Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• e-prezes
    replied
    W planach był jeszcze jeden stawiany przez Destilę, ale może to też dubel.

Leave a comment:

• slawekkazek
    replied
    Dwa drobne uściślenia odnośnie browaru w Elblągu
    To aż dwa w Elblągu? I oba na "odbudowanej" Starówce.
    Akurat rzeczony browar mieści się w jednym z nielicznych budynków, które przetrwały burzę dziejową (sprzęt stoi w piwnicy z przełomu XIII i XIV wieku), choć rzeczywiście w kontekście odbudowanej starówki.
    Ale tam wspominali o Elbingerze z "garami" Pacova. A Pankracy ma na myśli przy ul. Studziennej. Tak?
    Z garów Pacova w browarze jest jedynie warzelnia. Reszta jest "samoróbką" w oparciu o szrot i własną inwencję właściciela.

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Pewnie jest restauracja, jest sprzęt do warzenia czyli browar ale jeszcze nie warzą i biorą z jakiegoś najbliższego browaru tej sieci albo w ogóle póki co piwo z innych browarów.
    Większość albo i wszystkie nowopowstające brewpuby Bierhalle tak działają na początku.
    Z własnym piwem na początku to być może tylko stołeczne Bierhalle Arkadia ruszyło bo było pierwsze w kraju.

Leave a comment:

• ART
    replied
    nie wiem, mogę jedynie zacytować
    Dzisiaj , 4 stycznia w przepięknym centrum handlowym Posnania rozpoczęła działalność restauracja z browarem Bierhalle

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Ni huhu. Tyle mam do powiedzenia

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Post w jakim zawodowiec Art umieścił to info wskazuje ze to browar restauracyjny a więc ma piwo warzone na miejscu

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    A co skrzynka powiedziała o pochodzeniu piwa?

Leave a comment:

• ART
    replied
    Dzisiejsze info ze skrzynki - Bierhalle Poznań w centrum handlowym Posnania otwarto.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Takich, na które się nie doczekamy, jest znacznie więcej, począwszy od zapowiadanego w pierwszym poście tego wątku browaru w Kołobrzegu.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    A już myślałem, że coś z dawno zapowiadanych ruszy. Podobnie jak na ten pewnie nie doczekamy się nigdy Łukowa, Zawadę, Poznań od Kaspara i Chorzów od SALM-a.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Ale tam wspominali o Elbingerze z "garami" Pacova. A Pankracy ma na myśli przy ul. Studziennej. Tak?
    Mam na myśli ten z garami z Pacova.
    Na Studziennej inwestycja dalej jest niewiadomą.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    To aż dwa w Elblągu? I oba na "odbudowanej" Starówce.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Na ten browar to już czekamy i czekamy... Była na forum niedawno zajawka z prasy lokalnej (z fotką sprzętu bodaj), coś długo zwlekają z rozruchem.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    W tym roku pewnie ruszy browar restauracyjny w Elblągu.
    Sprzęt stoi już od jakiegoś czasu zmontowany.

Leave a comment: