Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
    W centrum Łodzi (ul. Narutowicza) powstaje browar Klubopiwiarnia
    Czyli jednak w Ericpolu zdecydowali się na budowę minibrowaru.
    Ten lokal będzie w dawnym biurowcu tej firmy?

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Ale wpadka, chyba zgubiło mnie moje "chciejstwo" i świadomość, że wybieram się w tamte strony na dniach.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    Stary Rynek w Białymstoku informuje o otwarciu za kilka dni. Czyżby w nadchodzący weekend?
    Informują, że otwierają za kilka TYGODNI a nie dni.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Stary Rynek w Białymstoku informuje o otwarciu za kilka dni. Czyżby w nadchodzący weekend?

Leave a comment:

• Myszon007
    replied
    W centrum Łodzi (ul. Narutowicza) powstaje browar Klubopiwiarniahttps://www.facebook.com/Klubopiwiar...0816009688145/

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Hm, dużo tego planowania, pytanie, czy coś z tego rzeczywiście wyjdzie.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Minibrowar planowany jest w Łomnicy (pod Wałbrzychem) przy łowisku pstrąga "Złota Woda".

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    W ramach budowy obiektu biurowo-usługowego w Gnieźnie przy ul. Grzybowo planowany jest minibrowar.

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Rusza rozbudowa/przebudowa Klubu Studio (dawny 38) w Krakowie. O browarze ani słowa.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Na ich profilu pojawiło się zdjęcie człowieka przy kadzi z podpisem "Daniel w akcji". Jeśli to nie zmyła, to jest nadzieja, że - jeśli nawet teraz nie mają własnego (dziwne, że się na tym profilu jako minibrowar nie chwalą żadnym piwem) - to będą wkrótce mieli.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2016-06-16, 16:34.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika irasi2
    Za szybą można zobaczyć (...) tankofermentatory.
    Skoro widać, to trzeba spojrzeć na wskazówki - czy pokazują jakieś ciśnienie, a w płynomierzach czy widać jakiś żółty płyn.

Leave a comment:

• irasi2
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    A co z tą Piwnicą Gawronów? To własne piwa? Na fb trudno znaleźć jakąkolwiek informację na ten temat.
    Odwiedziłem dzisiaj z małżonką. Lokal mieści się w piwnicach przy rynku, na zewnątrz także stoliki. Wewnątrz całkiem sporo ludzi jak na środę, może to efekt Euro. Co do meritum. Na kranach 5 lub 6 piw, w tym Pils, Wit, Miodowe, coś w stylu polska APA i bodaj AIPA. Parę dni temu jestem pewien że widziałem też Milk Stouta (zajrzałem dosłownie na minutę). Warzą u siebie (tak przynajmniej twierdzą). Za szybą można zobaczyć kadzie i tankofermentatory. Wypiłem pilsa, żona wita. Oba piwa smaczne. Ceny 7-8 zeta za bodaj 0,4 litra. Ogólnie, warto zajrzeć i pokosztować. Co do klimatu, atmosfery itp. to rzecz gustu. Jak dla mnie za mało piwnie, za bardzo klubowo lecz piwo broni się dobrze.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    A co z tą Piwnicą Gawronów? To własne piwa? Na fb trudno znaleźć jakąkolwiek informację na ten temat.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pytanie czy własne.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Faktycznie, lokalizację kojarzę. Na jakim etapie są?
    Sprzedają jakieś jasne i miodowe.

Leave a comment: