Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomek35
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.02
    • 497

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
    Projekty firmy Minibrowary.pl, które będą zrealizowane najszybciej to wspominana już w tym wątku Bydgoszcz (luty 2011) oraz Szymbark (ten koło Kartuz, maj 2011).
    No to będę miał pod nosem browar, z Ostrzyc do Szymbarku zaledwie pare kilometrów, na skróty to nawet pieszo można sie wybrać

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10862

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi
      No to będę miał pod nosem browar, z Ostrzyc do Szymbarku zaledwie pare kilometrów, na skróty to nawet pieszo można sie wybrać
      Czyżbyś mieszkał w Ostrzycach? Ja po sąsiedzku w Koszowatce.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
        Czyżbyś mieszkał w Ostrzycach? Ja po sąsiedzku w Koszowatce.
        Pewnie się mijaliście w niektóre weekendy nie wiedząc o tym

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10862

          Wszystko jest możliwe.
          Piwna turystyka według abernackiego

          Comment

          • tomek35
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.02
            • 497

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Czyżbyś mieszkał w Ostrzycach? Ja po sąsiedzku w Koszowatce.
            Teraz mieszkam w Gdańsku, no ale w Ostrzycach też bywam, głównie w weekendy. Ten browar to zapewne w Danmarze powstanie?, tylko Daniel Cz. mógł wpaść na taki pomysł

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi
              (...)Ten browar to zapewne w Danmarze powstanie?, tylko Daniel Cz. mógł wpaść na taki pomysł
              Według mnie tylko ta miejscówka jest możliwa.
              Tylko Czapiewski ma takie pieniążki aby zainwestować w browar.
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                Tylko Czapiewski ma takie pieniążki aby zainwestować w browar.
                Już w drugim miejscu widzę te paskudne pieniążki i nie strzymałem. Pieniążki to są drobne pieniądze, zwykle monety. Nie można o kapitale potrzebnym na inwestycję typu browar mówić jako o pieniążkach. To mniej więcej tak jakbyś napisał, że tylko X ma takie grosze, żeby zainwestować je w browar. FCJP czuwa.

                A z kolejnego browaru w małej miejscowości bardzo się cieszę.
                blog.kopyra.com

                Comment

                • kiszot
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2001.08
                  • 8114

                  Nie znam gościa ale podejrzewam,że koszt takiego browaru to dla niego drobne.
                  Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                  1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                  Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                  Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                  So von Natur, Natur in alter Weise,
                  Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                  Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10862

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    Już w drugim miejscu widzę te paskudne pieniążki i nie strzymałem. (...)
                    Hmm, widzę że masz z tym jakiś problem. Mówi sie trudno, musisz się do tego przyzwyczaić.
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • jacer
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2006.03
                      • 9875

                      pieniązki, piweczko, rachuneczek, paliwko, samochodzik, kotlecik zdrobnianie jest podobnoż rozpowszechnione wśród kelnerów.
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

                      (1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

                      Comment

                      • abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                        pieniązki, piweczko, rachuneczek, paliwko, samochodzik, kotlecik zdrobnianie jest podobnoż rozpowszechnione wśród kelnerów.
                        ii.. rozwiń proszę tą błyskotliwą myśl?
                        Piwna turystyka według abernackiego

                        Comment

                        • jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

                          A co tu niby rozwijać? W książce kulinarnej o tym czytałem.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

                          (1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

                          Comment

                          • delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

                            Jak dawna Galicja długa i szeroka, wszyscy wszystko zdrabniają i nikt się nikogo nie czepia i efcejotpem nie straszy.
                            Poza tym Kopyr nie bój nic. Takie natręctwa łatwo się leczy
                            Last edited by delvish; 2010-12-20, 23:07.
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

                            "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                            Comment

                            • Cartmann
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2009.03
                              • 31

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                              pieniązki, piweczko, rachuneczek, paliwko, samochodzik, kotlecik zdrobnianie jest podobnoż rozpowszechnione wśród kelnerów.
                              Źle słyszałeś Jacer, jestem kelnerem i na każdym szkoleniu czy innym treningu wspominamy o tym żeby nie zdrabniać.

                              Comment

                              • kopyr
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2004.06
                                • 9475

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cartmann Wyświetlenie odpowiedzi
                                Źle słyszałeś Jacer, jestem kelnerem i na każdym szkoleniu czy innym treningu wspominamy o tym żeby nie zdrabniać.
                                No bo chcecie to wyplenić. Ja z kolei słyszałem, że to z Warsiawy pochodzi.
                                blog.kopyra.com

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X