Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• abernacka
    replied
    W Karpaczu, do restauracji Sowiduch dotarła dzisiaj warzelnia od Minibrowary.pl

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    W Zatorze miał być browar, ale inny.

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Nie wiem czy było, Energylandia w Zatorze pisze coś o zakupie nowego terenu i browarze.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Czyli ten Pils "z pierwszego rozlewu", którym się dziś chwalą, to jeszcze kontraktowy?
    Sam już nie wiem. Zauważyłem, że w ich działalności jest wiele sprzeczności.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Browar Extract doznał "małego" poślizgu. Piwa będą w ofercie nie szybciej niż za miesiąc. Szkoda, bo liczyłem, że uda mi się zobaczyć browar już w ten weekend.
    Czyli ten Pils "z pierwszego rozlewu", którym się dziś chwalą, to jeszcze kontraktowy?

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    No to teraz "w temacie" debiutu nowych browarów zapowiada się co najmniej miesiąc ciszy. Bo inne też chyba nie zadebiutują przed połową listopada.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Browar Extract doznał "małego" poślizgu. Piwa będą w ofercie nie szybciej niż za miesiąc. Szkoda, bo liczyłem, że uda mi się zobaczyć browar już w ten weekend.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Jeszcze zależy, jak lał...

Leave a comment:

• dadek
    replied
    3 minuty to długo ? Jedź do Czech czy Niemiec gdzie się piwa nalewa normalnie, bez łyżeczkowania i nie po szkle to się ździwisz ile to musi trwać.

Leave a comment:

• beerdzik
    replied
    Zapytałem i dostałem za darmo próbkę, tak 1/4 kufla Ale wypiłem wcześniej 2 piwa. Obsługa miła, ale barman piwa nie umiał nalewać Z 3 minuty lał jedno piwo.

Leave a comment:

• Petitpierre
    replied
    A ile kosztuje próbka i ile wynosi, bo w menu nie ma podanej takiej możliwości? Czyli do picia jest jedno piwo.

Leave a comment:

• beerdzik
    replied
    Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post

Piwa są trzy:

-Lager Rzeszowski. Piwo typu "pils" ekstrakt 13% 5%alk. W opisie chmiel żytecki.
    Z pilsem ma to mało wspólnego, słodkie, bez goryczki, wydaje się że ekstrakt to więcej niż 13 %, jest dosyć ciężkie. Lekko miodowy oraz maślany aromat. Aż poprosiłem o próbkę ich miodowego bo myślałem że się pomylili Ogólnie piwo w stylu ukraińskich browarów restauracyjnych, tyle że bez dmsu Kto był we Lwowie to wie o co chodzi. U docenta na filmikach z Odessy tez można zobaczyć.

-El Podkarpacki. Piwo typu "El" (???) Ekstrakt 14% 5,5% alk. To taki brown ale, mimo wyższego ekstraktu wydawał się dużo lżejszy niż lager. Lekko orzechowy i czekoladowy aromat, w smaku podobnie, lekko kwaskowe od ciemnych słodów. Całkiem dobre.

-Zamkowe miodowe. Piwo typu "Ale" ekstrakt 13%5% alk. Tu wziąłem próbkę. W aromacie wyraźnie kwaskowe, coś jakby kefir, maślane i siarkowe. Wytrawne w smaku dużo lżejsze niż lager w odbiorze. Prawdopodobnie miód przefermentował bo go nie czuć, może lekko na finiszu. Słabe.

Mają 4 zbiorniki po 20 hl. Warzelnia chyba 5 hl.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Mam nadzieję, że jednak za jakiś czas dacie znać, jak tam jest z piwem...

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre
    Ale Brackie mamy lane za 6-7zł kawałek dalej w BBQ, a do tego można też coś zjeść i nie trzeba czekać na to za długo.
    Dlatego nie spieszy mi się do tego nowego przybytku :]

Leave a comment:

• Petitpierre
    replied
    Ale Brackie mamy lane za 6-7zł kawałek dalej w BBQ, a do tego można też coś zjeść i nie trzeba czekać na to za długo.

Leave a comment: