Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Prusak
    replied
    Jaka lokalizacja? To jest ta MaxiPizza?

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    "Kielecki Browar Restauracyjny " ruszył już z warzeniem. Tyle i aż tyle

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka

W ostatnią sobotę ruszył "Miedziana Craft Beer & chill". Chwalą się trzema piwami Pilsem, Miodowym oraz Fesem. Czy są to już ich piwa? Tego nie jestem pewien.
    Na razie to kontrakt. Za miesiąc ponoć ruszają z warzeniem.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros
    W Gliwicach powstaje kolejny browar restauracyjny. Wypatrzyłem warzelnie załatwiając sprawy na mieście. Wygląda na 200-250l. W lokalu remont. Zlokalizowany przy ul. Prymasa Stefana Wyszyńskiego 14C.

Fotki z wizji lokalnej: https://photos.app.goo.gl/F6PPA77f4gQe94yo6
    W ostatnią sobotę ruszył "Miedziana Craft Beer & chill". Chwalą się trzema piwami Pilsem, Miodowym oraz Fesem. Czy są to już ich piwa? Tego nie jestem pewien.

Leave a comment:

• zgroza
    replied
    Mam nadzieję, że na jednym kranie będą na stałe mieli podpiętego Hammera z macierzystego zakładu.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Jakoś nikt jeszcze nie wspomniał. Przy ul. Dworcowej 10 w Katowicach od kilku miesięcy trwają intensywne prace przy rewitalizacji tzw. Hali nr 2. Holding Liwa (właściciel m.in. ZP Głubczyce) zamierza w tym budynku otworzyć minibrowar restauracyjny.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Wygląda na to, że na ich własne piwo trzeba będzie jednak poczekać.

Leave a comment:

• darekd
    replied
    Piwnica Świdnicka we Wrocławiu otwarta. Na zdjęciach jest minibrowar, ale na kranach m.in. Fortuna i Pinta, więc nie wiem czy już warzą.

Red. Pasiewicz z Orlen-Pressu informuje Drobnostki pozostałe do ukończenia nie przeszkadzają w niczym. Już można zamówić dania [...] W niektórych salach stanęły dystrybutory do piwa, każdy może sobie samodzielnie z nich nalać wybrane piwo czy cydr, płacąc za zakup kartą. Osobną, niewielką salę przeznaczono na instalacje do warzenia browaru

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Alchemik Browar & Pizza

Rybczewice Drugie 120C
    21-065 Rybczewice Drugie

Pizzeria na lubelskiej wsi znajdująca się w zabudowaniach pofolwarcznych przy pałacu w Rybczewicach Drugich (w jednej z części tego kompleksu budynków pogospodarskich jest też m.in. sala weselna Komnata Jana III Sobieskiego i przychodnia lekarska). W środku pomieszczeń restauracji otwartej w 2021 roku został zamontowany minibrowar. Chyba ruszy z produkcją w tym sezonie wakacyjnym (albo już ruszył).
    Od dziś oficjalnie w sprzedaży Na dobry początek oferują Milk Stouta oraz Golden Ale.

Leave a comment:

• Pankracy
    commented on 's reply
    Browar produkuje od maja. Własne piwo w sprzedaży.

• Pankracy
    replied
    Alchemik Browar & Pizza

Rybczewice Drugie 120C
    21-065 Rybczewice Drugie

Pizzeria na lubelskiej wsi znajdująca się w zabudowaniach pofolwarcznych przy pałacu w Rybczewicach Drugich (w jednej z części tego kompleksu budynków pogospodarskich jest też m.in. sala weselna Komnata Jana III Sobieskiego i przychodnia lekarska). W środku pomieszczeń restauracji otwartej w 2021 roku został zamontowany minibrowar. Chyba ruszy z produkcją w tym sezonie wakacyjnym (albo już ruszył).
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2022-06-20, 18:29.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Browar Pod Gruszą ze Starej Kraśnicy oficjalnie ruszył z produkcją.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Na tzw. "Świńskim Rynku" został w piątek oficjalnie otwarty Browar Nowomiejski w Nowym Mieście Lubawskim.
    Jest to minibrowar-restauracja i mniejszy brat browaru Piwoteka.

Browar Nowomiejski/Browar Piwoteka
    ul. Mikołaja Kopernika 9C
    13-300 Nowe Miasto Lubawskie

Leave a comment:

• piokl13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Browar Stranda

Pierkunowo 36
    11-500 Giżycko

Browar restauracyjny w pawilone przy stanicy żeglarskiej, a na terenie ośrodka wypoczynkowego Stranda.
    Warzą już czy nie warzą? Trudno powiedzieć. Nie znalazłem żadnej oficjalnej informacji.
    Na razie mają pszeniczne i pale ale, Pszenicy nie lubię, pale ale dobre.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    O! Nawet sprzęt już przywieziony, Czyli lato to realny termin.

Leave a comment: