Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    3 tygodnie proces produkcyjny?
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      3 tygodnie proces produkcyjny?
      No widzisz. Jak się chce, to się potrafi
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
        3 tygodnie proces produkcyjny?
        A Twój, gdyby nie refermentacja, ile by trwał?
        blog.kopyra.com

        Comment

        • Wojtek_90
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.12
          • 49

          Odwiedziłem dzisiaj Browar Zamość. Swojego piwa jeszcze nie warzą ale mają zacząć pod koniec stycznia. Obecnie dostępne piwa są poprawne ale nie rewelacyjne. Najlepsze jest ciemne, pszeniczne trochę nijakie a jasnemu brakuję goryczki. Nie wiadomo z jakiego browaru piwa pochodzą ale słyszałem, że z Wiednia Jednak po degustacji obstawiam, że jest to jakiś inny polski browar restauracyjny, który też ma warzelnie SALM.

          Comment

          • docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wojtek_90 Wyświetlenie odpowiedzi
            Odwiedziłem dzisiaj Browar Zamość. Swojego piwa jeszcze nie warzą ale mają zacząć pod koniec stycznia. Obecnie dostępne piwa są poprawne ale nie rewelacyjne. Najlepsze jest ciemne, pszeniczne trochę nijakie a jasnemu brakuję goryczki. Nie wiadomo z jakiego browaru piwa pochodzą ale słyszałem, że z Wiednia Jednak po degustacji obstawiam, że jest to jakiś inny polski browar restauracyjny, który też ma warzelnie SALM.
            W grę wchodziłby tylko Poznań, ale oni nie warzą ciemnego, a poza tym piwo mają dobre
            Czyli rzeczywiście może być "z zagramanicy".
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              Ta, ale tej wschodniej jak już.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

                Ja nie rozumiem tej całej tajemnicy, piwo własne nie gotowe wiec podajemy inne, ale dlaczego nie mozna poiwedzieć wprost jakie? Co to za tajemnica u licha? Dziwne są te zwyczaje lansowane przez niektóre mini browary.

                Comment

                • Wojtek_90
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.12
                  • 49

                  Z tego co mi barman mówił to właśnie browar od którego mają piwo nie chce się reklamować z racji tego, że sprzedają piwo w innym miejscu.

                  Comment

                  • pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

                    Nie rozumiem. Przychodze do lokalu, na kranie są 3 piwa. Ja się pytam barmana skąd ono jest a on mi odpowiada, że tajemnica? To jest kpina. A jak się zapytam z czym podają kurczaka, albo jaki dają sos do spagetti to też się nie dowiem, bo nie chcą robić reklamy producentowi sosu?

                    Comment

                    • jacer
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2006.03
                      • 9875

                      Piwo jest piwo, pij i nie marudź Krawat założyłeś?
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

                      (1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

                      Comment

                      • pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

                        Hehe, no do knajpy zwykle chodze bez więc pewnie stąd te problemy Ale masz rację, klient ma pić i nie zadawać zbędnych pytań.

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19260

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ta, ale tej wschodniej jak już.
                          Import spoza UE towarów akcyzowych jest na tyle kłopotliwy, że wątpię by ktoś się bawił jednorazowo w coś takiego. A lubelski browar nie pasowałby?

                          Comment

                          • Wojtek_90
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.12
                            • 49

                            Na grodzkiej mają lepsze piwa, przynajmniej jasne i pszeniczne. Ciemne, które serwują w Zamościu bardziej podchodzi pod koźlaka niż dunkela.

                            Comment

                            • zeko
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.07
                              • 708

                              W Żywcu gdzieś w okolicy kościoła (tylko nie wiem którego) Gałasiewicz będzie montował swoją instalację początkiem przyszłego roku.

                              Comment

                              • docent
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 5205

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zeko Wyświetlenie odpowiedzi
                                W Żywcu gdzieś w okolicy kościoła (tylko nie wiem którego) Gałasiewicz będzie montował swoją instalację początkiem przyszłego roku.
                                Fajnie jakby się wyrobili na Festiwal Birofilia.
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X