Ni huhu. Tyle mam do powiedzenia
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
nie wiem, mogę jedynie zacytować
Dzisiaj , 4 stycznia w przepięknym centrum handlowym Posnania rozpoczęła działalność restauracja z browarem Bierhalle- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pewnie jest restauracja, jest sprzęt do warzenia czyli browar ale jeszcze nie warzą i biorą z jakiegoś najbliższego browaru tej sieci albo w ogóle póki co piwo z innych browarów.
Większość albo i wszystkie nowopowstające brewpuby Bierhalle tak działają na początku.
Z własnym piwem na początku to być może tylko stołeczne Bierhalle Arkadia ruszyło bo było pierwsze w kraju.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Dwa drobne uściślenia odnośnie browaru w ElbląguTo aż dwa w Elblągu? I oba na "odbudowanej" Starówce.Ale tam wspominali o Elbingerze z "garami" Pacova. A Pankracy ma na myśli przy ul. Studziennej. Tak?
Comment
-
-
Pisałem o kontekście całej starówki, na której poza obecną katedrą, dominikanami, wieżą i resztką zamku zachowała się właściwie jedna pierzeja ulicy plus pojedyncze kamienice.
W Bierhalle Poznań otworzyli, ale ani słowa o piwie, więc na pewno przywożą skądinąd.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziW Bierhalle Poznań otworzyli, ale ani słowa o piwie, więc na pewno przywożą skądinąd.
Comment
-
-
Ja pierdziu, a po co instalowali tam warzelnię i tanki? Jakoś we Wrocławiu czy Krakowie szopek z wydmuszkami nie robili.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ale tam instalacje została, jedynie Bierhalle jako marka się zwinęło.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziPewnie jest restauracja, jest sprzęt do warzenia czyli browar ale jeszcze nie warzą i biorą z jakiegoś najbliższego browaru tej sieci albo w ogóle póki co piwo z innych browarów.
Większość albo i wszystkie nowopowstające brewpuby Bierhalle tak działają na początku.
Z własnym piwem na początku to być może tylko stołeczne Bierhalle Arkadia ruszyło bo było pierwsze w kraju.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Comment
-
-
Przecież to wg KRS ma być kontraktowy? Nie wpisali sobie produkcji, jest tylko sprzedaż hurtowa. Zresztą sam adres wskazuje, że to restauracyjny być nie może. Z drugiej strony lokalizacja Prosta niewiele lepsza.
Comment
-
Comment