Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• abernacka
    replied
    Z początkiem roku w Głownie instalowany będzie sprzęt od firmy Minibrowary.pl
    Składać się będzie z warzelni 5 hekto oraz 12 unitanków o różnych pojemnościach.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Będzie miał inną nazwę niż hotel?
    A browar w Chełmnie już działa.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    W Świnoujściu, w hotelu Hamilton lada chwila ruszają z warzeniem. Piwo ma mieć swoją premierę w połowie grudnia.

Leave a comment:

• yaro74
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
    Browar Karpacz już działa, byłem i widziałem. Można dodać do bazy danych.
    Nowy browar zgłasza sie w tym temacie:

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Browar Karpacz już działa, byłem i widziałem. Można dodać do bazy danych.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Motocykliści na zlocie.
    Koniec sezonu, nocleg w hotelu i cały tank poszedł

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    To musieli być ludeczkowie ustosunkowani, bo piszą na fb, że piwo będzie dostępne od środy.
    Browar nr 259.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Ludeczkowie donieśli mi, że pili pierwsze piwo z browaru w Sulejowie - White IPA.

Leave a comment:

• becik
    replied
    przecież wiecie lepiej.... ja tylko chcę aby browar przesunąć do restauracyjnych

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Browar działa i produkuje.
    O sprzedaży to myślałem oficjalnie gdzieś w knajpach/sklepach etc.
    Czyli co, ta produkcja sobie leżakuje w zaciszu tanków?

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Sprzedawał latem swoje piwo w lokalu ok. 30 metrów od swojej, jeszcze wtedy niewykończonej, restauracji. Była to jednak, jak rozumiem, sytuacja tymczasowa.
    Wieprz&Pieprz to jest drugi lokal tego samego właściciela o rzut beretem od Chmur, zresztą mówił, że browar na pewno te dwa lokale będzie obsługiwać, o "sprzedawaniu" chyba sobie samemu piwa nie można nazwać sprzedażą Browar stricte wszystkie pozwolenia na działalność i sprzedaż już ma, ciągnie się jeszcze sanepid z samą restauracją. Browar działa i produkuje.
    O sprzedaży to myślałem oficjalnie gdzieś w knajpach/sklepach etc.

Leave a comment:

• mwa
    replied
    Przystań też jest restauracyjnym jak na razie

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Sprzedawał latem swoje piwo w lokalu ok. 30 metrów od swojej, jeszcze wtedy niewykończonej, restauracji. Była to jednak, jak rozumiem, sytuacja tymczasowa.
    Poza tym, w sobotę widziałem np. butelki z Warkotu w Czarodziejce Gorzałce, co nie zmienia faktu, że to browar restauracyjny jest (Warkot, a nie Cz. G. ).
    Po części żartowałem, co nie zmienia faktu, że lokal nie jest jeszcze otwarty.
    A o sprzedaży piwa donoszono na forum. Chodziło o imprezę w Dywitach pod Olsztynem, o ile pamiętam.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Nigdzie żadnego piwa jeszcze nie sprzedawali, jest to 100% restauracyjny. Nawet jeśli browar restauracyjny sprzedawałby swoje piwo do innego lokalu to Bierhalle z Warszawy trzeba też zrobić browarem rzemieślniczym?
    Lokal ma warzelnię na sali z barem, karta menu gotowa, a Wy jakimiś swoimi dziwnymi kategoriami uważacie, ze to rzemieślniczy.
    Nawet właściciel mówił, że to drugi browar restauracyjny w woj. warm-maz.
    Poza tym, w sobotę widziałem np. butelki z Warkotu w Czarodziejce Gorzałce, co nie zmienia faktu, że to browar restauracyjny jest (Warkot, a nie Cz. G. ).

Leave a comment:

• becik
    replied
    Nigdzie żadnego piwa jeszcze nie sprzedawali, jest to 100% restauracyjny. Nawet jeśli browar restauracyjny sprzedawałby swoje piwo do innego lokalu to Bierhalle z Warszawy trzeba też zrobić browarem rzemieślniczym?
    Lokal ma warzelnię na sali z barem, karta menu gotowa, a Wy jakimiś swoimi dziwnymi kategoriami uważacie, ze to rzemieślniczy.
    Nawet właściciel mówił, że to drugi browar restauracyjny w woj. warm-maz.

Leave a comment: