Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
W artykulke jest napisane, że jesczze będzie w tym samym punkcie winiarnia. Jak na Bydgoszcz to jest przedsięwzięcie dość awangardowe i stąd myślę że inwestorzy chcą na rózne sposoby zapewnić sobie rentowność; coś w stylu: "dla każdego coś miłego". Osobiście cieszę się z informacji o lanym koźlaku i trzymam kciuki za całą inicjatywę.
W artykule jest info, że browar bydgoski ostatni raz uwarzył piwo w 2002 roku...skąd te dane, nie mam pojęcia.
Comment
-
-
Może wyszła tajemnica, że potem przez kilka lat był już tylko rozlewnią?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Tylko dlaczego Pils Wenecki? Jakaś nazwa lokalna?
Widzę, że każdy kto otwiera browar mówi, że w jego mieście dawnymi czasy piwo było znane w całej EuropieMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Chodzi o Wenecję Bydgoską. Mają rzekę, kanał, wyspę i kilka kamienic nad wodą, wiec od razu myślą, że są namiastką Wenecji
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Może wyszła tajemnica, że potem przez kilka lat był już tylko rozlewnią?
Chodzi o Wenecję Bydgoską. Mają rzekę, kanał, wyspę i kilka kamienic nad wodą, wiec od razu myślą, że są namiastką WenecjiLast edited by pioterb4; 2011-02-19, 15:21.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzijakieś nowe wieści na temat Opola?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNo i jeszcze pod Bydgoszczą leży miejscowość o nazwie Wenecja i to mi się skojarzyło jako pierwsze. Jest tam muzeum kolei wąskotorowej. Mamy w sumie też Szkocję k/Bydgoszczy więc szkoda, że nie zamierzają uwarzyć jakiegoś Scottish "ejla"Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
O powstającym browarze w Bielsku. Otwarcie jest planowane już na kwiecień br. http://www.dziennikzachodni.pl/fakty...arow,id,t.html
Comment
-
-
jak wyżej, tym razem z wyborczej:
fratschke
Comment
-
-
Nie wiem czy było:
Gastro-Styl otworzy browar w Poznaniu
Gastro-Styl, dostawca sprzętu do browarów restauracyjnych, zajmujący się kompleksową realizacją tego typu inwestycji, planuje na przełomie 2011 i 2012 roku uruchomić w Poznaniu browar restauracyjny firmy Slam.
Firma Gastro-Styl jest przedstawicielem austriackiej firmy Salm, produkującej znane na całym świecie browary restauracyjne.
Jak już podawaliśmy, w 2010 roku firmie nie udało się otworzyć żadnego browaru. - Na naszą działalność duży wpływ miało spowolnienie gospodarcze, ponieważ inwestorzy, z którymi współpracujemy, to głównie właściciele luksusowych nieruchomości (m.in. hoteli). Ponadto realizujemy projekty głównie na starówkach i w reprezentacyjnych centrach miast, gdzie musimy stosować się do zaleceń konserwatora zabytków, co opóźnia proces inwestycyjny – tłumaczył Andrzej Dusza, właściciel firmy Gastro-Styl. Jak wtedy przyznał Andrzej Dusza, inwestorzy zaczęli przyspieszać procesy inwestycyjne, co związane jest z nadchodzącymi mistrzostwami Euro 2012 oraz z rosnącą modą na browary restauracyjne, które wpisują się w trend ekologiczny.
PHU Gastro-Styl to firma produkcyjno-handlowo-usługowa działająca na rynku polskim od kilkunastu lat. Jej działalność koncentruje się na w dwóch płaszczyznach. Pierwsza z nich skupia się na sprzedaży browarów restauracyjnych. Druga to kompleksowe zaopatrywanie browarów, hoteli, restauracji, pubów oraz firma cateringowych w sprzęt gastronomiczny, jak i świadczenie kompleksowych usług związanych z serwisowaniem gwarancyjnym i pogwarancyjnym urządzeń.
Comment
-
-
większość informacji jest reklamą...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment