Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• pizmak666
    replied
    Kiszot, chyba masz rację patrząc na ich fb. Ciekawe.

Leave a comment:

• kiszot
    replied
    Może to jednak córka Okocimia i ich doświadczeni piwowarzy maczaja w tym palce.

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Sam się zastanawiam, jak robiąc duży biznes można dopuszczać do niego kogoś, kto pisze takie kocopoły.

Leave a comment:

• rohozecky
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
    doświadczeni piwowarzy oraz marka Okocim.
    No, to świat wstrzymał oddech

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Kraków, Fabryczna 13.

Nowa Wytwórnia – czyli innowacyjny browar restauracyjny, browar miejski, gdzie będzie można spróbować najlepszych, kraftowych piw, a także znakomitego menu. Specjalnością szefa kuchni będą żeberka! Za receptury piw odpowiadają doświadczeni piwowarzy oraz marka Okocim.Otwarcie browaru jest planowane na przełomie października i listopada.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    No i kolejna niespodzianka...

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Browar Trzech Braci

Dziekanowice 200
    32-410 Dobczyce
    start: 2021

Browar na przedmieściach Dobczyc, o którego planach budowy słyszałem już w 2011 czy też 2012 roku. Został zbudowany w 2020 roku, ale niestety prawie rok czekał na pełny rozruch, gdyż trafił się lockdown gospodarki. Wyposażony jest w warzelnię o wybiciu 10 hl produkcji firmy Braumax. Do końca tego roku powinna być ukończona sala piwiarni (pubu), w której zamontowano sprzęt.

Piwa butelkowane z Trzech Braci można kupić od lipca 2021 roku. Punkty sprzedaży sa generalnie ulokowane "wokół komina" - w powiecie myślenickim i wielickim na stacjach LPG w Dziekanowicach i w Gdowie.

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    A kto miał się zająknąć? Właściciele browaru? Na ich FB było.

• Prusak
    replied
    Aaa, w ten weekend ruszył wreszcie Gdańsk-Wrzeszcz.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    No proszę, i nikt nawet do tej pory się nie zająknął....

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Browar Impuls
    ul. Łacnowa 13,
    63-760 Zduny

Minibrowar w restauracji o tej samej nazwie. Uruchomiony przed wakacjami 2021. Produkuje piwo "Zdunowskie".
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2021-09-17, 19:02.

Leave a comment:

• kjaros
    replied
    W Gliwicach powstaje kolejny browar restauracyjny (...) przy ul. Prymasa Stefana Wyszyńskiego 14C.
    Podążyłem trochę ten temat i udało mi się ustalić, że z tą inwestycją związana jest spółka Silesia Invest bądź któryś z udziałowców, Otwarcie planowane na koniec bieżącego roku.

Leave a comment:

• kjaros
    replied
    W Gliwicach powstaje kolejny browar restauracyjny. Wypatrzyłem warzelnie załatwiając sprawy na mieście. Wygląda na 200-250l. W lokalu remont. Zlokalizowany przy ul. Prymasa Stefana Wyszyńskiego 14C.

Fotki z wizji lokalnej: https://photos.app.goo.gl/F6PPA77f4gQe94yo6

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Niestety, bardzo mnie rozczarowała pod względem piwnym wizyta w Brzegu. Może za rok będzie lepiej.

Leave a comment:

• Shedao
    replied
    Czyli Brzeg to ciekawy przypadek: mają dwa browary, w żadnym swojego piwa

Leave a comment: