Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Prusak
    replied
    Pytałem, bo w Lublinie baardzo długo to trwało, za to można teraz się napić przyzwoitego pilsa, a na święta podobno alta. Ale to sprawa do innego wątku, bo w żadnym Bierhalle nie próbowałem alta.
    Czyli zdążą ze swoim piwem przed nowym rokiem pewnie. Zmierzamy szybkim krokiem (biorąc pod uwagę nie tylko restauracyjne) do liczby stu pięćdziesięciu browarów.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    W tym tygodniu czy przeszłym chyba pierwsze warzenie.
    Podobno planowane jest na jutro.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    Otworzyli Bierhalle Wilanów.
    Jakoś tak w tym tygodniu mieli odbierać ostatnie papiery.
    W tym tygodniu czy przeszłym chyba pierwsze warzenie.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Dobrze kojarzysz.

    To ten duży w Kościerzynie budują ludzie od Starego?

    PS - informacja na stronie KS została poprawiona. Tak jak myślałem 3x50 hl. Czyli browar z 3 dużymi warzelniami.
    Tak, tylko, że na niemieckiej podają model warzelni i wymieniony jest dwa razy Brautheke, który jest typowo restauracyjny.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-11-01, 22:53.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Z tego co kojarzę inwestor budujący w Uniejowie jest z Białej Rawskiej.
    Dobrze kojarzysz.

    To ten duży w Kościerzynie budują ludzie od Starego?

    PS - informacja na stronie KS została poprawiona. Tak jak myślałem 3x50 hl. Czyli browar z 3 dużymi warzelniami.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-11-01, 21:24.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Jak tak już zaczęliście śledzić poczynania KS to nie zapominajcie, że budują też browar dla klienta ze Stargardu Szczecińskiego.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    150.000 hl ? A fu ! jaki olbrzym !
    W Starym Browarze Kościerzyna rozochocili się na walkę o polski rynek.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Jednak ta Biała Rawska to nie pomyłka.
    Z tego co kojarzę inwestor budujący w Uniejowie jest z Białej Rawskiej.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No to jakiś błąd z tymi trzema. Ma być jeden duży, nie restauracyjny - 150.000 hl rocznie.
    Może na 3 warzelnie?
    Na niemieckiej stronie podają trzy. Jedną 2,5 hekto druga 2x2,5 hl i trzecia ta duza.

    Leave a comment:


  • kiszot
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    w pełni zautomatyzowanym browarem produkującym naturalne prawdziwe piwo. [/INDENT]
    Bardzo mi sie podoba ten tekst.

    Leave a comment:


  • Cooper
    replied
    150.000 hl ? A fu ! jaki olbrzym !

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Poza tym będą trzy browary w Kościerzynie, w tym duży 50 hl. Wow!
    No to jakiś błąd z tymi trzema. Ma być jeden duży, nie restauracyjny - 150.000 hl rocznie.
    Może na 3 warzelnie?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-11-01, 12:26.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    podano lokalizację Biała Rawska 5 hl (nie ma jej w newsach na WWW KS
    Jednak ta Biała Rawska to nie pomyłka.

    Poza tym będą trzy browary w Kościerzynie, w tym duży 50 hl. Wow!
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2015-11-01, 11:06.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Kaspar Schulz anonsuje kolejny browar - Wiatr Uniejów.
    Mamy dla was wspaniałą wiadomość. Już 18 stycznia rozpoczniemy montaż instalacji o wybiciu warzelni 10 hl i wydajności browaru na poziomie 1800 hl rocznie. Browar o nazwie Wiatr Uniejów będzie nowoczesnym, w pełni zautomatyzowanym browarem produkującym naturalne prawdziwe piwo. O przebiegu prac będziemy was informować na bieżąco.

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
    Własnym, własnym. Jest lager, pszenica, marcowe i jakiś ale.
    Zgłaszać szczegóły, zgłaszać . Jutro uzupełnię bazę.
    Ostatnia zmiana dokonana przez dyczkin; 2015-10-30, 22:06.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...