Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • leona
    replied
    Jechać czy nie jechać?
    Niby chwalą się swoim Żupnym (ciekawość wzbudza zwłaszcza belgijskie) ale w menu jest tylko jedna pozycja dla własnego, a cztery czy pięć dla Barbakanu.

    Trzeba wyniuchać osobiście bo sama cena 7 zł za bombę restauracyjnego piwa to zgroza (dla tych co liczą najmocniej amortyzację)

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Na tym zdjęciu widać warzelnię już w październiku 2016. Na zdjęciach na stronie firmy masz tę samą warzelnię i 1 tank. Być może już nie wyrabiają się z produkcją. Użyto słowa "wzbogacili".

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Nie powstał chyba, skoro piwo jest z Wąsosza.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    To kiedy on powstał dokładnie?

    Leave a comment:


  • Zybex
    replied



    W nasze progi zapraszamy nie tylko miłośników polskiej kuchni ale i smakoszy piwa. Wzbogaciliśmy naszą ofertę o piwa z niewielkich, rzemieślniczych browarów :Barbakan Jasne Pełne, Barbakan Jasne Pełne Niefiltrowane, Barbakan Miód z Maliną, Barbakan Ciemne

    oraz

    PIWO Żupne- naturalnie mętne piwo pszeniczne górnej fermentacji, rozlewane specjalnie dla nas w Regionalnym Browarze w Wąsoczu.

    Jesteśmy pełni nadziei, że wkrótce nastąpi ciąg dalszy naszej przygody z piwem.

    Leave a comment:


  • skandal
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Może, ktoś coś wie. W Wieliczce (chyba) powstał nowy browar restauracyjny: http://www.karczma-wieliczka.pl/pl/browar/
    Obłożenie mają takie że dzis już wolnego stolika w restauracji nie ma do 19stej. Miał byc tam obiad ale chyba skończy się tylko piwem wieczorem bo do jutra nie wytrzymam Taki ruch mają podobno odkąd browar powstał. Moja żona musi częściej szukać restauracji ciekawych w necie, może jeszcze jakiś browar wynajdzie przypadkiem Wróce-stworze osobny temat ze szczegółami.

    Leave a comment:


  • Zybex
    replied
    Cóż to za browar restauracyjny, skoro nie ma miodowego :/

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Raczej chyba nie ściemnialiby aż tak na stronie, że piwo warzone na miejscu.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Dowiedziałem się o nim w mniej więcej tym samym czasie co ty. Na FB są zdjęcia warzelni z zeszłego roku.

    Leave a comment:


  • abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    On powstał jeszcze w 2016.
    To czemu się nie pochwaliłeś?

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    On powstał jeszcze w 2016.

    Leave a comment:


  • abernacka
    replied
    Może, ktoś coś wie. W Wieliczce (chyba) powstał nowy browar restauracyjny: http://www.karczma-wieliczka.pl/pl/browar/

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Oni już zapowiadają to na fb.
    A co do drugiego, to w pewnym sensie niespodzianka. Ostatnio przechodząc obok tej rudery w Katowicach nie myślałem, że cokolwiek z tego będzie.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Browar Mariacki - Katowice.
    Powinien ruszyć w ciągu najbliższych kilku miesięcy. Trwa montaż instalacji i przygotowania do rozpoczęcia produkcji.

    Dworcowa 10 - Katowice.
    Budowa minibrowaru nie została zarzucona. Inwestor (Likus) ma już warunki zabudowy. Na razie jednak nie zapowiada się szybki termin remontu i aranżacji obiektu.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2017-01-30, 22:22.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Przecież to wg KRS ma być kontraktowy? Nie wpisali sobie produkcji, jest tylko sprzedaż hurtowa.
    Wbrew to browar taki jak Rock Mill. Mają własne unitanki.
    Działają w Profesji.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...