Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysztof
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.04
    • 1689

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    No ale przecież Ty jesteś piwowarem pełną gębą. Wielokrotnie pisałem, że piwa warzone w BH uważam za jedne z najlepszych w kraju. Oczywiście doceniam też innych piwowarów, choćby z Hausta, Brovarnii. Ale to jest mniejszość.

    Odpowiem pytaniem, a czy uważasz, że zjawiska jakie wymieniłem nie mają w Polsce miejsca? I jak widzisz proporcje, czego jest więcej?
    Czekam i obserwuję.

    A wiesz co rozmawiałem kilka dni temu z moim Szefem. I wiesz co powiedział: " każdy może kupić browar na targach ( mój dopisek albo dwa). Ale to daleka droga do dobrego piwa.
    Moim zdaniem najważnieszy jest cały serwice tj. technika, surowce, Piwowar, czystość itd...

    Technika to projrkt browaru i obsługa techniczna.

    Surowce z dobrych źródeł.

    Piwowar człowiek ludzie z pasją.

    Czystość - umiejętność mycia

    Na marginesie w mojej rodzinie warzy się piwo od II wojny światowej. W tak zwanym między czasie m.in w "piwie" pracowali moi rodzice. Sam rosłem patrząc na dymiący komin browaru w Ciechanowie.
    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
    www.twojmalybrowar.pl

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
      (...) Sam rosłem patrząc na dymiący komin browaru w Ciechanowie.

      dobrze, że dodałeś browaru....
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      • Krzysztof
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.04
        • 1689

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
        dobrze, że dodałeś browaru....
        Bez słowa "browaru" moja wypowiedz straciła by duzo....
        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
        www.twojmalybrowar.pl

        Comment

        • emes
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 4275

          Krzysztof nie rozkręcaj się Robisz świetne piwa, ale mało jest w tym Twojej inwencji, cała technologia z Niemiec, sprzęt z Niemiec, surowce z Niemiec, receptury z Niemiec.

          Comment

          • delvish
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.11
            • 3508

            Bredzisz emes, aż przykro czytać. Sam ma Krzysztof jęczmień uprawiać, słodować, chmiel sadzić i go granulować, żeby surowce nie były z Niemiec?
            Last edited by delvish; 2011-04-16, 21:09.
            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
            (Frank Zappa)

            "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

            Comment

            • kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
              Krzysztof nie rozkręcaj się Robisz świetne piwa, ale mało jest w tym Twojej inwencji, cała technologia z Niemiec, sprzęt z Niemiec, surowce z Niemiec, receptury z Niemiec.
              Jednym zdaniem jest to "zakamuflowana opcja niemiecka".
              blog.kopyra.com

              Comment

              • delvish
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.11
                • 3508

                Nie chce być inaczej. W dodatku firma w połowie (mniej więcej) niemiecka. Wszystko pasuje.
                Last edited by delvish; 2011-04-16, 21:12.
                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                (Frank Zappa)

                "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                Comment

                • emes
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.08
                  • 4275

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                  ,Bredzisz emes, aż przykro czytać. Sam ma Krzysztof jęczmień uprawiać, słodować, chmiel sadzić i go granulować, żeby mieć "własne" surowce?
                  Sam bredzisz, nie napisałem nic , co jest nie zgodne z prawdą.
                  Last edited by emes; 2011-04-16, 21:14.

                  Comment

                  • delvish
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.11
                    • 3508

                    Owszem napisałeś. Twierdzisz, że niewiele jest inwencji Krzysztofa w świetnych piwach, które w Bierhalle robi. Jest to nieprawda.
                    Last edited by delvish; 2011-04-16, 21:15.
                    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                    (Frank Zappa)

                    "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                    Comment

                    • emes
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 4275

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                      Owszem napisałeś. Twierdzisz, że niewiele jest inwencji Krzysztofa w świetnych piwach, które w Bierhalle robi. Jest to nieprawda.
                      Na czym polega ta inwencja ?

                      Comment

                      • delvish
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.11
                        • 3508

                        Na tym, że robi wyśmienite piwa.
                        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                        (Frank Zappa)

                        "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                        Comment

                        • emes
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 4275

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                          Na tym, że robi wyśmienite piwa.
                          Jaka wybitna odpowiedź na temat

                          Comment

                          • delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

                            Wystarczy przeczytać, to co Krzysztof już napisał, a następnie zrozumieć to co się przeczytało. Spróbuj. Może się uda
                            Last edited by delvish; 2011-04-16, 21:26.
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

                            "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                            Comment

                            • Krzysztof
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.04
                              • 1689

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
                              Krzysztof nie rozkręcaj się Robisz świetne piwa, ale mało jest w tym Twojej inwencji, cała technologia z Niemiec, sprzęt z Niemiec, surowce z Niemiec, receptury z Niemiec.
                              Piszesz, że mało w piwach z Bierhalle inwencji Piwowarów czyli takze mojej. Inni też mają sprzęt z Niemiec, surowce z Niemiec. Nie wiem co masz na mysli pisząc: "cała technologia z Niemiec" ale inni tez to mają. I co? A byłbym zapomiał mogamiec także mieć surowce ... nie wiem zkąd. I co z tego? Duża część tej duskusji trktuje o fachowości obsługi i dostępności obsługi na odpowiednim poziomie.
                              Chyba zauwazyłeś, ze bierhalle ma sprzet unikalny. Mam tu na mysli szklane warzelnie. Twierdzę wręcz, ze dużo przez to szkłao widać. Wyciągamy przez to wnioski i poprawiamy swoje umiejetnosci i wiedzę.
                              Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                              www.twojmalybrowar.pl

                              Comment

                              • Krzysztof
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.04
                                • 1689

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                                Wystarczy przeczytać, to co Krzysztof już napisał, a następnie zrozumieć to co się przeczytało. Spróbuj. Może się uda
                                Co się dziwisz?

                                Człowiek do wytwarzania piwa w domu uzywa ekstraktu gotowego, który trzeba rozrobic z wodą i zagotować i doprawić chmielem. Na tej podstawie mierzy swoją miarą.
                                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                                www.twojmalybrowar.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...