W Trójmieście miały być 3 browary restauracyjne, 2 w Gdańsku i 1 w Gdyni, a póki co stanęło na jednym browarze-no ale dobre i to.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwowarAG Wyświetlenie odpowiedziJeden z nowo powstających minibrowarów ma się nazywać "Złoty Jelonek" co o tym myślicie?
Gzie ten browar ma się znajdować, o ile to nie tajemnica?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Na pewno dobrym pomysłem jest wyjście poza schemat pivo/piwo/bro-waria/varnia/warnia. Domyślam się, że nazwa ta nawiązuje do czegoś - mnie kojarzy się trochę ze swojskim lokalem jak z opowiadań Wiecha , ale jeśli jest ona jakoś zakorzeniona lub dobrany zostanie ładny szyld i logo na szklankach, to może pasować i do browarorestauracji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziwyjście poza schemat pivo/piwo/bro-waria/varnia/warnia.
Ja bym widział dla browaru nazwę 5 Zeta.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziPuławski minibrowar miał się nazywać Bawaria. Obecnie na stronie KS figuruje jako Trzy Korony.
Ja bym widział dla browaru nazwę 5 Zeta.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziPuławski minibrowar miał się nazywać Bawaria. Obecnie na stronie KS figuruje jako Trzy Korony.
Ja bym widział dla browaru nazwę 5 Zeta.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwowarAG Wyświetlenie odpowiedziJeden z nowo powstających minibrowarów ma się nazywać "Złoty Jelonek" co o tym myślicie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedzimnie osobiście bardziej pasowało by "Złoty Jeleń" - bo jelonek pasuje bardziej do sklepu z zabawkami
Także też mi się wydaje, że Złoty Jeleń brzmi lepiej, albo Pod Złotym Jeleniem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTakże też mi się wydaje, że Złoty Jeleń brzmi lepiej, albo Pod Złotym Jeleniem.
"Złoty Jeleń" też może mieć negatywne skojarzenia. Za słownikiem języka polskiego jeleń: pot. mężczyzna łatwo dający się oszukać.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedzi"Złoty Jeleń" też może mieć negatywne skojarzenia. Za słownikiem języka polskiego jeleń: pot. mężczyzna łatwo dający się oszukać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziDużo zależy gdzie będzie ten lokal (region, miasto, okolica, budynek) i do kogo głównie ma być profilowany. Nazwa "Pod Złotym Jeleniem" kojarzy się bardzo z myślistwem, kniejami i podobną tematyką, kiepsko by to wyglądało w nowoczesnym centrum handlowym, myślę też, że taka nazwa mogłaby nie być strakcyjna dla "modnej" młodzieży.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedzi"Złoty Jeleń" też może mieć negatywne skojarzenia. Za słownikiem języka polskiego jeleń: pot. mężczyzna łatwo dający się oszukać.
Comment
-
Comment