W/g barmana z toruńskiej "Krajiny Piwa" minibrowar w 1231 nie powstanie i nigdy nie miał powstać, tam fizycznie ponoć nie ma prawa zmieścić się armatura warzelnicza. Na pocieszenie można dodać, że właściciel 1231 właśnie wziął w dzierżawę toruński Polmos i planuje tam produkcję wódki oraz... piwa. Czyli świeże piwo tak czy inaczej ma szansę w 1231 zagościć.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Za stroną Gastro-Stylu, który jest przedstawicielem austriackiego SALMa. Cytuję, bo zdanie dość ekwilibrystyczne.
"Nowy browar SALM
Na przełomie roku zaplanowane jest uruchomienie następnego po BROVARI w Poznaniu browaru restauracyjnego firmy SALM w Polsce."
Comment
-
-
Nie sądzę, widziałem części instalacji, która tam miała być. Są do sprzedania.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
A nie czasami Częstochowa? Tam za chwilkę lub dwie otwierają. Tyle, że nie wiem na jakim sprzęcie...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA nie czasami Częstochowa? Tam za chwilkę lub dwie otwierają. Tyle, że nie wiem na jakim sprzęcie..."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika D0mel Wyświetlenie odpowiedziW/g barmana z toruńskiej "Krajiny Piwa" minibrowar w 1231 nie powstanie i nigdy nie miał powstać, tam fizycznie ponoć nie ma prawa zmieścić się armatura warzelnicza. Na pocieszenie można dodać, że właściciel 1231 właśnie wziął w dzierżawę toruński Polmos i planuje tam produkcję wódki oraz... piwa. Czyli świeże piwo tak czy inaczej ma szansę w 1231 zagościć.
Jesli zaś chodzi o warzenie m.in. piwa w toruńskim Polmosie to sprawa wygląda bardzo ciekawie ale ja już taki informacje traktuje bardzo ostrożnie - jak uwarzą to uwierzę
Nawiasem mowiąc czy przypadkiem toruński Polmos nie znajduje się w budynkach któregoś z pw toruńskich browarów ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziMoże Toruń?
Na przełomie roku zaplanowane jest uruchomienie następnego, po BROVARI w Poznaniu, browaru restauracyjnego firmy SALM w Polsce.
A ja to sobie zrozumiałem...
Na przełomie roku zaplanowane jest uruchomienie następnego, po BROVARI, w Poznaniu browaru restauracyjnego firmy SALM w Polsce.
i się zastanawiałem, nad czym Wy deliberujecie.Last edited by kopyr; 2009-09-04, 07:38.
Comment
-
-
Tez myślałem, że chodzi o drugi browar w PoznaniuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJa mam nadzieję, że to jednak błąd w interpunkcji. Po kiego grzyba drugi browar tej samej firmy w Poznaniu?
Aha, czyli rozumiem, że w Brovari jest SALM?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTak wynika ze strony, a 2 browary w Poznaniu to nie zbytek
Jak w Płocku mogą być dwa, to czemu nie w takim mieście jak Poznań. Tam powinny być 3 lub 4 browary.Last edited by kopyr; 2009-09-04, 09:03.
Comment
-
Comment