Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Warzywo
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    W Pruszkowie powstaje browar restauracyjny "Otwarte Bramy", mieszczący się w dawnej fabryce kredek. Czekam z niecierpliwością
    23 maja otwarcie wedlug informacji z netu

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Co prawda jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie, ale na takie wiadomości najbardziej czekam. Otóż w gościńcu "Hetman" we wsi Stare Sady (niedaleko Mikołajek) powstanie browar restauracyjny.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Na fb też dopiero teraz ledwo się zająknęli o własnym piwie, wcześniej zero infromacji.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Nie wiesz od kiedy ruszyła sprzedaż w Doboszu?
    Czegokolwiek się dowiedzieć u nich graniczy z cudem. Lakoniczną otrzymałem od nich informację, że od kilku dni w sprzedaży jest lager, pils, dunkel oraz pszenica.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Nie wiesz od kiedy ruszyła sprzedaż w Doboszu?

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Browar Dobosz funkcjonujący w hotel Hamilton w Świnoujściu, rozpoczął już sprzedaż swoich piw. Na tą chwilę nieznana jest mi oferta browaru.
    Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2020-05-14, 11:17.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Sprzęt znajduje się w restauracji "Sami Swoi". Otwarcie browaru jest planowane na "wiosne 2020".
    Browar dziś ruszył z warzeniem

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Podobno dobiegają końca prace w browarze Elbinger (prawdę mówiąc nie wiem, czy jeszcze ma tak się on nazywać). Planowany start to koniec marca'20. Jestem ciekaw, czy w końcu ten projekt zacznie działać.
    Browar podobno jest już gotowy. Aktualnie trwa wyczekiwanie na zakończenie stanu epidemiologicznego.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Bardzo ciekaw jestem jak taki browar będzie funkcjonował w rynku niewielkiego miasteczka. W Bartoszycach produkcja będzie chyba bardzo mała, tu większa, więc zobaczymy, jak sobie poradzą.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Z początkiem roku w Głownie instalowany będzie sprzęt od firmy Minibrowary.pl
    Składać się będzie z warzelni 5 hekto oraz 12 unitanków o różnych pojemnościach.
    Sprzęt znajduje się w restauracji "Sami Swoi". Otwarcie browaru jest planowane na "wiosne 2020".

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Czyli przy dobrych wiatrach otworzą nie wcześniej niż za 1,5 roku.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    21 lutego 2020 spółka zarządzająca terenem dawnego DEFUM w Dąbrowie Górniczej ogłosiła przetarg na budowę i trzydziestoletnią dzierżawę browaru rzemieślniczego, który ma powstać w jednej z pofabrycznych hal.
    2 lata temu pisali, że otwierają wkrótce

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    21 lutego 2020 spółka zarządzająca terenem dawnego DEFUM w Dąbrowie Górniczej ogłosiła przetarg na budowę i trzydziestoletnią dzierżawę browaru rzemieślniczego, który ma powstać w jednej z pofabrycznych hal.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2020-02-25, 18:48.

Leave a comment:

• krew
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    To chyba nie Browar Staromiejski, tylko jakiś zwykły lokal, w którym będą piwa... z Lwówka?
    Cytując za agencją, "Zmiana nazwy, logotypu i właściciela. Adres ten sam - ul. Dworcowa".

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    To chyba nie Browar Staromiejski, tylko jakiś zwykły lokal, w którym będą piwa... z Lwówka?

Leave a comment: