Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Prusak
    replied
    Jeszcze jeden figurował w planach na Wita Stwosza...

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    A bo i ma być, tyle że nie w tym temacie Rzemieślnik w dzielnicy (bodajże) Pawłowice.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    No dobra... zapędziłem się za bardzo. To ogłoszenie mogło być Stu Mostów. Też dzielnica Psie Pole. Tak czy inaczej nie zdziwiłbym się gdyby powstał jeszcze jeden browar we Wrocławiu lub okolicach.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Chyba że zaczną od kontraktu, a w międzyczasie będą budować własny. Tylko po co 2 razy do KRSu wpisywać, jak można za jednym zamachem wpisać sobie wszystko?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Przecież to wg KRS ma być kontraktowy? Nie wpisali sobie produkcji, jest tylko sprzedaż hurtowa. Zresztą sam adres wskazuje, że to restauracyjny być nie może. Z drugiej strony lokalizacja Prosta niewiele lepsza.
    No to powstaje jakiś inny na Psim Polu.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Przecież to wg KRS ma być kontraktowy? Nie wpisali sobie produkcji, jest tylko sprzedaż hurtowa. Zresztą sam adres wskazuje, że to restauracyjny być nie może. Z drugiej strony lokalizacja Prosta niewiele lepsza.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pendi dodaj jeszcze browar Wbrew na Pisim Polu we Wrocławie. W październiku szukali managera.

Leave a comment:

• ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    Pewnie jest restauracja, jest sprzęt do warzenia czyli browar ale jeszcze nie warzą i biorą z jakiegoś najbliższego browaru tej sieci albo w ogóle póki co piwo z innych browarów.
    Większość albo i wszystkie nowopowstające brewpuby Bierhalle tak działają na początku.
    Z własnym piwem na początku to być może tylko stołeczne Bierhalle Arkadia ruszyło bo było pierwsze w kraju.
    Wystarczyło dopytać... instalacja jeszcze nie hula, ale to kwestia czasu.

Leave a comment:

• Jaroslav
    replied
    Pechowe początki Bierhalle Poznań:
    Po godzinie 15 w centrum handlowym Posnania włączył się alarm przeciwpożarowy. Obiekt został ewakuowany, a na miejscu pracują strażacy.

Obecnie restauracja zamknięta do czasu naprawienia usterki.

Leave a comment:

• grzeber
    replied
    Ale tam instalacje została, jedynie Bierhalle jako marka się zwinęło.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    No tak, może mi się nałożyły z Bierhalle złe skojarzenia związane z szybkim zwinięciem interesu w Lublinie czy Nowym Sączu.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Ja pierdziu, a po co instalowali tam warzelnię i tanki? Jakoś we Wrocławiu czy Krakowie szopek z wydmuszkami nie robili.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Pytanie czy poczekamy mniej więcej miesiąc na ich własne piwo, czy w ogóle się takowego nie doczekamy. Choć... czy ja wiem, nie jest to aż tak absorbujący temat. W obecnej sytuacji jeden browar mniej, jeden więcej...

Leave a comment:

• yaro74
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    W Bierhalle Poznań otworzyli, ale ani słowa o piwie, więc na pewno przywożą skądinąd.
    Piwo dowożą z Warszawy.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Pisałem o kontekście całej starówki, na której poza obecną katedrą, dominikanami, wieżą i resztką zamku zachowała się właściwie jedna pierzeja ulicy plus pojedyncze kamienice.
    W Bierhalle Poznań otworzyli, ale ani słowa o piwie, więc na pewno przywożą skądinąd.

Leave a comment: