Wydaje mi się, że takich "przyczajonych" - działających od jakieś czasu - browarów jest więcej. Od ok. dwóch lat działa takowy w Fojutowie (Zajazd Fojutowo w Borach Tucholskich). Na stronie Zajazdu brak o nim informacji, na FB takoż. W ogóle żadnych informacji o tym browarku w sieci nie znalazłem. Malutka instalacja (100 litrów!?) w budynku obok parkingu, do obejrzenia przez okna. W restauracji niewielka reklama w formacie A4 zachęcająca do skosztowania własnego piwa (pils).
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
-
A są takie. Np. Browar Bieszczadnik w Sanoku.
Do dzisiaj nie udało mi się zweryfikować czy robią komercyjnie czy nadal tylko domowe. Coś tam działo się w sprawie w zeszłym roku. Zbudowali sobie sami mini warzelnię. Knajpa w Sanoku, o której słyszałem że miała sprzedawać ich piwa zamknięta do odwołania.
Goście ponoć równie zakręceni na punkcie produkcji garażowej jak Bartłomiej Bogdański z Sobótki.Last edited by Pankracy; 2021-04-20, 16:00.Comment
-
Comment
-
Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością — Prezes Zarządu: Jolanta Mielczarek — KRS: 0000564874 — Siedziba: Częstochowa — Kapitał zakładowy: 10 tys. złLast edited by beerek62; 2021-04-26, 19:03.👍 1Comment
-
Ostatnio w mediach pojawiły się kolejne informacje o browarze restauracyjnym na terenie dawnych Browarów Warszawskich. Nazwa "Browar Warszawski". Na miejscu nie widać za bardzo prac a konkretów jednak brak. Czy ktoś z Was wie może więcej?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Na etykietce którą otrzymałem w browarze widnieje faktycznie : "Wyprodukowane przez Dżoan sp.z o.o. - i dalej - Hotel Browar Brzeg ul. Wrocławska 5".Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Praktycznie już wszystko gotowe, lada chwila rozpocznie się warzenie (możliwe że już w tej chwili trwa). Zatrudnieni są dobrze znani i cenieni piwowarzy, na otwarcie poczekamy najwcześniej do okolic przełomu maja i czerwca.Last edited by dadek; 2021-05-07, 02:54.👍 1Comment
-
Też takąż otrzymałem, a nawet trzy. Każda była owinięta i przyklejona do szklanej flaszki . A swoją drogą... ZJADŁEM TAM OBIAD!!!Comment
-
Mowiło się już chyba z rok temu że na terenie ŚP BW pojawi się restauracyjny ukraiński "Kumpel" i to właśnie jego logo na szybach jednego z jeszcze wyposażanych lokali w okolicy schodów do piwnic widziałem już chyba ze 2-3 miesiące temu. O browarze o nazwie jaką wymieniłeś nic nie słyszałem i nie widziałem.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Lineczka
W skrócie:
Na terenie dawnych Browarów Warszawskich między Grzybowską a Chłodną powoli dobiegają końca prace nad budową kompleksu biurowo-mieszkaniowo-usługowego, m.in. wylewanie placu przed budynkiem Warzelni, przy ulicy Haberbuscha i Schielego. Oficjalne otwarcie kompleksu nastąpi latem.
Browar będzie się nazywał Browar Warszawski (jako restauracja), mają zamiar warzyć osiemnaście gatunków piwa.👍 1Comment
-
"Browar Warszawski" ?????
Mówiło się już chyba z rok temu że na terenie ŚP BW pojawi się restauracyjny ukraiński "Kumpel" i to właśnie jego logo na szybach jednego z jeszcze wyposażanych lokali w okolicy schodów do piwnic widziałem już chyba ze 2-3 miesiące temu. O browarze o nazwie jaką wymieniłeś nic nie słyszałem i nie widziałem.
pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej👍 1Comment
-
Inwestorem jest ukraińska grupa gastronomiczna Kumpel, reprezentowana przez pana Marka Zarkhina. Poza browarem we Lwowie posiada ona sieć pizzerii na całek Ukrainie (jedna będzie sąsiadować z browarem w Warszawie) oraz posiada (lub posiadała) kila restauracji w Warszawie. Pierwotnie nazwa browaru miała być takżepozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
Comment