Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mafar
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi15. ? - Cieszyn (2 minibrowary?)
Na Katowickiej prace budowlane przerwano jakieś 3 miesiące temu i nic się nie dzieje.
Na Świeżego cały czas trwają prace budowlane w środku obiektu. A kiedy reszta?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi1. II - Gliwice
2. II - Bydgoszcz
3. V - Szymbark
4. VI - Wrocław
5. VII - Opole
6. VII - Szaflary
7. XII - Hrubieszów
8. ? - Lądek Zdrój
9. ? - Niechanowo
10. ? - Szczecin (1)
11. ? - Szczecin (2)
12. ? - Warszawa
13. ? - Warszawa / Blizne
14. ? - Puławy
15. ? - Cieszyn (2 minibrowary?)
16. ? - Brzesko
17. ? - Łódź (inny niż Grill de Brasil?)
- - -
2012: Elbląg, Bielsko-Biała
2013 (?): Szubin, Kamionka k. Chodzieży (Gniewosz)
2014 (?): Ustka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedziWieści z Kaspara Schulza Poza Gliwicami, które formalnie już mogą warzyć ( i pewno całkiem niedługo zaczną ) szykują się na ten rok cztery nowe browary restauracyjne. W czerwcu planowane otwarcie we Wrocławiu (10 hl), w lipcu w Opolu (10 hl) i w Szaflarach przy "Zakopiance" - browar ma się nazywać "Zadyma" (5 hl). Czwartym ma być obiekt w Hrubieszowie (5 hl) i na niego trzeba poczekać do końca roku.
W okolicach Rynku?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziW końcu Wrocław."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedziraczej nie w tym roku.
Na Katowickiej prace budowlane przerwano jakieś 3 miesiące temu i nic się nie dzieje.
Na Świeżego cały czas trwają prace budowlane w środku obiektu. A kiedy reszta?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Zatem aktualizacja, przy czym niektóre daty tylko orientacyjne
1. II - Gliwice
2. II - Bydgoszcz
3. V - Szymbark
4. VI - Wrocław
5. VII - Opole
6. VII - Szaflary
7. XII - Hrubieszów
8. ? - Lądek Zdrój
9. ? - Niechanowo
10. ? - Szczecin (1)
11. ? - Szczecin (2)
12. ? - Warszawa
14. ? - Puławy
15. ? - Cieszyn (1)
16. ? - Cieszyn (2)
17. ? - Ustroń
18. ? - Brzesko
19. ? - Łódź (inny niż Grill de Brasil?)
- - -
2014 (?): Ustka
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZatem aktualizacja, przy czym niektóre daty tylko orientacyjne
19. ? - Łódź (inny niż Grill de Brasil?)Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziA skąd info, że w Łodzi miało powstać jeszcze coś innego niż powstało? Z tego co się orientuję była mowa o jednym nowym mini w Łodzi.
Teraz dopiero (pisząc to) sobie przypominam, że pisałeś coś, że to wykonały minibrowary.pl
Wcześniej nie byłem tego świadom, a listy browarów do wybudowania nie zaktualizowali jeszcze, stąd moje wątpliwości. Czyli Łódź można wykreślić z tej listy.
1. II - Gliwice
2. II - Bydgoszcz
3. V - Szymbark
4. VI - Wrocław
5. VII - Opole
6. VII - Szaflary
7. XII - Hrubieszów
8. ? - Lądek Zdrój
9. ? - Niechanowo
10. ? - Szczecin (1)
11. ? - Szczecin (2)
12. ? - Warszawa
14. ? - Puławy
15. ? - Cieszyn (1)
16. ? - Cieszyn (2)
17. ? - Ustroń
18. ? - Brzesko
- - -
2014 (?): UstkaLast edited by Pendragon; 2011-01-05, 12:13.
Comment
-
-
Kanguro-Świstak pisał coś o trzecim w Szczecinie, ale kiedy powstanie...
3. powstanie trzeci!!!! browar restauracyjny w budynku starej podstacji energetycznej na ul. Wojska Polskiego (naprzeciwko budynku Radia Szczecin)
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
8. ? - Lądek Zdrój
SUDETY, sierpień 2009
"Swój browar będzie w 2011 r. mieć również Lądek Zdrój. Prywatny zakład powstanie w budynku dawnego browaru, a atrakcją, oprócz możliwości obserwowania produkcji napoju, będą kąpiele piwne."
Comment
-
-
Coś mi się przypomniało, więc kolejna aktualizacja, zanim zapomnę. Są też inne projekty. O niektórych mało kto wie, nie wiadomo też na ile realne, pewnie część z nich nigdy nie powstanie, ale podam to wszystko co już kiedyś się dowiedziałem.
2011/2012:
1. II - Gliwice
2. II - Bydgoszcz
3. V - Szymbark
4. VI - Wrocław
5. VII - Opole
6. VII - Szaflary
7. XII - Hrubieszów
8. ? - Lądek Zdrój
9. ? - Niechanowo
10. ? - Szczecin (1)
11. ? - Szczecin (2)
12. ? - Szczecin (3)
13. ? - Warszawa
14. ? - Warszawa / Blizne
15. ? - Puławy
16. ? - Cieszyn (1)
17. ? - Cieszyn (2)
18. ? - Ustroń
19. ? - Brzesko
20. ? - Elbląg
- - -
xxxx: Bielsko-Biała, Szubin, Kamionka k. Chodzieży (Gniewosz), Ustka, Grodzisk Wlkp., Głuchołazy, Legnica, Gdańsk (2x), Gdynia, Grudziądz (2x), Kalsk (szkolny), Morzyczyn, Wojanów, Słupsk, Zwierzyniec (2x - restauracyjny + być może reaktywacja), Żelechów (spa)...Last edited by Pendragon; 2011-01-05, 12:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziMorzyczyn, to chyba nie ta miejscowość pomiędzy Szczecinem, a Stargardem Szczecińskiem, nad jeziorem Miedwie
Comment
-
Comment