Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
    "Właściciel zapewnia, że cena piwa nie będzie wyższa niż cena piwa przemysłowego w wielkomiejskich restauracjach". I to jest polska tragedia, żaden miejscowy nie będzie stołował się w tym miejscu. Lokal dla przyjezdnych...
    Choćby było po 5 zł to i tak by się nie stołował, skoro w Biedronce Harnaś kosztuje 1,5 zł.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • Mihai
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.02
      • 186

      Miejscowi w okolicy to w większości nienajgorzej usytuowani wrocławiacy, którzy wynieśli się z centrum. W piątkowe popołudnie stołowało się tam kilka osób. Zbyt najpewniej podyktuje cenę.

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
        "Właściciel zapewnia, że cena piwa nie będzie wyższa niż cena piwa przemysłowego w wielkomiejskich restauracjach". I to jest polska tragedia, żaden miejscowy nie będzie stołował się w tym miejscu. Lokal dla przyjezdnych...
        bedo, bedo, tam to jest wielka sypialnia nowobogackich wrocławian.

        Miejscowi, czyli rolnicy podzielili swoje pola na działki budowlane i dorobili sie grubych milionów.
        Last edited by jacer; 2011-11-05, 15:29.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • bobza
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.01
          • 222

          Tam jest zaskakujący ruch (jak na taką lokalizacje) byłem w sobotę o 13 i były wszystkie stoliki zajęte w pierwszej sali.
          http://www.alebrowar.pl/

          http://www.facebook.com/AleBrowar

          Comment

          • Shedao
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🥛🥛🥛🥛
            • 2007.09
            • 915

            Małe co nieco o Szaflarach:

            Ponad sto lat temu w Szaflarach robiono piwo owsiane, teraz popłynęła tu pierwsza warka piwa zmiksowanego z kilku zbóż.

            Comment

            • pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

              W artykule podlinkowanym powyżej, piwowar mówi:
              Dziś nie ma już piw warzonych na jednym gatunku zboża. My też w różnych proporcjach miksujemy pięć podstawowych składników, głównie w różnym stopniu uprażony jęczmień. W przypadku piwa pszenicznego przeważa oczywiście słód pszeniczny - podsumowuje Mikołaj Kowalczyk
              To ciekawe z jakich zbóż warzy się czeskie i niemieckie pilsy i co znajdzie się w zasypie ich Marcowego. Nie wiem, jeśli to nie błąd dziennikarza to jest to poważna wtopa piwowara.
              Last edited by pioterb4; 2011-11-06, 21:28.

              Comment

              • Pankracy
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2007.10
                • 2797

                Komunikat na stronie minibrowary.pl już jest więc nie ma już tajemnicy. W przyszłym roku rusza budowa browaru restauracyjnego w Żywcu.

                Last edited by Pankracy; 2011-11-12, 11:35.

                Comment

                • mwa
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2003.01
                  • 5071

                  A kogo jest inwestorem tego minibrowaru w Żywcu?
                  Pozdrawiam Cię !!!!

                  Comment

                  • ZKB
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2009.12
                    • 172

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                    A kogo jest inwestorem tego minibrowaru w Żywcu?
                    Może Grupa Żywiec? Zastanawiam się jak zareagują koncerny na taką ofensywę minibrowarów i czy w ogóle zareagują? W odległości 30 km od Bielska, wkrótce po istniejącym bielskim mają powstać jeszcze trzy ( Żywiec, Cieszyn i Czechowice). Z tego co obserwuję w Bielsku to inne knajpy puste a Browar Miejski ma się bardzo dobrze.
                    Kapitał na otwarcie takie minibrowaru to dla koncernu pestka ale czy to się kupy może trzymać? Jak nie można wygrać z konkurencją, to trzeba ją kupić (taka ekonomiczna teoria spiskowa).
                    Beer is for life not just for christmas !

                    Comment

                    • pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

                      Spożycie piwa w gastronomii to wciąż ułamek całości. Narazie koncerny dominują w marketach i dyskontach więc za bardzo nie martwią się o jutro.

                      Comment

                      • ZKB
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2009.12
                        • 172

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Spożycie piwa w gastronomii to wciąż ułamek całości. Narazie koncerny dominują w marketach i dyskontach więc za bardzo nie martwią się o jutro.
                        Czteropaki, sześciopaki - i tak się kręci
                        Beer is for life not just for christmas !

                        Comment

                        • abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZKB Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...) Z tego co obserwuję w Bielsku to inne knajpy puste a Browar Miejski ma się bardzo dobrze.
                          (...).
                          Czy ja wiem? Tydzień temu, w sobotni wieczór tylko parter browaru był zapełniony klientami. Poddasze i piwnica pusta. Natomiast lokale przy dworcu PKS-u były zapełnione po brzegi.
                          Last edited by abernacka; 2011-11-12, 21:31.
                          Piwna turystyka według abernackiego

                          Comment

                          • zeko
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.07
                            • 708

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZKB Wyświetlenie odpowiedzi
                            ...W odległości 30 km od Bielska, wkrótce po istniejącym bielskim mają powstać jeszcze trzy ( Żywiec, Cieszyn i Czechowice).
                            Z informacji które posiadam to i w Kozach jest planowana budowa minibrowaru (przełom 2012/2013) i gdzieś między Cieszynem a Pawłowicami.

                            Comment

                            • ZKB
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2009.12
                              • 172

                              abernacka - w okolicach PKS to raczej nie konkurencja dla browaru Miejskiego, tam to raczej proste bary królują. Bardziej chodziło mi o okolice Rynku.
                              Beer is for life not just for christmas !

                              Comment

                              • darko
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.06
                                • 2078

                                Destila podpisała kontrakty na budowę browarów w Tarnowie, Elblągu i Zwierzyńcu. Jest to informacja uzyskana na Brau Bievale.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X