Jaki to browar otwarcie lato 2021.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawlosek12 Wyświetlenie odpowiedziJaki to browar otwarcie lato 2021.
Comment
-
-
Browar Janczar
Pstrągowa 815
38-121 Pstrągowa
Browar na terenie obiektu sportowo-wypoczynkowego "Siedlisko Janczar", o którym już kiedyś wspominałem.
Przynajmniej od lutego mają w sprzedaży własne piwo. Leją na wynos do butelek PET.
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
Jest ich kilka. Sprecyzuj.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Byliście w Mirsku w browarze? Znalazłem coś takiego w sieci: https://mirsk.eu/do-mirska-na-piwo. Chciałbym się wybrać, ale nie wiem, czy jeszcze działa.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hilariusz Wyświetlenie odpowiedziByliście w Mirsku w browarze? Znalazłem coś takiego w sieci: https://mirsk.eu/do-mirska-na-piwo. Chciałbym się wybrać, ale nie wiem, czy jeszcze działa.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Browar Rzemieślniczy Mnich Gielniowski
ul. Piłsudskiego 97
26-434 Gielniów
start: 2019
Browar restauracyjny uruchomiony na jesieni 2019 (w październiku były testy warzelni), a oficjalnie otwarty 31.12.2019. Mieści się w restauracji Ostoja Huzara przy stacji benzynowej Huzar w Gielniowie. Sprzęt jest produkcji chińskiej. Dwunaczyniowa warzelnia i trzy tanki (10 hl). W planach jest rozbudowa o kolejne tankofermentory. Aktualnie dostępne sa dwa piwa (pilzner, marcowe). Piwowar ma uwarzyć w najbliższym czasie IPA.
Butelki "Mnicha" można kupić poza Gielniowem na jednej ze stacji benzynowych sieci Huzar w Radomiu.
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziButelki "Mnicha" można kupić poza Gielniowem na jednej ze stacji benzynowych sieci Huzar w Radomiu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
Są dwie
Comment
-
-
Piwa z "Mnicha" są odnotowane w 2020 roku na serwiesie Untapptd. Jednak ktoś zrobił to tak niechlujnie, że z podanych tam informacji nie wiadomo prawie niczego.
Druga sprawa. Lockdown przyczynia się do ograniczenia dostępności informacji od początku 2020 roku. Takich kwiatków jak "Mnich" do zweryfikowania jest jeszcze na pewno kilka.
-
👍 1
Comment
-
-
No szok lekki bo faktycznie uchowali się chyba blisko półtora roku przynajmniej bez wiedzy takiej ogólnopolskokolekcjonerskiej. Fakt że z tego co wypatrzyłem na ich FB to ulokowali się w okresie terroru gastronomi w małej miejscowości czy też wsi gdzieś pod Radomiem w przydrożnym zajeżdzie a sam browar jakoś wstydliwie ukrywają. Praktycznie nie ma nic o nim na ich stronie , praktycznie żadnych zdjęć warzelni (gdzieś podobno załapała się "łaskawie" w kadrze) , żadnych zdjęć już 3 różnych uwarzonych piw butelkowych i w ogóle. Zamiast tego pokazują białe obrusy na wesele i jakieś serniczki. Ich sprawa ale jako browar faktycznie są niezauważalni. Sprzedaż piw na pewnie pełnych konkurencji półkach na (podobno) raptem dwóch stacjach benzynowych w dużym Radomiu jednak może uciec naszej uwadze. Tak przynajmniej sobie to wytłumaczyłem bo jakby nie było browar rzutem na taśmę obecnej administracji załapał się na mój rejon kolekcjonerskiPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment