To bardzo ekspresowe tempo spowodowało, że w Ustce swoje piwo leją w szklanki Żywca Dla kolekcjonerów tylko etykiety - przynajmniej tak było tydzień temu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
Tak twierdzili. Na stoisku był właściciel.
W Kołobrzegu i tak sprzedają oprócz tego co zrobią na kociołku piwa z Połczyna i z Koszalina.
Więc to co ugotują to jest niewielka część sprzedaży. Prawie żadna. Można się też domyślać, że akcyzę urząd pobiera od Kowala.
Ja to widzę jako jakiś rodzaj atrakcji dla gości lokalu, a także reklamy sprzętu firmy Speidel. Ot przyjeżdża raz na jakiś czas piwowar i na oczach "Helmuta" czy innego "Janusza" warzy.
Podczas mojej sierpniowej wizyty w tym lokalu obsługa bez zbędnych nacisków przyznała, że piwo pochodzi z Koszalina, a butelkowe (Kołobrzeskie i chyba Portowe) to nic innego jak piwa robione w Kowalu tylko z innymi etykietami. O Połczynie nic nie mówili, ale to oczywiste.
Sprawdziłem, to nie jest nowy browar restauracyjny, trochę informacji na temat znajdującej się w Restauracji "Browar Kołobrzeg" demonstracyjnej instalacji BrauEule firmy Brumas do piwowarstwa domowego umieściłem w wątku: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=110481
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Kolobrzeg jest na liście. Ustka na stronie dostawcy wisi jeszcze mał konkrenie, więc uznałem, że to inny.
Według mnie brakuje Karczmy Solnej przy Zygmuntowskiej (róg Solnej) w Kołobrzegu - właściciele w związku z zakresem prac remontowych musieli zweryfikować swoje plany dotyczące poszczególnych etapów inwestycji i najpierw oddali do użytku Karczmę (by przynosiła przychód), teraz uruchamiają tężnie i "Skansen Solny", więc browar odsunęli na przyszły rok, nie rezygnując z tych planów.
Według mnie brakuje Karczmy Solnej przy Zygmuntowskiej (róg Solnej) w Kołobrzegu
Ponoć ten browar na Wyspie Solnej ma nazywać się Kołobrzeska Warzelnia Piwa.
Ponadto w Kołobrzegu powstaje jeszcze jeden minibrowar. Ma nazywać się Kołobrzeska Fabryka Piwa, a piwo - Colberg.
Browar w Gdyni na bulwarze ma być otwarty jesienią 2015 podobnie jak bierhalle w Poznaniu a ktoś wie może kiedy otwarcie browaru w starym browarze w Poznaniu ?
Browar w Komborni raczej nie powstanie. Wczoraj na EnoExpo rozmawiałemm z managerką i od 2011 roku nic nie zostało zrobione. Szukają nadal sponsora, ale w sytuacji gdy w okolicy otwarto już browarki inwestycja stoi pod dużym znakiem zapytania.
Pani (już nie pomnę nazwiska, ale gdzieś mam wizytówkę) sugerowała, że zajęli się winem i owszem, ale na zasadzie dystrybutora, w tym polskie winnice. Mają również salon win, gdzie można przyjechać i degustować do woli.
Nie umiem dopasować sobie tego, co zobaczyłam trzy dni temu do niczego z listy. Wrocław, Rynek 41, Kamienica "Pod Złotym Psem". Zdjęcia fatalnej jakości - z telefonu.
No to wreszcie koniec tajemnicy wokół tego miejsca.
Tak, będzie tam browar restauracyjny. Nie wiem czy bardziej adekwatnym adresem nie jest Wita Stwosza 1.
Chyba nie chcą tego nazwać Browar pod psem?
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-12-05, 21:36.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.
Dzień dobry.
Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
Nie...
Wreszcie i Pruszków ma swoje piwo. Browar położony na długość papierosa od stacji PKP z buta. Otwarte Bramy witają pomieszczeniem z w którym jest bar, warzelnia i zaszklona leżakownia. Do tego dość spory ogródek za pomieszczeniem.
W chwili otwarcia dostępne 3 piwa: Lager, Pszeniczne,...
Comment