla publiczności 24.X.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Tak z ciekawości zrobiłem sobie rozmieszczenie ilościowe browarów restauracyjnych po województwach i wyszło co wyszło
Śląsk piwnie triumfuje, a trzy województwa nadal w czarnej......rzopie Ciekawe czy i kiedy się tam coś zmieni. Przykładowo Podkarpackie wyskoczyło z początkiem tego roku z zerowym dorobkiem na już dwa działające, uruchomione w tym roku.
1. Śląskie - 11
2. Mazowieckie - 8
3-5. Lubelskie/Małopolskie/Pomorskie - 4
6. Wielkopolskie - 3
7-10. Dolnośląskie/Kujawsko-Pomorskie/Podkarpackie/Zachodniopomorskie - 2
11-12. Łódzkie/Opolskie - 1
13-15. Podlaskie/Świętokrzyskie/Warmińsko-MazurskieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Fakt, uciekło mi lubuskie z Haustem
1. Śląskie - 11
2. Mazowieckie - 8
3. Lubelskie/Małopolskie/Pomorskie - 4
4. Wielkopolskie - 3
5. Dolnośląskie/Kujawsko-Pomorskie/Podkarpackie/Zachodniopomorskie - 2
6. Lubuskie/Łódzkie/Opolskie - 1
Podlaskie/Świętokrzyskie/Warmińsko-Mazurskie - 0Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Przy czym nie do końca to zestawienie odzwierciedla specyfikę regionalną bo taki na przykład Radom to tylko administracyjnie Mazowsze.
Stawiam na to, że ostatnim województwem (jeśli już tego się trzymamy), w którym powstanie browar restauracyjny, będzie podlaskie.
Comment
-
-
W pomorskim to chyba jest już 5. Wg niektórych wpisów Kościerzyna już serwuje piwo. Kwestia czy ich własne.
Comment
-
Comment