Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Jeszcze w sprawie browaru hotelowego w Brzegu. Sprawdziłem na miejscu. Informacja o starcie była przedwczesna. Trzy rodzaje piwa obecnie tam sprzedawane są warzone, jak mnie poinformowano "pod Częstochową". Zatem albo Wąsosz albo Jan albo Na Jurze. W sumie obojętnie gdzie, ale jeśli są amatorzy-tropiciele, niech główkują. Piwa dostępne są tylko z butelki.
Produkcja ma ruszyć za trzy tygodnie do miesiąca
Piwowar to osoba podobno zatrudniona kiedyś w starym browarze w Brzegu.
Comment
-
Dzięki za informację.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
W Gliwicach powstaje kolejny browar restauracyjny. Wypatrzyłem warzelnie załatwiając sprawy na mieście. Wygląda na 200-250l. W lokalu remont. Zlokalizowany przy ul. Prymasa Stefana Wyszyńskiego 14C.
Fotki z wizji lokalnej: https://photos.app.goo.gl/F6PPA77f4gQe94yo6Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.Comment
-
W Gliwicach powstaje kolejny browar restauracyjny (...) przy ul. Prymasa Stefana Wyszyńskiego 14C.Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.Comment
-
Browar Trzech Braci
Dziekanowice 200
32-410 Dobczyce
start: 2021
Browar na przedmieściach Dobczyc, o którego planach budowy słyszałem już w 2011 czy też 2012 roku. Został zbudowany w 2020 roku, ale niestety prawie rok czekał na pełny rozruch, gdyż trafił się lockdown gospodarki. Wyposażony jest w warzelnię o wybiciu 10 hl produkcji firmy Braumax. Do końca tego roku powinna być ukończona sala piwiarni (pubu), w której zamontowano sprzęt.
Piwa butelkowane z Trzech Braci można kupić od lipca 2021 roku. Punkty sprzedaży sa generalnie ulokowane "wokół komina" - w powiecie myślenickim i wielickim na stacjach LPG w Dziekanowicach i w Gdowie.👍 2Comment
-
Kraków, Fabryczna 13.
Nowa Wytwórnia – czyli innowacyjny browar restauracyjny, browar miejski, gdzie będzie można spróbować najlepszych, kraftowych piw, a także znakomitego menu. Specjalnością szefa kuchni będą żeberka! Za receptury piw odpowiadają doświadczeni piwowarzy oraz marka Okocim.Otwarcie browaru jest planowane na przełomie października i listopada.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Sam się zastanawiam, jak robiąc duży biznes można dopuszczać do niego kogoś, kto pisze takie kocopoły.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
Comment